Fogyókúra alatt mit egyek a kollégiumban?
Figyelt kérdés
Fogyókúrázom és már fogytam 9 kilót. Viszont hátra van jócskán 8 kiló. Eddig nem jelentett gondot az étkezés, főzés sütés ugyanis otthon voltam. De szeptemberben beköltöztem a kollégiumba ahol nem tudok akármit főzni. Olajat nem szabad használni, így egy elég alap ételtől vontak meg ami a rost csirke. Semmi ötletem nincs, mit tudnék enni salátán kívül ami valljuk be nem jó. Tudtok olyan ételeket mondani amit egy kollégiumi konyhában simán elkészíthető és nem igényel különösebb eszközt?2020. okt. 4. 02:46
1/11 anonim válasza:
Tejbegríz de gríz helyet mehet bele zabkorpa .
2/11 anonim válasza:
Fogod a csirkemell szeletet, serpenyőben fél cm vízben elkezd főzni nagy lángon 4-5 percig, közben forgatod néha. Addig csinálod, amíg el nem fő az összes víz, picit meg is tudod így pirítani.
Tudsz leveseket készíteni, bőségesen zöldséggel, hússal. Főzelékek habarással, vagy önmagukkal sűrítve. Lehet zöldséget párolni, rízst főzni.
Nem lehet, hogy csak bő olajban nem lehet sütni? Rengeteg minden kiesik olaj nélkül.
3/11 anonim válasza:
Undorítónak tartom amúgy, hogy koleszban nem lehet rezsólapon főzni. Vagyis na saját rezsólapon. Teljesen arra megy ki a játék, hogy mindenáron ott és minden áron azt a sz.rt vedd meg, amit ott a szádba raknak. Ezért örülök valahol annak, hogy nem voltam kolis.
4/11 anonim válasza:
Szia, ez egyetemi kollégium? Mert akkor lehetetlen, hogy nem lehet olajban sütni, valószínűleg - ahogy felettem mondták, csak bő olajban nem szabad.
5/11 anonim válasza:
Húst ha otthon megcsinálod, és lefagyasztva viszed nem megoldás? Nálunk annó bármit lehetett a kollégiumi konyhában csinálni, de azt abszolút nem tartom logikusnak, hogy egyáltalán ne használhass olajat, szerintem is a bő olajra szólhat a tiltás, a füstjlző miatt. Amúgy vajon is meg lehet csinálni a csirkét, az meg mát nem olaj :)
6/11 A kérdező kommentje:
Sajnos tényleg nem lehet olajat használni mert középiskolai kollégiumban vagyok. A nevelőktől újra megérdeklődöm, de ez nonszensz. Köszönöm az ötleteket!
2020. okt. 4. 12:29
7/11 anonim válasza:
A roston csirke ötlethez (nem tudom írták- e már): veszel egy melegszendvics sütőt, és az egyszerűen egy konnektorba akar a szobádban be tudod dugni. Vékonyra vágott csirkemell simán megsül benne.
8/11 anonim válasza:
Hűtő van? Esetleg saját kishűtőt lehet/tudsz vinni?
Mert akkor csak megfőzől hétvégén és kiporciózod.
9/11 anonim válasza:
Étolaj helyett olivaolaj vagy kókuszzsír?
10/11 anonim válasza:
A kókuszzírnak egyáltalán nincs szaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!