Hogyan menjen a fogyásom?
Tudom, hogy van ehhez hasonló rengeteg kérdés, el is olvasgattam őket.
Kollégista lány vagyok, 17 éves lettem nemrég, jelenleg 66-67 kg között állok ami az eddigi legtöbb súlyom. Soha nem voltam vékony de túlsúlyos se, inkább "a ducibb", és ez mostanra sem változott. Bár volt amikor egy fiúval sokat beszéltem a neten (barátom egyik barátja), és mikorra találkoztunk 50 kg voltam, aztán végül is semmi sem lett, de ő nem is tudta hogy mekkora erőt adott nekem, és nem tudta hogy kb. 60 kg-ról fogytam le. Ez régen (nyáron) volt úgy 14-15 évesen, az utána következő télen 60 kg-ra tornáztam fel magam, kezdve a kollégiummal. Ezt követő nyáron 55 kg volt a legkisebb súlyom. Mára már 67 vagyok.
Szeretek enni, de próbálom távol tartani magam a kenyértől és a pékségekből származó finomságokról. Nem vagyok menzás. Így viszek magammal egy csomó ételt a koliba. Igyekszek nem tésztát vinni(néha előfordul hogy viszek), viszek salit, husit. Gyümölcsöt veszek, néha zöldséget is.. Reggelire néha csinálok szendvicset zsömléből. Ezekkel eltelnek a hétköznapjaim. Hétvégén viszont rosszullétig ettem/eszem magam rendszeresen. Mivel mikor hazaérek minden olyan jóízűnek tűnik, a friss ebéd, a nutellás kenyér tejjel, akkor egy kis sósat, de akkor most még édeset.. Ez egy körforgás addig, míg azt nem érzem, hogy teljesen tele vagyok, vagy ritkán tovább is jutottam..
Mivel szinte mindig 14:25-ig suliban vagyok, és 16-tól 18-ig szilenciumon vagyok, ezért alig van szabadidőm, de ha edzeni járnék konditerembe, vagy éppen más sportot választanék (kivéve futás, azt bármikor tudnék...) szerintem elengednének.
Nem tudom mi tévő legyek, tudom hogy a hétvégi lakomák (meg néha a koliban is) tettek tönkre. De ha ezt más megcsinálja, biztos vagyok benne hogy nem nő meg ennyire súlyfeleslege. Lassú az anyagcserém, de már jó ideje iszok kb 1-2 evőkanál almaecetet reggelente, és még több ideje a Colon Control étrendkiegészítőt ["Az élelmi rostok elősegítik a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát."] reggel és este. Heti 5 testnevelés órám (45 perc) van abból 30 perc biztos aktív mozgás. Ha nem ennék hétvégén rengeteg kaját, akkor tuti fogytam volna már legalább egy kicsit. Nagyon lassú az anyagcserém, de tényleg. De nem lehet valamivel még jobban felpörgetni az anyagcserém? Mennyivel kell még többet sportolnom, hogy elérjem a normális anyagcserével rendelkezők kategóriáját?
Valamit még tudtok ajánlani, hogy mit egyek 7:00-tól 14:30-ig?
Boccs a felesleges szövegelésért és előre is köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!