Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha kizarom az etkezesembol...

Ha kizarom az etkezesembol minden lisztes es cukros dolgot, megindul a fogyasom? 158/55kg 18/L

Figyelt kérdés
A suli miatt nem nagyon van idom tornazni, max heti 3szor igy ettol olyan sokat nem varok. De eddig nagyon sok edesseget ettem, amit most kizartam teljesen a lisztekkel, gabonakkal eggyutt. Ezek helyett sok zoldseget,hust,savanyusagot es reggeli altalaban banant eszem. Olvastam olyat, hogy ha ilyen mertekben megvaltoztatom a taplalek minoseget hamar beindul a fogyas, ez igaz? Atlagba olyan 1200-1300kcal-t eszem es 90gr ch-t.
2014. jan. 14. 17:42
 1/6 anonim válasza:
A súlyod optimális, nehogy fogyjál belőle! A módosított étrended jó, csak úgy csináld, hogy kedved leljed benne, ne diétaként éld meg.
2014. jan. 14. 17:49
 2/6 A kérdező kommentje:
elirtam.. 155cm es 58kg vagyok. Ez mar nem olyan optimalis.
2014. jan. 14. 17:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Az inzulin a zsírt tározó hormon, a glükagon pedig a zsírt bontó, egymást kizárják, nem működnek egy és ugyanazon időben. Azzal, hogy nem eszek cukrokat és finomított szénhidrátos dolgokat (nem finomított szénhidrátok, pl. teljes kiőrlésű lisztből készült termékek kis mennyiségben maradhatnak) azzal tudod szabályozni a stabil vércukor szintet. Ha az túl magasra megy, akkor jön az inzulin és a vérből a zsírsejtekbe raktározza a cukrot. Ha alacsonyan tartod, akkor jön a glükagon és megkezdi a zsírbontást.

Jó tudni, hogy ha egészséges zsírokat (vaj, kókuszzsír pl.) eszel, azzal még tovább stabilan alacsonyan tarthatod a vércukrodat. A rostok is fontosak a stabil vércukor szinthez, egyél meg legalább napi 40 grammot. Ha csak zöldséget eszel, akkor ezt kicsit nehezebb lehet összeszedni, ezért ajánlott egy kis finomítatlan szénhidrátot is bevinni. Pl. reggelire zabkása vagy az ebéd mellé egy szelet teljes kiőrlésű kenyér.

2014. jan. 14. 19:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Es ha ilyen rostdusan etkezek, hamarabb lesz lathato a "fogyas"?
2014. jan. 14. 21:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Heti 1 kilót úgy sem léped, és nem is szabadna átlépni :)
2014. jan. 14. 23:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Mármint heti 1 kiló fogyást :)
2014. jan. 15. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!