Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan kellett volna megoldani...

Hogyan kellett volna megoldani? Hogy csináljátok vendégségben?

Figyelt kérdés
Inzulin rezisztens lettem. Tartom a 160 g diétát és ugye az alapanyagokat is lecseréltem. Tegnap vendégségben voltunk az egyik közeli családtagnál vacsorára. Kérdeztem mi lesz a menü, de mindig titkolóznak. És sajnos nem sok olyan dolog volt amit ehettem volna. Nem várom el senkitől hogy külön főzzön nekem, de mikor panírozták a húst akkor adtam volna teljeskiőrlésű lisztet és morzsát, ( de lehet van is nekik) szerintem mindegy lett volna hogy abba forgatja vagy nem. Vinnem kellett volna nekem való ételt? Vagy vacsoráznom kellett volna otthon? Legközelebb mit csináljak? Fura lenne ha vinnék magamnak ételt, de ugye nem elvárható hogy különcködjenek nekem. A tesómékról van szó, akikkel nagyon jóban vagyunk. Megkell velük ezt beszélnem, de bánt hogy amit úgy betartottam azt egy este feladtam. Mert kívántam az ételeket. Ti mit tennétek?

2022. aug. 15. 10:22
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
57%

Igen kerdezo, te vagy az egyetlen a vilagon, aki babat szeretne es ir-e van, meg akkor gondolom pcos is jatszik.

Azert nem kell martirkodni.

2022. aug. 15. 16:14
 22/39 A kérdező kommentje:

21

Semmi ilyenről nem volt szó hogy mártírkodás.

Feltettem egy egyszerű kérdést, hogy más hogy oldja meg. Nem kértem diétás tanácsadást, beszólogatást, testvéri kapcsolat elemzést, csak néhány véleményt más hogy oldja meg az étkezést ilyen esetben.

És nem , pco nincs.

Azért írtam a gyerek témát hogy érthető legyen miért akarom annyira betartani.

Szóval köszönöm azoknak akik tudtak a kérdésre válaszolni.

Neked meg köszönöm a nagy semmit. Mert érdemi választ nem tudtál adni.

2022. aug. 15. 16:54
 23/39 anonim ***** válasza:
90%

Pontosan ez a baj a 160g diétával, meg sejtésem szerint a "Cukor nélkül - szénhidrátdiéta cukorbetegeknek, IR-eseknek (160g ch)" csoportról beszélsz: melegágya az étkezési zavaroknak. (Arról nem beszélve, hogy egy tudományosan nem bizonyított, hibás elvet hirdet, mint egyetlen lehetséges megoldás IR esetén.)

Azért ha te szigorúan tartod a diétádat, és 1-2 szelet rántott hús miatt akkora pánik jön rád, hogy jössz a gyakorira, az rohadtul nem normális.

Eleve a fehérje, a zsír, a rostok lassítják a felszívódást, az a panír meg olyan vékony, hogy kb. semmi bajod nem lesz tőle normál mennyiséget fogyasztva.

Jó lenne, ha az emberek alapvető biokémiával, táplálkozástudománnyal tisztában lennének és akkor nem kapnának pánikrohamot, ha nem az van eléjük rakva, amit Manci az interneten kitalált nekik.

Egyébként ha elfogadsz egy tanácsot, akkor nem a paníron idegeskedsz, meg az x g CH-n, hanem hogy van-e rajtad elég izom, megfelelő-e a napi aktivitásod, nem túl magas-e a testzsírszázalékod, sportolsz-e eleget, eszel-e elég fehérjét és rostot, alszol-e eleget. Ezek ezerszer fontosabbak, mint a panírozott húsban levő pár g CH, de az ilyen ostoba csoportokban pont ezen vernyognak állandóan, miközben tömik magukat diétás csokikkal, fagyikkal és sütikkel.

2022. aug. 15. 17:00
 24/39 A kérdező kommentje:

Szerintem semmi baj azzal a csoporttal.

Nem attól leszek étkezési zavaros. Hanem pont onnan jöttem, a koplalás, a 90 napos hülyeségek, a sanyargatás világából. Pont segít a 160 gramm elosztása és nem zabálom fel a hűtőt. Hogy megszűnt a falásroham.

Mellesleg az orvosom is ezt javasolta aki csak tud valamit ha ledoktorált.

És abban a csoportban is felhívják a figyelmet a sport fontosságára és sportolok, izmosodok, stb…

Ha az orvosom személyre szabottan ezt a diétát ajánlotta akkor ezt követem.

2022. aug. 15. 19:48
 25/39 anonim ***** válasza:
85%

Pontosan tudom, mi van a csoportban, én is benn voltam. Én jártam terápiára éveket, egyébként én is IR-es vagyok, csak mondom és többször előjött a pszichológusomnál ez a csoport, és mesélte, hogy nem egy páciense van onnan, aki szorongó és/vagy pánikbeteg lett a 160 g-os hülyeségtől.

És ne mondd, hogy normális 1-2 szelet rántott hús miatt idejönni és agybajt kapni a diétád miatt. Elhiszem, hogy eddig is szarul diétáztál és eddig ez a legnormálisabb, amit csinálsz, de azért te is megkérdőjelezhetsz dolgokat.

Eleve ez a diéta sehol nem ismert a világban, csak Magyarországon nyomják, Magyarország meg tele van elhízott, IR-es és cukorbeteg emberrel. Ha annyira fantasztikus lenne ez a diéta, akkor 1: elterjedt volna a világban máshol is, 2: nem lenne ennyi anyagcserezavaros.

Vannak nálunk nagyon jó orvosok, de sajnos azt látom, hogy Magyarországon elavult az oktatás, az egészségügy és a technológia, így a magyar orvosok szoktak nagy f.szságokat beszélni. Engem is állított orvos 100g CH diétára, meg kaptam tőlük én is "szuper" diétás tanácsokat, de olyan még sosem volt, hogy két orvos egyetértett volna bármiben is, pedig megjártam jó párat az évek alatt.

Nekem tavaly rendeződtek az értékeim és sosem szorongtam két szelet rántott hús miatt, mondjuk nem is arra koncentráltam, milyen színű az ablak kerete a házban, hanem azon dolgoztam, hogy rendben legyen az alap.

2022. aug. 15. 20:04
 26/39 anonim ***** válasza:

Inzulinrezisztenciával 7 éve ketogén diétán élek, mindemellett pedig még vegetáriánus is vagyok, és köszönöm, “élőbb” vagyok, mint valaha. 😅

Vendégségben az esetek 98%-ában egyáltalán nem gondolnak rám, így előtte szoktam enni, éhgyomorral nem megyek sehová (nem is szabad).

Van, aki évek óta kínálgat cukros sütivel, én pedig mindig elmondom neki, hogy nem ehetek belőle. Egyszer talán majd leesik neki.

Nem kell magadra venni, ha valaki kiüvegesedett birkaszemekkel néz rád ilyenkor, mert fogalma sincs, mit jelent így élni. Nincs más választásom, mert már egy kevés magas glikémiás indexű szénhidrát is megbénítja a teljes anyagcserémet legalább másfél napra. Továbbá kísérteni sem szeretném magam, mert nem szeretnék visszahízni.

2022. aug. 15. 21:41
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legjobb, ha viszel magaddal ételt: ha valóban ilyen fontos, én a helyedben nem bíznám a véletlenre.

Aztán ha van olyan a vendégségben, amit ehetsz (pl. saláta) akkor abból veszel, amiből meg nincs, abból nem veszel, hanem eszel helyette hozzá a saját magad által hozott ételből.

Pl. viszel egy tál natúr husit meg köretet és a vendégségben van megfelelő köret, akkor szedsz köretet, és megeszed hozzá a saját magad által hozott húst.

Ami megmarad abból, amit vittél, azt pedig később haza viszed és később eszed meg.

2022. aug. 15. 21:45
 28/39 anonim válasza:
100%

Az a 160 grammos csoport egy vicc. Amikor szerencsétlen csajt leoltották, mert volt a 100g felvágottjában 1g cukor és megmondták neki, hogy nem veszi komolyan a diétát és le fogják vágni a lábát, ha így folytatja.

Ugyanakkor megy a cukormentes ultrafeldolgozott hulladékok ünneplése. Diétás keksz, diétás mogyorókrém, fagyi, jégrém, túrórudi, csoki, meg a torta és süteményreceptek napi legalább 20 db.

De ha beírod, hogy te bírod a dinnyét és egy évben kétszer eszel egy kicsit, akkor egy felelőtlen hülye vagy és még ki is tiltanak. :D

Arról nem beszélve, mekkora arca van ott egyeseknek és milyen hangnemben osztják az észt bárkinek, aki kérdezni mer vagy bizonytalan.

2022. aug. 15. 22:56
 29/39 A kérdező kommentje:

Kb akkora arcuk van ott is egyeseknek pont mint itt. Megkérdezek egy egyszerű dolgot és kivesézik az egész életemet. Nézd végig hogy a 28 válaszból ki volt az aki tényleg a kérdésre próbált válaszolni.

Aki meg a 160 gramm diétától vagy a csoporttól pszichológushoz kerül az akkor attól is ha a szél erősebben megfújja tavasszal.

Nyilván mindenki annyit tart be belőle amennyit jónak lát.

2022. aug. 15. 23:05
 30/39 anonim ***** válasza:
81%

29, szerintem mindenki a kérdésre próbált válaszolni, meg kaptál elég jó információkat a diétádhoz is a jövőre.

"Aki meg a 160 gramm diétától vagy a csoporttól pszichológushoz kerül az akkor attól is ha a szél erősebben megfújja tavasszal." - lehet degradálni a mentális zavarokat, de a szorongás pl. pont úgy kezdődik, mint nálad ez a rántott húsos sztori. Majd amikor az lesz az egész életed, hogy mindent grammra méricskélsz, vércukormérőzöl félóránként, meg lesed az órát, hogy mikor kell enned, meg azon gondolkodsz, hogy mi lesz, ha meghívnak valahova, akkor jusson eszedbe, amit most írtál.

2022. aug. 16. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!