Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan kellett volna megoldani...

Hogyan kellett volna megoldani? Hogy csináljátok vendégségben?

Figyelt kérdés
Inzulin rezisztens lettem. Tartom a 160 g diétát és ugye az alapanyagokat is lecseréltem. Tegnap vendégségben voltunk az egyik közeli családtagnál vacsorára. Kérdeztem mi lesz a menü, de mindig titkolóznak. És sajnos nem sok olyan dolog volt amit ehettem volna. Nem várom el senkitől hogy külön főzzön nekem, de mikor panírozták a húst akkor adtam volna teljeskiőrlésű lisztet és morzsát, ( de lehet van is nekik) szerintem mindegy lett volna hogy abba forgatja vagy nem. Vinnem kellett volna nekem való ételt? Vagy vacsoráznom kellett volna otthon? Legközelebb mit csináljak? Fura lenne ha vinnék magamnak ételt, de ugye nem elvárható hogy különcködjenek nekem. A tesómékról van szó, akikkel nagyon jóban vagyunk. Megkell velük ezt beszélnem, de bánt hogy amit úgy betartottam azt egy este feladtam. Mert kívántam az ételeket. Ti mit tennétek?

2022. aug. 15. 10:22
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
90%

Nem akarlak megbántani, de nem biztos, hogy annyira jóban vagy a testvéreddel, mint gondolod.

Tudja, hogy probléma van és nemhogy nem kérdez rá, de amikor te kérdezel, akkor titkolózik.

Én gyakorlatilag nem beszélek a testvéremmel, mégis be tudom tartani a diétám nála, ha muszáj menjek hozzájuk, mert szó nélkül olyat főz, amit megehetek.

2022. aug. 15. 12:28
 12/39 A kérdező kommentje:

10

Te tudsz valamit az irről?

Mert nem érted a lényeget. Meg van kötelezően mikor mennyi szénhidrátot kell enni. Ha a húshoz csak pl salátát eszek, akkor a keretet nem lépem át, de meg van hogy mennyit megkell enni. És egy évben nem csak egy vendégség van. Névnapok, születésnapok stb… tehát hosszútávú megoldás kell. Ez nem egy fogyókúra. Ez egy diéta. És benne vagyok egy ir csoportban és ott nagyon szigorúan vesznek mindent, nem a mindenből szabad mértékkel elvet követjük. Lehet ott jobban értik a problémámat. Megkérdezem ott.

2022. aug. 15. 12:44
 13/39 Rosszlovas ***** válasza:
100%

Én ilyenkor megkérem, hogy nekem 1 vagy 2 szelet húst panírozás nélkül, natúr süssön ki. Még neki kevesebb munka is, és 0 szénhidráttal lehet számolni. Megeszem salátával.

Azt pedig el kell nyomatékosan magyarázni, hogy ne titkolózzon, mert neked ez az egészség szempontjából fontos. Ha nem érti meg, akkor 1-2 alkalommal ne egyél a kajával és kész. Akkor megérti, hogy komolyan gondolod.

2022. aug. 15. 12:59
 14/39 anonim ***** válasza:
78%

12-es Tudok. Te gondolom 2 hete csinálod, azért vagy ilyen kényszeres.

Ha régebb óta csinálod már ránézésre tudni fogod, hogy mit, és mennyit ehetsz meg egy mások által főzött ételből is. És továbbra is mondom a 160g ajánlás, nem lőnek vele nyulat, nyilván nem is lehet pontos, hiszen nem mindegy, hogy 50kg vagy 100kg vagy.

2022. aug. 15. 13:10
 15/39 anonim ***** válasza:
77%
#4 nagyon furcsa dietetikusod lehet ha krumpli, rizs tiltólista. IReseknek sem kéne annak lennie.
2022. aug. 15. 13:31
 16/39 anonim ***** válasza:
88%
Hosszútábon ebbe a kényszerességbe bele fogsz bukni. A 160 grammos étrended sosem lesz több évig minden nap 160 gramm. Lesz néha 150 és 170 is. És ez teljesen rendben van!
2022. aug. 15. 13:32
 17/39 anonim ***** válasza:
36%

Nem akarok másokat terhelni azzal hogy nekem máshogy készült kaja kell.

De ha vend~gségbe hívnak, az a minimum, hogy olyan legyen, hogy tudj enni.

Tudták mi a bajom és nem beszélték át velem, pedig kérdeztem milyen kaja lesz. szóval ha ők nem nyitottak akkor nem akarok erőszakoskodni. Inkább viszek.

Lehet, hogy nem tudják, mivel jár. Sokan lazán veszik, nem tartják, aztán csodálkoznak, ha rosszul vannak, meg ha cukorbetegség lesz belőle. Legyél határozott, mondd el a szabályokat, és beszéld meg velük, hogy tartják-e magukat ehhez, vagy inkább vigyél-e magadnak ételt.

Nekem mondjuk lesülne a bőr a képemről, ha nem foglalkoznék a vendégeim igényével, és úgy főznék, hogy nemtudnak enni. Egy kivétel van, a férjem egyik rokona súlyos glutén érzékeny. Ő sehol nem eszik, mindig csak sajátot fogyaszt, mert minimális szennyeződés is gondot okoz. Otthon konkrétan 2 konyhája van, hogy véletlenül se keveredjen glutén az ételébe.

De egy Ir-re nem tekintettel lemni... Lustaság, vagy taplóság.

2022. aug. 15. 13:40
 18/39 anonim ***** válasza:
83%

Nem, semmi bajod nem lesz tole, ha evente parszor vendegsegben megeszed a normal paniros rantotthust mondjuk savanyusaggal. Ne adj isten eszel egy szelet sutit is.

Az a lenyeg, hogy a mindennapokban egyel jol, sportolj es szedd a gyogyszert (ha kaptal).

2022. aug. 15. 13:43
 19/39 A kérdező kommentje:

2 hónapja csinálom és mint mondtam ez nagyon fontos nekem mert babát akarunk. És egy nő 2 dologért bármire képes hogy legyen gyereke vagy ne.

Biztos hogy lesz olyan amikor nem fog számitani 1 süti vagy egy kis panír, de régóta várunk már és az ir csak most derült ki nem rég és én jól akarom csinálni. Mert érzem jobban vagyok, megszűntek a falási rohamaim stb… nem szeretném kockáztatni.

Ezért akarok valami megoldást.

És igaz lehet az is hogy talán mások nem tudják ez mit jelent. Határozottabban kellett volna kérdeznem kaja ügyben, vagy vinni. Na mindegy, legközelebb több eszem lesz.

És évente jó pár vendégség van, nem 1-2.

2022. aug. 15. 14:59
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen esetben ha ez nem titok, ezt is mondhatod a vendéglátódnak. Hogy ne haragudjon éppen ezért is szolsz elore, de viszel magadnak ételt mert kost nagyon kell figyelned.
2022. aug. 15. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!