Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogytam, de így sem vagyok...

Fogytam, de így sem vagyok elégedett magammal?

Figyelt kérdés

160 cm körül vagyok, 55 kg voltam(márciusban volt 56 és fél is) és május óta sikerült 50 kg-ra lefogynom.(korábban már írtam ki hasonló kérdést)

Nyilván örülök neki, de nem vagyok elégedett, mert mi értelme volt lefogyni, ha aztán meg attól kell rettegnem, hogy jojóeffektusban visszahízom? Tudom, hogy életmódváltás kell, és én próbálok is egészségesebben enni, meg sokat mozogni, de kezdem azt érezni, hogy a kalóriák határozzák meg az életem. Nem azt mondom, hogy koplalok, de egy csomószor nem eszem meg, amit szeretnék. Tudom, erről szól a fogyókúra, de ha jól akarok kinézni, akkor sose (l)ehetek felszabadultan?

Ráadásul így 50 kg-osan sem érzem jól magam a bőrömben, kövérnek érzem magam.

Nyilván az se segít sokat, hogy nincs senki aki támogatna. Talán az anyukám igen, de az apám leszrja, a nagymamám azt hiszi, hogy anorexiás lettem, a testvéreim egyfolytában dagadtnak hívnak, a legjobb barátnőm meg folyton azt mondogatja, hogy ő 2 kilóval könnyebben és 8 centivel magasabban, mint én, túlsúlyos. És nyilván ezek is hatással vannak az önbizalmamra, ami nem valami nagy. Kívülről ez nem látszik, vannak baráraim, az osztálytársaimnak nincs velem bajuk. Lassan már azt vettem észre, hogy mindenen nevetek/mosolygok(hogy leplezzem ezt a dolgot, vagy nem tudom), de amint hazaérek, egyből totál idegbeteg leszek, nyomorékul érzem magam és életkedvem sincsen.

Elég összevissza lett, de köszönöm, ha valaki elolvassa, mert már nem tudtam kinek mondani.

2022. júl. 11. 09:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ahogy írták is előttem, a világ legszebb női általában a legbizonytalanabbak a külsejüket illetően.

A társadalmi szokások miatt, ugyanis aki állandóan szem előtt van kiteszi magát a folytonos és meglehetősen alapos kritizálásnak.

Akkor egy földi halandó mit gondoljon magáról, mikor a nők és a ffiak is a nagyon szép embereket tartják etalonnak.

2022. júl. 11. 13:58
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

50kilót fogytam, mégsem látom tökéletesnek magam, nem is leszek soha. Tudod miért? Mert a tökéletesség nem létezik.

Onnantól, hogy ezt el tudod fogadni, be tudod látni, hogy te a saját helyzetedből kihoztad a lehető legjobbat, megtetted a lehető legtöbbet, akkor fogod tudni elfogadni magad.

A támogatást meg ne várd mástól, keresd meg saját magadban. Senki nem fog soha a testedben élni, csak te.

2022. júl. 11. 14:44
 13/14 anonim ***** válasza:

Aki hízásra hajlamos ( volt is súlyfeleslege), az soha nem ehet olyan gondtalanul mint aki nem ilyen. Persze ez nagyon egyéni, állapot függvénye.

A fogyáshoz és Ha tartani akarod az elért eredményt, bizony áldozatokat kell hozni, bizonyos szinten ez igen, lemondásokkal is jár és tudatosnak kell maradni.

Mérlegelned kell, hogy számodra mi a fontosabb. A fogyásod, vagy az hogy össze-vissza egyél, számozgass, grammozgass, rögeszmésen és erről szóljon minden napod.

Nem véletlen hogy baromi nehéz tartósan lefogyni, ( a többségnek nem is sikerül) azért az mert ennek egy életre kell szólnia, és EZ nehéz, akár évtizedes rossz szokásokat tartósan megváltoztatni, ha pl abban nőttél fel. Attól függően ki mennyire hízékony, mit tolerál a szervezete, milyen az anyagcseréje stb stb, annyira kell a szigorú diéta és bizonyos kis mértékű engedmények közt egyensúlyt fenntartani.

Egyébként szerintem sokkal könnyebb egy megszokott, általánosan jobb minőségű, a korábbinál egészségesebb étrendet és ezzel kapcsolatos szokásokat kialakítani és fenntartani, megszokott adagokkal, legnagyobbrészben leszokni a felesleges nassolásról, mint minden nap azt számolgatni, hogy hány kalóriát viszel be és még belefér e ez vagy az, vagy sem.

Én 3,5 éve váltottam életmódot, 3 év alatt le is fogytam elég komoly felesleget. Szigorú speciális összetételű diéta és rendszeres mozgás az alapja, és ezt csak havi 1 tudatos csalónap bontja meg. Bizonyos személyes okok miatt nekem ezek fontosak. És nem szàmolgattam kalóriákat. Nem erről szól az életem. Odafigyelek hogy konkrétan MIT eszem, milyen tápanyagokból mennyit, vagyis ezek arányára. De ez már rutin, zsigerből jön, meg lehet szokni. Lényegeben Fix étrendem van, magamra főzök hogy tudjam mi van benne, meló után 2 óra edzés, ezeket betartom és kész.

Te is keresd és találd meg a saját utadat. Próbálj meg mentálisan átállni, elfogadni fejben azt, hogy neked így kell élned ha egészséges súlyban akarsz maradni.

2022. júl. 11. 15:25
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
A "legjobb barátnő"-t cseréld le olyanra, aki nem azért tart, mert két kilóval nehezebb vagy nála. Rögtön jobban fogod magadat érezni.
2022. júl. 11. 18:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!