Nagyon alacsony kalóriabevitelre van szükségem fogyáshoz és baromi nehéz mozgás nélkül tartani a kalóriakeretet, hogy oldjam meg?
150 centi vagyok, 60 kilóval. Egyedül élek a totyogós korú kisfiammal, segítség nélkül, tehát vagy dolgozom, vagy a gyerekemmel vagyok, énidő kizárt. Hatkor kelek, tíz körül kerülök ágyba hétköznap, a kettő között, ha nem épp vele foglalkozom, megyek mint a mérgezett egér.
Milyen ötletetek van, hogyan tudnék többet mozogni (aktívak a hétköznapok, de nincs dedikált mozgás és nagyon rám férne)?
Hatalmas séták tök jók lennének, de sokszor nem hajlandó sétálni a kisfiam, úgyhogy valami járgánnyal közlekedik, amiről fel-le ugrál, vagy cipelem, de nyilván azt sokáig nem bírja egyikőnk sem. Tehát nincs meg az a kitartó séta ami érne is valamit.
Mikor kisebb volt és otthon voltunk délutáni alvás időben tornáztam videókra. Viszont már nincs délutáni szundi, a gyereket meg nem szeretném képernyő elé ültetni.
Már eskü irodai tornagyakorlatokra gondoltam, meg valami közös otthoni tornára, de nem tudom érne-e egyáltalán valamit.
Van ötletetek?
Mozgás nélkül valahol 1200 és 1450 kcal között tudsz fogyni. Nyilvan kevesebb kcallal gyorsabban.
Sok zöldség, enni csak akkor es azt ha éhes vagy. Pl ha mindig mindent megeszel a kisfiu utan lehet mar fogysz ha azt elhagyod.
Napi 5x 5p mozgás is számít. Lehet csinálni 5 guggolást amíg párolódik a hagyma az ebédhez. Lehet teregetni földön lévő kosárból és minden második ruhanál egy négyütemű fekvő.
De lehet az is hogy minden nap sétáltok mert te azt mondod és egyebként is kell napfényben lenni napi 20 percet a melatoninszint csökkenésehez hogy jó legyen alvásminőség. Nem kérdezni kell hanem kijelenteni.
Amíg talál valami játékot 10 percre addig ugrálsz pár terpesz-zárt és csak utána kezdesz el mosogatni stb.
Egyébként 2-3 kilót kell csak fogynod ami simán megy 2-3 hónap alatt minimális befektetessel
Azert kell a kevés kcal mert pici test kevés energiát hasznal el. Csak át kell állitani az agyad hogy tudd, sokkal kevesebb ételre van szüksége a testednek mint egy átlag felnőttnek. Ezáltal sokkal tovabb tart a fogyás is. Ezt dobta a gép
(152 cm vavyok, ismerős a szitu)
Szia! Tudom, könnyű okoskodni, de szerintem törekedj arra, hogy igenis legyen énidőd. Biztos nehéz egyedül nevelni egy kicsit, de keress valami lehetőséget, hogy heti 1-2 szabad órád legyen. Nagyszülő, egy barát, barátnő, bébiszitter? Önkormányzatnál családsegítő is biztosít gyerekfelügyeletet.
Egyébként nyilván lehet azzal kísérletezni, hogy együtt tornáztok, meg egyszer csak tudtok menni hosszabb sétákra is, de ez megint csak nem a te szükségleteidről szól. (és szeretem a gyerekeket, nekem is vannak, de muszáj, hogy legyen legalább kicsi önálló felnőtt életed)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!