Negatív kalóriás ételek?
Olvastam ezekről a negatív kalóriás ételekről (pl. uborka, zeller, brokkoli, alma) amik elvileg kevesebb energiát adnak mint amennyit felhasznál a szervezet az emésztéséhez.
Most akkor ezt úgy kell elképzelni hogy ha valaki csak ezeket eszi, semmi más, akkor éhen tud halni, bármennyire is degeszre eszi magát?
Negatív kalóriás ételek nincsenek, ez csak hülye nöi magazinokban fordulnak elö, olyan nem létezik, hogy valaki minél többet eszik, annál kevesebb lesz a kalóriabevitele.
Olyan ételek vannak csak, amikben kevés a kalória, ezért ezekböl - jellemzöen a zöldségfélék nagy része ilyen -, nehéz annyit enni, hogy komolyabb kalóriát be tudjál vinni belöle. Pl. az elözö által említett uborka: 100 g-ban van 11 kcal, ha egy kg-ot (kb két átlagos méretü kígyóuborka) megeszel, még mindig 110 kalória körül van, ami kb egyenlö egy pohár üdítö kcal-tartalmával. Ha feltetelezzül, hogy megeszel tíz kg-ot - ami azért elég lehetetlen egy egész nap alatt is - akkor is még 1100 kcalt fogyasztottál, ami igen ersö kalóriadeficitet jelentene.
Ez érvényes a legtöbb zöldségfélére is, hasonló kalóriartartalmuk van, ezért érdemes a fogyáshoz sok zöldségfélét fogyasztani, mert jóllakottnak érzi töle magát az ember, mégsem hízik, söt fogyni fog töle.
Ez érvényes egyébként a "magasabb" kalóriás zöldségekre is, pl a sárgarépa 40 kcal/100g - azaz egy kg répában van 400 kcal, ami még mindig nem sok energia, viszont elég nagy mennyiség (minimum 10 db sárgarépa), vagy akár a zöldborsó, ami ugyan 88 kcal, ebböl az 1 kg már 880 kcal lenne, de ennyit szintén nem lehet megenni egy nap (a fagyasztott zöldborsónál egy zacskó vagy egy doboz 500-700 g), szóval ezektöl sem kell annyira félni.
Nekem egyszer bejött, túl is fogytam vele:((
Kórház lett a vége.
(Mondjuk a franc se tudta, hogy "negatív kalóriás".)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!