Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért nem tudok fogyni?

Árvácska :) kérdése:

Miért nem tudok fogyni?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagy 58 kg és 168 cm. Egy hónapja számolok kalóriát és nem fogyok. 1350 kcal-t javasolt nekem az alkalmazás. 165 gramm szénhidrátot, 66 gramm fehérjét és 44 gramm zsírt. Ezt egy hónapja minden nap teljesítettem. Jó, 1-2 gramm eltérés mindig volt. Az elején 62 kg-ról indultam. Lefogytam 57-ig. Most pedig vissza 58,5-re. Miért? :( Ha sportolok, általában nem írom be, csak ha nagyon sokat égettem el. Mondjuk ha 600 kcal-t lemozogtam, akkor eszek 300-at. Naponta általában 200 kcal-t elégetek, ameddig suliba sétálok meg vissza.
2022. márc. 13. 08:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%
Fogytál egy hónap alatt 4 kilót. Mennyivel lettél volna elégedett?... És egyáltalán hová akarsz még fogyni? Sportolj inkább, ha nem vagy elégedett a tükörképeddel.
2022. márc. 13. 08:31
 2/21 anonim válasza:
89%
Szerintem az a súly a te magasságodhoz tökéletes, egészségtelen ha túl alacsony a testzsírszázalékod. Inkább az elfogadással foglalkozz, ami a mai közösségi média korában igen nehéz kihívás.
2022. márc. 13. 08:56
 3/21 anonim válasza:
100%

Azért mert a szervezeted vészhelyzetben van állítva. És próbál minél többet elraktározni, mert éhezteted magad.. VAGY ahogy leírtad, sportolsz, az izomnak nagyobb a súlya, mint a zsírnak, ezért is nehezebb lett a súlyod 1,5 kg-mal.

Nem értem, hogy hová akarsz még fogyni? Inkább az elfogadással foglalkozz. Sportolj inkább, azzal nagyon sokat tudsz segíteni magadon.

2022. márc. 13. 11:19
 4/21 Laylah ***** válasza:
100%

3.: az nem ilyen hirtelen jönne fel. Mármint az izom súlya.

Kérdező, valószínűleg a ciklusoddal van öszefüggésben. Egy bizonyos szakaszban a tested visszatartja a vizet, ilyenkor 2-3 kilóval is mutathat többet a mérleg, majd egy másik ponton elengedi. Szóval valószínűleg, amilyen gyorsan feljött, olyan gyorsan is fog lemenni.

De én a helyedben nem a mérleggel szórakoznék. Aki sportol, izomzata van, az sosem lesz 50 kiló, mivel az izom nehezebb a zsírnál. Minimum 55-60. Szóval ne a kalóriákat számolgasd, mert arra nincs szükséged, hanem kezdj el saját testsúlyos vagy súlyzós edzéseket végezni. Az izom formát ad. Nem, nem leszel kigyúrt testépítő tőle, nőknek különösen nehéz olyanná formálódni, évek kemény munkája szükséges hozzá, folyamatos terhelésnövekedés, különböző táplálékkiegek, speciális diéta, stb., szóval emiatt ne aggódj egy percig sem.

2022. márc. 13. 11:43
 5/21 anonim válasza:
0%
azért mert nem a bartosista életmódot követed és ezért egy dagadt disznyó vagy. a kapitalizmus hibája ez is már megint. komolyan mondom hogy röhej.
2022. márc. 13. 13:08
 6/21 anonim ***** válasza:
74%
Neked is testkép zavarod van ? Az emberi szervezetnek is van önszabályozó működése, ami a környezeti hatásoknak megfelelően adott körülmények között fenntart egy egyensúlyi állapotot. Az általad folytatott életvitel mellett ilyen a te egyensúlyi állapotod.
2022. márc. 13. 14:21
 7/21 anonim ***** válasza:
21%

"És próbál minél többet elraktározni, mert éhezteted magad."

Ha valaki éhezik, akkor miből "raktároz", ha a rendes működéshez sem eszik eleget? Vagy azt mondja a szervezet, hogy hmmm, ok, ma kicsit nem működik a máj, de legalább holnapra elrakok egy kis zsírt, hátha jó lesz még valamire....

2022. márc. 13. 16:24
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig 7 kilót fogytam, de nekem se volt lineáris a fogyás. :D elejétől kezdve ugrált a mérleg.
2022. márc. 13. 20:35
 9/21 anonim ***** válasza:
36%

Ez nagyon jó eredmény. Légy rürelmesebb.

És vedd figyelembe hogy már csak nagyon nagyon kevés zsír van rajtad, ezt a leglasdabb és legnehezebb leadni.

A kcalt meg lehet csökkenteni kéne, nem sokat de kicsit. 155 centis 62 kilósként nekem a fogyási az 1350. Lehet a helyedben lemennék 1270 környékére.

Azért ilyen lassú a fogyás mert pici vagy, kisebb a mozgástér. 1500 kcal súlytartási és 1300 fogyási kcal mellett napi 200 kcal deficit. Sport nélkül a 7000 kcal (ami egy kilo zsir leadasahoz kell) 35nap. Ugye egészseg miatt 1300 alá nagyon nem mehet az ember, tehát nagyon korlátkzott a dolog.

Ugysnez egy olyan emhernek akinek 2000 a súlytartási és 1500 a fogyási, 500 kcal deficit per nap. Neki 14 nap. Szóval alacsony lányként sokkal türelmesebbnek kell lenni

2022. márc. 14. 07:21
 10/21 Laylah ***** válasza:
100%
9.: 16 évesen nagyon növésben van a teste, szüksége van az energiára. A jelenleginél kevesebbet nagyon nem kéne ennie, főleg úgy, hogy sportol is. A helyében 1500 alá nem mennék, de ez már mindegy, mert NEM kell fogynia.
2022. márc. 14. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!