Szerintetek ennyit tudok majd fogyni?
Sziasztok! 21 éves nő vagyok, elég alacsony, sajnos pontosan nem tudom mennyi 150-155 maximum és 80kiló.
Hétfőtől szeretnék diétába kezdeni és mozogni napi 40-60 percet legalábbis ez a cél, de szerintem nem fog sikerülni egyből ilyen sok, 30perc viszont tudom, hogy megy! Augusztusra szeretnék 65 kg lenni, szerintetek ez reális álom?
Augusztusig van még bő 5 hónap. A havi 2-4 kiló a reális, tehát 10-20 kiló Augusztusig. A 15 (amit te szeretnél), az pont a kettő között van, tehát teljesen reális cél.
Figyelj a kalóriabevitelre, mozogj fokozatosan, egyre többet és nehezebbet (mindig annyit, amennyit még kényelmesen elviselsz) és akkor biztosan összejön. Sok sikert! :D
Szerintem ne is próbálj meg napi 40-60 percet mozogni rögtön. Tapasztalatból mondom, hogy az rögtön túl sok, nagy az esély, hogy úgy hamarabb feladod. A semmiből rögtön elkezdeni annyit mozogni, még ha az emberen nincs is túlsúly, még akkor is megterhelő lehet. Jobb inkább fokozatosan, az elején nem muszáj rögtön belevetni magad a mély vízbe. Meg pontosan mit szeretnél mozogni? A futást nem szokták ajánlani túlsúllyal az ízületek miatt. Én például szobabiciklizéssel és sétával kezdtem.
Amúgy meg az étrenden múlik a fogyás. Kezdj el kalóriát számolni, mivel csak akkor fogsz fogyni, ha kalóriadeficitben vagy. Ezt a legkönnyebb úgy elérni, ha kevesebbet eszel. Különböző kalkulátorokkal kitudod számolni a neten, hogy kb. mennyit kéne enned heti 0,5-1 kg fogyáshoz. A mozgás tök jó, és szerintem próbálj is meg mozogni, de magától a mozgástól nem valószínű hogy fogyni fogsz, max. akkor, ha mellette a kalóriákra is figyelsz. Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy bizony az étrendre is figyelni kell, csak a mozgás nem elég.
Amúgy augusztusig a 15 kg teljesen jó, azt simán el lehet érni. Ahogy az előttem levő válaszoló is írta, havi 2-4 kiló a reális, de mivel van rajtad azért túlsúly, ezért szerintem az elején a havi 4 kg-ra lehet számítani, de ezt kitudja, nem vagyunk gépek, ezt nem lehet fixen megmondani, hogy mennyit fogsz fogyni. Mindenesetre augusztusig a 15 kg reális, valószínűleg letudsz adni annyit. Amúgy hajrá, én 40 kg-t fogytam, az elején lehetetlennek tűnt, de simán meg lehet csinálni!
Kezdd el és meglátod :)
Tényleg mindenki teste más, más a fogyási utem amit szivesen tart.
Elméletben igen, lehetséges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!