Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mi történik akkor, ha nem...

Mi történik akkor, ha nem elég kalóriát viszek be?

Figyelt kérdés

Nem feltétlen akarok fogyni, inkább most minimálisan ennék kevesebbet az átlagosnál, hogy a hasamon jobban látszódjanak a kockák. Nem kell ilyen bodybuilder kockákra gondolni, de azért edzések után mindig szépen kirajzolódik a formája.

Tegyük fel van ugye nekem egy alapanyagcserém, ami 1200-1300 kalória között van, na most azt a kalóriaértéket meg kell növelnem még ahhoz mérten, mennyit mozgok nap közben. Én heti 6x edzek, mindegyik alkalommal 40-60 perc között (súlyzó + saját testsúly).

Mostanában 1300-1400 kalória közt eszek a szokásos napirendem és edzéseim mellett, és abszolút nem érzem a változást... mármint mindig nagyon figyelek a kalóriákra, meg sose hagyom ki a sportot, de nem tudok fogyni. Mármint nem is feltétlen fogyni, de az alakomon semmi változást nem látok.

Most ez túl sok vagy túl kevés? Vagy valós az, hogy ha nem viszek be elegendő mennyiségű kalóriát naponta a szervezetembe (hosszútávon), akkor nem fogok fogyni, mert átlép a testem "raktározó üzemmódba"? Jól jönne pár tanács, mert már el vagyok kettyenve, hogy mit csinálok rosszul...

És ha valaki esetleg kevesellné a napi 1200 kalóriás alapanyagcserét, akkor ez azért van, mert elég alacsony és kis termetű lány vagyok, csak itt-ott idegesítenek a zsírpárnák.

2022. jan. 21. 15:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Amit leírtál, ezek a kezdődő evészavar tünetei. Nem hízol nyilván, "csak" testképzavarod van. Ne hagyd elfajulni, mert soha nem leszel elég jó magadnak, mindig zavarni fognak a "zsírpárnák". Az, hogy folyton az evésen jár az eszed, szintén annak a tünete, hogy túl keveset eszel. Fáradékonyság, ingerlékenység, hajhullás, fázás, ilyeneket tapasztalsz?
2022. jan. 22. 06:19
 12/14 A kérdező kommentje:
Hááát őszintén szólva igen, a hajam az kimondottan sokat hullott (mióta ráfüggtem az örökös kalóriaszámlálásra és a folyamatos edzésre), fáradt is sokszor vagyok, és hát mások véleménye alapján az ingerlékenység is elég sokszor jellemez. De nem értem, én azt érzem sokat eszek a méretemhez "passzoló" előírásokhoz képest, de nem akarok hízni.
2022. jan. 22. 10:15
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Raktározó üzemmód nem létezik"

Ez laikus szóhasználat, de valójában arról van szó, hogy a szervezet túlélőmechanizmusai bekapcsolnak, s lassítják az anyagcserét a túlélés érdekében. A lassulás maradandó, így az ilyen koplalós időszakok után a korábbi életmódhoz visszatérve plusz hízás következik be. Ezt nevezi a köznyelv raktározásnak.

Kérdező, ha már hullik a hajad, akkor gond van, tápanyaghiány, tartós stressz miatti gyulladás lehet az okozója. Belekerültél a testkép- és táplálkozászavarosok világába, kérj erre szakosodott pszichológustól segítséget, hogy rosszabb ne legyen, ne legyen majd maradandó egészségkárosodásod.

2022. jan. 22. 11:12
 14/14 anonim válasza:
Nincs olyan hogy raktározó üzemmód. Ha keveset eszel fáradt leszel és semmi energiád nem lesz ezért adják fel sokan és utána mondanak olyan hülyeségeket hogy genetika miatt kövérek.
2022. jan. 24. 16:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!