Ha ahoz hogy normálisan fogyjak kb.900 kcal-ra van szükségem,mozgás nélkül..akor miért szédülök folyamatosan és éhes vagyok?
Ez csak átmeneti. Amikor rá áll a szervezeted a bevitt mennyiségre akkor megszűnik az ami most hiányzik.
Vitaminokból és fontos ásványi elemekből azért adj meg mindent a szervezetnek.
A sportal és mozgással való fogyás sokkal kellemesebb és szórakoztatóbb.
A kaja hiány okozta stresszt és depressziót elkerülöd vele.
Amúgy a leghatékonyabb fogyókúra az, ha mindent eszel amit kell csak éppen 80%-ig eszed magad és nem tele. Persze mellette a mozgás kell. Gyúrás közben megy a legjobban a dolog.
A kerékpározás is jó csak rá kell szánni minimum három órát naponta.
És nincs vele minden átmozgatva.
Statikus sportoknál viszont célzott stimulációt kaphat minden izom.
Vehetsz otthonra boksz zsákot is vagy fitnes filmekre mozoghatsz a tévé előtt. Norbi haladós műsorai nagyon jók ezen a téren. A mozgás eleve endorfint termel amivel kivéded a depit az éhséget és az egészségtelen passzivitás okozta dolgokat.
Márpedig mozogni kell.
Én sem vagyok egy nagydarab ember, az 55 kg-os súlyommal is elégetek egy egy órás futás alatt 600-700 kcalt. Úszni simán tudok másfél-két órát is, az már 700-900 kcal.
Ha eszek mondjuk 1600 kcalt (én ennyivel fogyókúráztam), és ebből lemegy az egy órás futással 700 kcal, az már rögtön ott van a célnak kitűzött 900 kalóriádnál... És nem szédelegtem, és nem is éreztem azt, hogy megvonnék magamtól minden jót. Heti egyszer egy jégkrém, vagy két korsó kör simán belefért.
De mikor biciklis futár voltam, elégettem egy Buda-hegyvidéki napon akár 4-5000 kalóriát is, akkor már az jelentette a nehézséget, hogy képes legyek eleget enni, amivel bírom a munkát, meg, hogy mit egyek utána, hogy ne legyen még harmadnap is izomlázam.
Egy 153cm magas 17 éves lánynak csak akkor 900 kcal a BMR igénye, ha hozzá 19kg. Ennél azért remélem több vagy, vagy ha nem akkor neked nem fogyni kellene.
Itt egy kalkulátor, ami figyelmbe veszi a nemedet, magasságodat, életkorodat, és a testmozgási szokásaidat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!