Miért nem sikerül folyamatosan fogyókúráznom?
Ha én éheztetném a szervezetemet ("aki" okos és főleg tudja, mi kell neki), én is bezabálnék... Ez természetes. Nagyon jónak tartom, ha valaki nem képes egészségtelenül, keményen koplalni.
Egyél rendesen, persze visszafogottan (én pl. igyekszem nem sokkal 1500 kcal fölé menni, csak ez annyira picike, hogy ritkán sikerül, ha többször is eszem egy nap, ezek viszont egyéni dolgok, kinek mennyi megy könnyen) és mozogj! Én ma bő 3 órán át bicikliztem a közeli hegyekben, volt szintkülönbség rendesen :) Emellé szolidan ettem, mert az is elég volt, ha minden napom ilyen lenne, simán s tempósan lefogynék, az biztos. Holnap is lesz egy ilyen, pihenőnapot akartam, de lesz a közelben (20 km-re) egy rendezvény, ételkóstolással, a sütiket ismerem, iszonyat cukrosak (a másik felük liszt), de a kalóriákba ez is elég jól belefér. Aztán majd ügyelek a jobb étrendre, ahogy szoktam.
Úgyhogy ha eszel 1500 kcalt, de elhasználsz 2500-at (én ma és holnap tuti messze fölémegyek az utóbbinak), akkor is maximalizálod az egészséges fogyási tempót (sokak szerint ez már túlzás is, szerintem nem feltétlenül, sokan szálkásítanak ilyen tempóban), viszont nem koplalsz keményen... A túl kevés kalóriával az is gond, hogy ha be akarod vinni a szükséges tápanyagokat, akkor semmi kis "luxus" nem fér bele (mint nekem holnap a sütikóstolás, de már a gyümölcsökre se nézhetnék rá rendesen 1000 kcallal s valószínűleg erősen csökkentenem kéne a zöldségfogyasztásomat is, pedig már eleve minimalizáltam, amennyire tudtam), ami van, akinek határozottan kontraproduktív, mert képtelen tartani az ekkora önsanyargatást. S erre jön a koplalás többi hátránya... Nem éri meg, ne játssz az egészségeddel s ne sanyargasd magad, nem bírod s nem is kell bírnod.
1. Ne akarj extrém fogyózni, lehet normálisan is csinálni.
2. A kalóriabázison ne állíts be irreális célt, és akkor nem lesz irreális a kalóriakereted.
Bmr... Legalább ezt kéne tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!