Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 2hete napi ~900 kalóriát...

2hete napi ~900 kalóriát eszek naponta, az első 1hétben lement 4 kiló azóta viszont stagnálok, pillanatnyi stagnálás lehetséges?

Figyelt kérdés
Biztosan nem eszek többet, ez látszott az első héten is és azóta is ugyanannyit eszem mégsem fogytam már egy hete. Érdemes valamit változtatni vagy kitartóan folytatni kell és jönni fog az eredmény?
2021. aug. 4. 16:37
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
30%

Úgy van nagyjából ahogy a 6os írta. 900kcal valóban kevés, azért nem fogysz mert úgymond "túlélő módba" kapcsol a tested, azaz elfog minden tápanyagot raktározni. Ez azért van, mert a szervezeted nem tudja, hogy csak ideiglenesen tervezel ennyit enni vagy most valóban "éhezel". Ilyenkor 2-3 napig érdemes felvinni annyira a kalóriát, hogy stagnálj, aztán újra leviheted, hogy fogyj.

Persze nem ajánlott ilyen módon fogyni, egészségesebb a folyamatos heti 1kilót tartani.

2021. aug. 4. 21:43
 12/24 A kérdező kommentje:
Hasonlóan kezdődött nekem is mint a 9esnek, nem volt étvágyam és akkor gondoltam ez majd segít a fogyásban. Az a probléma, hogy azóta nem is kivánok többet enni, folyamatosan telt érzetem van csak folyadékot iszok de azt napi 2,5 litert legalább. Egyébként 130 kiló vagyok 180 centi mellé szóval felesleg az van bőven.
2021. aug. 4. 22:04
 13/24 anonim ***** válasza:
34%
130kg-al 2000kcal-val is bőven fogynál, kizárt dolog, hogy egy 25kg-os kislány kalória szükségletével te jól lennél lakva. Lehet, hogy étkezési zavarod van. Ez amit most csinálsz nem normális!
2021. aug. 4. 22:34
 14/24 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom mikor jött divatba ez az „éhező” meg “raktározó” üzemmód mítosz, hogy mindenki ezt írja, de ilyen nem létezik. Alkalmazkodó anyagcsere van. De nem azért állt meg a fogyásod, hanem azért, mert valós zsírbontás nem nagyon történt, mint ahogy előttem is írták. Ha folytatnád ezt az extrém alacsony kalóriabevitelt, akkor előbb-utóbb beindulna a zsírbontás. De ez nem ajánlatos, mert eléggé lebetegedhetsz, azon kívül, hogy nagyon nem úgy fogsz kinézni a fogyás után, mint ahogy azt te elképzelted (löttyedt leszel). Ülőmunka mellett is lehet mozogni, sőt még inkább ajánlatos.

Most olvastam milyen magas vagy és hány kiló. Sürgősen egyél többet.

2021. aug. 5. 09:02
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Vélhetőleg olyan kevés kalóriát eszel, hogy elkezdett a szervezeted raktározni, mert attól fél, hogy "éhen fogsz halni". Nagy hülyeséget csináltál. Ha olyan 90 kilóról akarsz lefogyni, akkor egyél napi 2200 kalóriát a mozgás mellé. Ha 70ről, akkor kb 1900-at. És így tovább.
2021. aug. 6. 20:27
 16/24 A kérdező kommentje:
Tehat, ha elkezdek mozogni újra beindul a fogyás?
2021. aug. 6. 20:27
 17/24 anonim ***** válasza:
64%

Miért nem olvasod el a válaszokat? Amit most csinálsz, az egészségtelen és haszontalan. Nem fogsz tőle fogyni, helyette bérelt helyed lesz a kórházban.

15-ben le van írva mennyi kalóriát kell enned a rendszeres edzés mellé. A rendszeres edzés alap. A kalóriát bontsd 4-5-6 felé, tehát egész nap enni fogsz. Így fogsz lefogyni.

2021. aug. 6. 20:34
 18/24 A kérdező kommentje:
Nyilván elolvastam a válaszokat, de azzal hogy egyek többet nemtudok mit kezdeni jelenleg mikor egyáltalán nem kivánok többet enni.
2021. aug. 6. 20:52
 19/24 anonim ***** válasza:
18 hát rá kell kényszerítened magad, mert másképp nem fog menni a mozgás, így a fogyás sem. Ilyen ez.
2021. aug. 6. 21:13
 20/24 A kérdező kommentje:
Jelenleg ha eszek sem tudok mozogni, hónap végén költözök akkor változni fog minden akkor a mozgás is életem része lesz, addig mennyi kalóriát ajánlott napi szinten bevinni?
2021. aug. 7. 05:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!