2hete napi ~900 kalóriát eszek naponta, az első 1hétben lement 4 kiló azóta viszont stagnálok, pillanatnyi stagnálás lehetséges?
Úgy van nagyjából ahogy a 6os írta. 900kcal valóban kevés, azért nem fogysz mert úgymond "túlélő módba" kapcsol a tested, azaz elfog minden tápanyagot raktározni. Ez azért van, mert a szervezeted nem tudja, hogy csak ideiglenesen tervezel ennyit enni vagy most valóban "éhezel". Ilyenkor 2-3 napig érdemes felvinni annyira a kalóriát, hogy stagnálj, aztán újra leviheted, hogy fogyj.
Persze nem ajánlott ilyen módon fogyni, egészségesebb a folyamatos heti 1kilót tartani.
Nem tudom mikor jött divatba ez az „éhező” meg “raktározó” üzemmód mítosz, hogy mindenki ezt írja, de ilyen nem létezik. Alkalmazkodó anyagcsere van. De nem azért állt meg a fogyásod, hanem azért, mert valós zsírbontás nem nagyon történt, mint ahogy előttem is írták. Ha folytatnád ezt az extrém alacsony kalóriabevitelt, akkor előbb-utóbb beindulna a zsírbontás. De ez nem ajánlatos, mert eléggé lebetegedhetsz, azon kívül, hogy nagyon nem úgy fogsz kinézni a fogyás után, mint ahogy azt te elképzelted (löttyedt leszel). Ülőmunka mellett is lehet mozogni, sőt még inkább ajánlatos.
Most olvastam milyen magas vagy és hány kiló. Sürgősen egyél többet.
Miért nem olvasod el a válaszokat? Amit most csinálsz, az egészségtelen és haszontalan. Nem fogsz tőle fogyni, helyette bérelt helyed lesz a kórházban.
15-ben le van írva mennyi kalóriát kell enned a rendszeres edzés mellé. A rendszeres edzés alap. A kalóriát bontsd 4-5-6 felé, tehát egész nap enni fogsz. Így fogsz lefogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!