Komolyan 3000+ a napi kaloria igényem?
Semmit nem írtam a kalkulátorról, ha megnézed az eredeti hozzászólásomat. Te hoztad fel, én pusztán erre reagáltam.
Az meg, hogy honnan tudom... Nem kell géniusznak lenni ahhoz, hogy kalkulátor nélkül is tudja az ember, hogy egy 2 méteres, fiatal, sportoló férfinak 1800 kalória semmire nem elég, konkrétan éhezés kategória. Lehet, hogy nem kell neki 3000+ kalória, ezt majd kitapasztalja magának, de az is teljesen biztos, hogy 1800 kalória iszonyatosan kevés ilyen adatokkal és ennél biztosan több kell neki, mivel gondolom nem azért edz, hogy aztán semmi eredménye ne legyen, az izomépítéshez meg igenis többlet kalória kell, ami most nyilvánvalóan nincsen meg.
#13: Ja, hogy ezt te így tudod magadtól? Értem. Akkor én most elmegyek plasztikai műtétre, leszedetek minden izmot ami feljött az elmúlt 8 évben :) Mivel az első időszakban míg 90 kg körül voltam 2500 kcal TÖMEGELTEM SIKERESEN, jött fel szépen izom és az erőszintem is növekedett. És én nem vagyok annyira szélsőséges eset, nem egy embert ismerek akiknek ennél kevesebb energiabevitel szükséges a hízáshoz (arányosan). A kérdező is simán lehet ilyen, szóval amit írsz hogy "ennél biztosan több kell neki", valószínűleg csak a saját testedből kiindulva írod. A kérdező pedig most szinten tart 1800 kcal-val, nem tömegel, nem a súly gyarapodásra megy rá.
Az éhezéshez meg annyit, hogy a jelenlegi 2400 kcal-ás étrendemben az ételek összmennyisége (nyersen mérve) 1,6 kg. 1800 kcal-ás étrend is legalább 1 kg, ha rendesen van összerakva, nincs tele magas szénhidráttartalmú vackokkal. Ennyivel kizárt, hogy éhezzen egy átlagos, magát nem folyamatosan telezabáló ember.
Hát szerintem simán lehet ennyi. 2 méter magas vagy. Ahhoz kell energia:)
Én 175 cm mellett, bár nem egy fix kalóriaszám alapján eszem, 2500 kcal körül szokott kijönni egy napom, mert a szervezetem ennyit igényel, és fogyok 2 éve. Igaz, még van miből.
Látom a p*csödet és az agyadat sem sikerült viszont az edzéssel megnöveszteni, azért vagy ennyire frusztrált valószínűleg és próbálsz mindenhol vitát generálni.
Leírtam a véleményemet, olvasd el, pontozd le ha nem tetszik, de ne itt játszd már az agyadat, mert senki nem kíváncsi rá szerintem.
Vannak kiugró esetek igen, lehet te is ide tartozol, de általánosságban elmondható, hogy egy felnőtt férfi alap kalóriaigénye azért meg szokta haladni a 2000 kcalt. Kivéve ha mondjuk 160 centi magas. Lehet mondjuk te annyi vagy és emiatt is vagy ilyen frusztrált, de ezt már nem fogjuk megtudni, mert én itt ezt befejeztem. További kellemes estét!
#14... Sajnos csatlakoznom kell a válaszodhoz. Mikor azt olvasom, hogy valaki 2500 kcal körül szokott kijönni az energia bevitele és azért táplálkozik így mert a szervezete ennyit igényel... Aztán meg odaírja hogy fogyok..
. És ez a válasz jó értékelést kap... Na akkor ki kell szálni a beszélgetésből... Hogy miért? Csak logikusan gondold végig. Ha pont annyi energiát viszel be a szervezetedbe mint amire szügsèged van akkor a súlyod állandó lesz... Ha kevesebbet akkor fogysz, mivel a szervezeted nem tudja az emésztő rendszeredből felvenni a kellő energiát ezért a testedben raktározott tartalékokból veszi el... Ezért fogysz... De inentől én is kiszáltam.
18. Azért fogyok az igényelt 2500 körüli energiabevitelem mellett több mint 2 éve, mert extrém módon, kórosan elhízott voltam, és még mindig van rajtam 20 kg felesleg.
Az energiaigény annyit tesz: eszem amikor a szervezetem jelzi, hogy energiára van szüksége, és azt is jelzi, amikor már elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!