16 éves, 52 kg-os, 160 centis lány vagyok. Mennyire kell komolyan vennem a fogyókúrát?
Elkezdtem edzeni 1-2 hete, de úgy gondolom, lenne mit lefogynom is, hogy igazán lapos legyen a hasam, a kezeim vékonyabbak legyenek a karjaim, a combjaim. Szerintem nem vagyok egy nádszál, de kövér sem.
47-48 kg alá nem akarok menni, nem akarok sokat fogyni.
Úgy gondoltam először, hogy 2000 kalóriát eszek egy nap, de sok helyen azt olvastam hogy az csak a súlymegtartáshoz elég. Úgyhogy lementem végül 1400-ra, bár nem tudom mennyire fogom tudni ezt pontosan tartani.
Szerintem az anyagcserém elég jó, mivel eddig összeettem mindent de nem híztam semmit. Egy héten 4-5ször 400 kalóriát leedzek. (Eddig futottam, de majd szeretnêk néha ugrálókötelezni helyette, meg lehet hogy jógázni is elkezdek)
Mennyire kell komolyan vennem a fogyókúrát? Tényleg csak 1400 kalóriát ehetek egy nap, ha fogyni szeretnék?
(Gyorsan elakarom érni a célom, 1 hét alatt 1kg-ot szeretnék fogyni)
Miért akarsz egyébként fogyni? 160 centihez az 52 kiló az tök vékony...:-S
De ha fogyni is szeretnél, ez az 1400 kalória meg a heti egy kiló ez brutális, ez már szerintem egészségtelen.
Ha sokat mozogsz, belősz egy 1700-1800 kalóriát, picit lassabb, de sokkal egészségesebb lesz a fogyásod és jobb alakod is lesz tőle.
(De még egyszer kérdem: miért akarsz fogyni???:-()
Azért szeretnék fogyni, mert nem vagyok most teljesen elégedett a testemmel, látok magamon olyan pontokat ahonnan lehetne bőven fogyni. Persze nem akarok anorexiás se lenni, nem fogok 47 kg alá menni.
Köszönöm a válaszokat 😅
Van egy teljesen jó, beállt súlyod, írtad, hogy eddig ettél mindent, és nem híztál. Én a helyedben nem borítanám ezt fel. Kezdj el edzeni hetente 2-3x, attól csinosabb leszel. Felesleges kalóriákat számolgatnod, fogyókúráznod. Ha eddig nem figyeltél oda a táplálkozásodra, akkor egyél több zöldséget, gyümölcsöt, megfelelő mennyiségű fehérjét, és kevesebb egészségtelen nasit, cukros üdítők helyett vizet igyál. Ennyi bőven elég lesz változtatásnak.
Ha az edzéstől pár kilóval több leszel, nem kevesebb, az simán elfér rajtad, lehet, hogy még vékonyabb is leszel. Nem fogsz jobban kinézni attól, hogy lemész 47 kilóra.
Ne a súlyodat nézd, hanem a testkompozíciót! Csinálj súlyzós edzéseket, nem biztos, hogy könnyebb leszel, de nem is az a lényeg.
Nézd meg a képeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!