Komolyan ilyen sok benne a kaloria?
Ettem egy almat 250g volt,azaz 130kcal.Fogyokurazom egyebkent es szoktam heti egy csalonapot tartani,ma pl ettem egy tal spagettit meg ezt az almat.Amikor
megneztem hogy 130kcal van benne totalisan kiakadtam😳😳 en naponta joizuen megeszek 3almat es azthittem hogy csak 40kcal egy darab de ezek szerint 400kcalt eszek meg olyankor?? Ez most nagyon sokkolt.Hizlal egyebkent ha a kaloriabevitelt almaval lepem tul?
100 g alma 31 kcal, 250 g meg 78!
Valamit elnéztél!
Kedves kérdező!
Nyugodtan elhiheted amit a második válaszadó írt. Abban a 250g-os almában körülbelül 80 kalória lehet maximum.
Viszont ettől függetlenül a napi hármat nem ajánlom fogyórkúrás étrendbe, mert az almában is szép adag gyümölcscukor van ami nem fetétlenül járul hozzá pozitív irányban a fogyásodhoz. Napi egy alma bőven elég délelőtt.
A legtöbb táblázat szerint 52 kcal/100g az alma, na persze, a valóságban nagy a szórás, vannak roppant édes almák és ízetlenebbek, savanyúbbak, s egy friss almában több a víz...etc.
De nem kalóriaszegény, az biztos. Van benne egy csomó cukor, hisz édes gyümölcs. Nem a legédesebb, legcukrosabb, de negyedkiló az azért már mennyiség.
Fogyni lehet egy kiló mellett is, persze, de aki pl. éhes lesz a gyümölcstől, annak nem jó fogyáskor...
A másik gond az almával, hogy általában sok kell belőle. Míg meggyből nekem 1-2 deka is élmény, almából az semmi se. Így ha nem akarok sok cukrot enni (nálam a sok kicsit mást jelent, mint normál fogyózónál), kerülöm az almát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!