Miért nem lakok jól soha a kalóriaszámolással?
Kalóriabázisos fórumon már nem egy embernél láttam, hogy azt írja, a napi 1200-1300 kcal-t is alig tudja megenni, úgy kell erőltetnie, mert 8-900-al jóllakik. Most vagy ők nagyon szerencsések, vagy én csinálok valamit rosszul.
Nemrég még én is számoltam. Nekem 1400 volt a napi keretem, de ez nemhogy sok volt, hanem sokszor még kevés is. Sosem tudtam rendesen jól lakni, pedig sok olyan ételt ettem, aminek alacsony a kcal tartalma, vagy sok benne a rost, de úgy vettem észre, hogy ezekből hiába ettem sokat, nem laktattak sokáig.
Pl ebédre megettem kb 150 g csirkemellett 350g salátával, ami akkor épp elég volt, de 2 óra múlva már kezdtem éhes lenni. Vagy ott a zabkása, amit mindenki azért szeret reggelizni, mert h sokáig eltelít...hát én ha reggel 8-kor megettem egy tál zabkását, akkor 11-kor már alig vártam az ebédet, mert korgott a gyomrom. Ja és mindezt úgy, hogy ülőmunkát végzek, és intenzívebben sportolni sem szoktam, tehát azt sem lehet mondani, hogy túl aktív életet élek, és azért kevés.
Bár ezzel az 1400-as kerettel tudtam fogyni, de szinte mindig éhes voltam mellette, ezért is hagytam abba. De az viszont még mindig zavar, hogy mi lehet a gond velem, miért volt ez nekem kevés, amikor másoknak meg az 1200 is sok? Ja és 171 cm 64 kg nő vagyok, szóval extrém túlsúlyom sincs, ami indokolná, hogy sokat kellene ennem. Szerintetek mi lehetett a gond?
Köszönöm, hogy írtok, jó tudni, hogy nem vagyok egyedül ezzel :( Számomra kb elképzelhetetlen lenne, hogy 8-900 kcal-al jól lakjak, talán akkor eszek ilyen keveset, amikor egész napos migrénem van. De persze másnap pótolom, mert ha elmúlik a fejfájás, szédelgek az éhségtől.
Tesóm is pl simán megcsinálja azt, hogy reggel eszik egy kiflit tejeskávéval, utána délutánig semmit, akkor egy kistányér főtt ételt, vacsorára pedig egy müzliszeletet. És neki ennyi is elég, egyáltalán nem koplal, egyszerűen nincs szüksége többre. Nem csoda, hogy sport nélkül is vékony. Ha én ennyit ehetnék csak egy nap, akkor szerintem estére már a falat kaparnám kínomban :D
És sajnos hiába eszek olyasmiket, amikben lassú felszívódású szénhidrátok vannak, meg sok rost, és fehérje, ezekkel sem tudok huzamosabb ideig jól lakni. Illetve max akkor tudnék, ha nagy mennyiséget ennék belőle, viszont akkor az már ismét túlevés... :(
Azért lett a napi keret 1400, mert ez volt az, amivel már elindult a fogyás. Kb. ennyi a BMR-em is, szóval nem az alatt eszek. Viszont ha 1500-an voltam, akkor csak szinten tartottam a súlyomat, de semmi sem ment le. Gondoltam, hogy próbáljuk akkor az 1400-at, az nem sokkal kevesebb, hátha. Így is hetente kb 30 deka ment le, szóval elég lassú volt a fogyás, de ennél kevesebbet nem tudtam már enni.
A makrók is be voltak állítva, már nem emlékszem pontosan az arányokra, de tudom, hogy arra is figyeltem. De így is csak akkor tudtam rendesen jól lakni, ha valamilyen zsírosabb, táplálóbb ételből normál adagot ettem, de akkor meg egy ebéd simán kijött ilyen 7-800 kcal-ra, szóval alig maradt valami a nap többi részére.
Miert mit eszel ebédre hogy ennyire jon ki? Foleg ha salatan elsz?
Egy nagy tal leves (ami tenyleg éltelit ugy hogy utana masodikat nem is ennek inkabb) az olyan 200 kaloria korul van. Mar persze ha nem ilyen instant valami.
A 700-800 meg hasonlo kaloriat felejtsd el...... Nem egeszseges. 1200 kaloria ala NEM SZABAD menni mert bekapcsol a tested raktarozo kepessege es ha ezentul mondjuk felmesz 1500 kaloriara, a tested azonnal elkezd raktarozni zsirt stb és egyszerűen hizni fogsz pedig alig eszel.
Nem élek salátán, igyekszem változatosan enni. A 7-800 kcal-os ebédeknél ilyesmikre gondolok, mint pl csirkepaprikás tésztával, töltött káposzta, gulyás, stb.... szóval amik igazi laktató kaják. Ezekből még egy 300 g körüli adag is gyakran ennyi kcal-ra jön ki, és ezekkel tényleg elvagyok egy pár órát, de akkor meg a vacsinak már lőttek, szal estére ugyanúgy éhes maradok.
Zöldséges főételekből eszek ennél többet is (súlyra), de attól meg sokkal korábban megéhezek, hiába volt nagyobb mennyiség.
1200-ra nem is szeretnék lemenni, az tényleg kínzás. Nekem már az is tökéletes lenne, ha az 1400-at tudnám kényelmesen tartani, éhség nélkül, mert azzal is tudtam fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!