A fehérje hasznosulása miatt kevesebb kalóriát viszek be, mint amennyit a kalkulátorba beviszek, és több fehérjét is lenne szükséges bevinnem?
Ez hogy is működik? Valami olyasmiről hallottam, hogy a fehérjékből származó kalóriákat már az emésztés során elégnek, és pl. a 100 gramm fehérjének csak a 70%-át emésztjük meg. Tehát 150 grammos fehérjeszükséglet esetén ennél jóval többet szükséges bevinni? És ha egy nap 150 grammal beviszek 2000 kalóriát, akkor az valójában betudható egy kb. 100 gramm fehérjés, 1600 kalóriás napnak?
Ez a 70-30 arány lehet téves.
Illetve mely fehérjék hasznosulnak a legjobban?
Ha ép ésszel gondolkodok, akkor nyilván ennek ahhoz lehet köze, hogy pl. egy többszörösen feldolgozott mirelit pulykafasírtból nem hasznosul mint a 10-15 gramm fehérje, ami a csomagolásra rá van írva 100 grammonként (ezt csak hasraütésre mondom, nem tudom a valós számokat).
Szóval valahogy így működhet a dolog. De hogy is van ez pontosan? Illetve a napi 1,5-2 g/ttkg fehérjébe ez már bele van kalkulálva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!