25 hetes kismama vagyok. Hogyan tudom kiszámolni a napi kalóriakeretemet úgy hogy hozzá adom a 2. -ik trimeszterhez szükséges plusz kcal igényt? A terhességben mennyivel nő a kcal szükséglet?
Nem lehet pontosan kiszámolni, max. megtippelni, az is segít valamit, persze.
A hízás nem megy ripsz-ropsz, jobb, ha megfigyeled, hogy mi történik a tippelt kalóriamennyiség környékén (illetve ha éhes lennék, én tuti többet ennék) s ha elkezdesz egyértelműen hízni (mert némi testsúlyingadozás eleve van s persze a kicsi is fejlődik), akkor még mindig visszafoghatod.
Eleve jó, egészséges, hozzám illő étrenden lennék még nem várandósan is, de úgy főleg s azt hiszem, a többségünk így nehezen hízik el.
Szerintem lényegesebb lenne az összetételre helyezned a nagyobb hangsúlyt.
Mert ilyen adatok mellett a szénhidrát beviteled valószínűleg rengeteg.
Ha marad a jelenlegi kalória mennyiség,de a kalória nagy részét zsírból fedeznéd,máris kizárnád az inzulin rezisztenciát,pár kiló is leugrana és a természetes táplálkozáshoz is közelebb kerülnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!