Ha 120kg vagy 160cm-vel és mindennap futópadon gyalogolok 30 percet, azzal fogyok?
Nem valószínű.
Legalább szabadban gyalogoljál legalább hetente 3x 60 percet és ételeket cseréld le.
Mondjuk én nem hiszek ebben a fogyókúrában, de ezt szokták mondani.
Én sose tudtam a súlyomat befolyásolni se mozgással, se ételekkel, de sose voltam túlevő se.
Ha a kajára nem figyelsz, felejtsd el a fogyást. Az kb 70%-ban csak az étrenden múlik, a maradék a sport.
Ráadásul ekkora túlsúllyal nem is szabad futni, tönkreteszi a térdizületeidet.
Mit vársz 30 perc sétától? Ez gyakorlatilag semmi. Amennyi kalóriát az égetne kb annyit ér mintha leugranál a boltba meg vissza. Egyébként meg edzhetsz akármennyit, ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. A kalória a legfontosabb. Ha te egy nap 2000 kalóriát égetsz el, és 2200-at viszel be, hízni fogsz. Ha 2000-et égetsz, és mondjuk 1700-at viszel be, fogyni fogsz. Ennyire egyszerű. Még számolgatni se feltétlen kell. Valamivel kevesebbet eszel, és elkezdesz valamit mozogni, és ha nem mozdulnak a kilók akkor még kevesebbet kell enni, vagy emelni a mozgás intenzitásán/volumenén.
Bevitt kalóriamennyiségtől TÖBB elégetett kalória = *fogyás*. Pont.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!