Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Melyik hizlal jobban egy...

Melyik hizlal jobban egy gombot fagyi vagy ugyanannyi kalóriájú bármilyen más étel?

Figyelt kérdés
Hízásnál ha több kalóriát viszek be mint amennyit mozgok akkor van hizás? Mivan ha kerülöm a cukrot de rendesen kalória gazdagon táplálkozom amennyi jól esik akkor ugyanúgy hízok?

2020. szept. 7. 11:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Nyilván betegséghez vezet hosszútávon ez az étrend. Nem is az volt a célja vele, hogy akkor mostantól így egyen akár ő vagy bárki más élete végéig. Csak bebizonyította, hogy egészséges embernél egy valami számít, a kalória deficit. Igaz lassul az anyagcsere ilyen étrenden és a deficit alacsonyabban van. De nem egy-egy cukros étkezéstől fog ez bekövetkezni, ezért nem számít, hogy hetente 2 csomag chipset megeszik az ember, vagy heti 2 tábla csokit, vagy szülinapozáskor benyom egy tortát. Ha nem csak ennyiből áll az étkezés, hanem teljes értékű ételek dominálnak egy heti étkezést nézve akkor bármit lehet enni mértékkel, csak a kalória számít. Ezt nem tudja felfogni az egyik itteni károgó aki mindenhová leírja, hogy a kalóriaelmélet hibás, nem működik, ha megeszik valaki egy szelet tortát a hormonális változások miatt már az a kalória nem is egyenlő a többivel. Miközben megértem, hogy ő beteg, neki speciális étrendre van szüksége, de ő egészséges fogyni vágyó embereknek írja ezeket, miközben hülyeséget ír nyilvánvalóan. Én is és a környezetemben szinte mindenki kizárólag kalóriát számolva fogyott le.

Egyébként Pödör Novák Réka véleményem szerint rossz szakember, keto diétát javasolja hosszútávon is, miközben a szakvélemény határozottan azon az állásponton van, hogy egyáltalán nem egészséges hosszútávon a keto diéta, de rövidtávon se egészséges, rövidtáv alatt 2-3-4 hónapot értek. Nem szabadna addig a hiányállapotig eljutnia soha a testnek, hogy ketontestekből kelljen az energiát felhasználnia

2020. szept. 8. 14:46
 22/32 anonim ***** válasza:

Számomra ő az egyetlen szakember aki igazán profi, egyénileg alkalmazható, nem sablon, hanem hatékony tanácsot tudott adni. Orvosokkal ellentétben. Abban is egyetértek vele, hogy a kalóriaszámolás miért nem jó módszer, mert ugyanazokat éltem meg amiket a legtöbben, rettegtem a kalóriáktól és koplalásba fulladt minden próbálkozásom. Ezek pedig nem tarthatóak fenn hosszútávon. Az se egészséges aki folyton ilyen 1200 kalóriákat ajánl válogatás nélkül itt gyakorin, mert az rettenet kevés és koplalás szint.

Nem jó alap pusztán kalóriák alapján megítélni mi a jó és mi a rossz. Mert nem az az elsődleges. Egészséges emberekben is elindulhatnak olyan hormonális változások amik idővel fokozódni fognak, ha nem szakértő és nem tudja mire kell figyelni és miért. Így híznak el az emberek. Nem mindenki a csokitól meg a csipsztől első körben.

Sose írtam hogy mindenkinek alacsony szénhidráton kell lennie, azt írtam, hogy általánosságban sokkal könnyebb és hatékonyabb ez az életmód mint a kalóriaszegény, és hosszútávon fenntarthatóbb. Mivel sok fogyni vágyó sorstársat ismerek. Ők is hasonló tapasztalatokról számolnak be. Én Egy lehetőséget vázolok fel, semmi többet. Valamint azt írtam, hogy minden ember szervezetének működése hormonális változásokon alapul, ezért nem lehet az energiamegmaradás törvényét egy az egyben ráhúzni. Az energiaigény is változó.

Az itteni szokványos ilyen 1200-1400-1600 kalóriás és társai túlzóan szigorúak, ezek kerültek a köztudatba és ez káros. Ha valaki le meri írni, hogy 2000 kalória felett eszik, egyből le van támadva, hogy ez rengeteg stb. Ezt nem tartom se egészségesnek se normálisnak.

Ennyi.

2020. szept. 8. 15:11
 23/32 anonim ***** válasza:

Egyébkênt Réka csak indokolt esetben ajánlja a ketogén diétát.

Pl én sem azt csinálom mert számomra elképzelhetetlen életmódszerűen, ezért bele se kezdtem. Plusz bőven elég is egy lazább szénhidrátszegény LCHF étrend.

2020. szept. 8. 15:26
 24/32 anonim ***** válasza:

Olvass utána a ketogén diéta hatásainak, utána átgondolod erről a nőről a véleményedet. Milyen furcsa, hogy a szaktekintélyek teljesen mást állítanak, mint ő...

"azt írtam, hogy általánosságban sokkal könnyebb és hatékonyabb ez az életmód mint a kalóriaszegény, és hosszútávon fenntarthatóbb."

Csak hogy nem az a választás, hogy alacsony szénhidrát, vagy kevés kalória. Én magas szénhidráton és magas kalóriák vagyok, 24kg-ot fogytam, mindenkinél kevesebb zsír van rajtam jó eséllyel. Megint mondom, egészséges vagyok, egészséges embereknek adok csak tanácsot, és egészséges embereknél nagyon jól működik a magas kalória, magas szénhidrát diéta. (Relatív magas, értsd nem 1000-1200 kcal).

Nekem leginkább az a bajom veled, hogy nem szimplán leírod a véleményed és a te diétádat kérdések alá, hanem próbálod más válaszát cáfolni a te igazaddal, arra a bullshitre alapozva, hogy magas szénhidráthoz alacsony kalória kell. Max neked. Rengeteg embernek segítettem a fogyásban koplalás nélkül.

2020. szept. 8. 15:36
 25/32 anonim ***** válasza:
Szénhidrát alapú, tehát magas ch tartalmú étrendnél hogy lesz sok a kalória, ha csak kevés zsírt lehet bevinni? Ahogy néztem egy általános kalóriakalkulátort, ott elég kevés a fehérje is ilyen étrendnél.
2020. szept. 8. 15:49
 26/32 anonim ***** válasza:

Az esszenciális mennyiségű zsír igen kevés, amire szükségünk van. Pár tíz gramm zsírral meg is van ami fontos a szervezetnek.

Nem kiemelkedően magas a ch, mert sportolok, a fehérje is viszonylag magas, de egyértelműen a ch-ból nyerem az energiát, 5g*testsúlykg ch között eszem egy nap, a zsír nagyjából 1-1,5g, a fehérje pedig 1.6-2g. De nincs kőbe vésve, fehérje nagyjából fix, elkerülve az izomból fogyást, de van, hogy sokkal magasabb a zsír, és alacsonyabb a ch, de a fő tendencia ez az arány amit leírtam. 76kg vagyok. 3000kcal-on vagyok.

2020. szept. 8. 16:14
 27/32 anonim ***** válasza:

Az már egy szép mennyiség, szuper:) Én 120-150g fehérjén vagyok,ennyi esik jól, ch 80-85-néha 90g, a többi zsír. Ugye a ch anyagcserezavar mellett csinálom így.

Olyan 2300-2500 kalóriára jövök ki naponta, néha ellenőrzöm a makrókat, de nem változott, simán tartom számolás nélkül is. Ennyi energiával tök jól érzem magam, nem szoktam vele foglalkozni, nem akarom görcsösen csökkenteni, ami sokáig új volt, hisz régen mikor ilyen 1000 kalóriát tanácsoltak, meg 1300-1400 at, rettegtem a kalóriáktól, furcsa volt az átállás az elején, még 1700 körül is sokat voltam éhes amúgy.

Igazából nem is tudnék egészségesebb módon több szénhidrátot bevinni. Teljes kiőrlésű cuccokat nem szeretem, szerintem ehetetlen, gabonaféléket rizs, bulgur, köles, stb mindet nagyon utálom, szóval már csak az ízlésvilágom miatt is jó ez így. De mikor csak kalóriákat kérdeznek és leírom, hát voltak már beszólások, hogy ezzel csak hízni lehet...nos nem gondolnám, pont azért mert nagyon sokat fogytam már így is. És szerintem tök normális mennyiség, és irreálisan keveset esznek nagyon sokan, akik csak a kalóriaszámolásban hisznek és semmi mást nem vesznek figyelembe.

Én azzal nem értek egyet és azon tudok kiakadni, hogy az emberek úgy csinálnak mintha minden kalóriától félni kéne, pedig ez nem így van. Pl mikor egészséges rágcsálnivalóként ha írom én vagy más az olajos magvakat, egyből jön, hogy az rengeteg kalória. Az már más kérdés, hogy ez nem ugyanolyan akkor sem, mint egy cukros csoki.

Én is le szoktam írni, hogy a szénhidrát nem ellenség, a zöldségek pl tökéletes szénhidrátforrások, még nekem is.

2020. szept. 8. 17:06
 28/32 anonim ***** válasza:

#20:

Szóval akkor a lényeg, hogy téged az bosszant, hogy valaki nem tudott kalóriacsökkentéssel lefogyni, csak ch csökkentéssel, és próbál másoknak tanácsot adni.

Ha annyira tuti a kalóriaelmélet, akkor miért olvasok itt gyakran kérdéseket olyanoktól, akik nem kicsi kalóriadeficit mellett sem tudnak fogyni? Miért csak egészséges embereknél működik? Ha a hormonok nem számítanak, csak a kalóriák, akkor mindenkinek le kellene tudnia így fogyni, nem? És miből gondolod, hogy itt csupa egészséges fogyni vágyó ember kér tanácsot? Létezik egyáltalán egészséges, de elhízott ember? Ha egészséges, hogy tudott elhízni, és miért nem, vagy csak kínkeservesen tud fogyni? Csak azért lehet, mert "lusta és zabál"?

Ha te adhatsz tanácsot, mert nálad ez a módszer működött, és sok embernek segítettél fogyni, akkor mások, akik más módszerrel sikeresen (és egészségesen) tudnak/tudtak fogyni, miért ne adhatnának tanácsot?

Sokan esnek ebbe a hibába, hogy találnak egy jó módszert, ami beválik nekik, és onnantól azt hiszik, más út nem létezik. Én is azt hittem eleinte, de azóta nagyon sokat olvastam erről a témáról, és jópár érdekes, de meglepően sikeres módszerről olvastam, olyanokról is, ahol a kalóriabevitel nincs korlátozva.

Egyébként én kalóriaszámolás nélkül, változatlan mozgásmennyiség mellett fogytam le. Annyit ettem, mint előtte, a megszokott időpontokban, csak az étrendem és a makrók lettek mások. Nem tudom, hogy kalóriadeficitben voltam-e, ha igen, az nem volt tervezett. Tény, hogy nem voltam egészséges, de nagyon sokáig nem tudtam, mi lehet a bajom.

Szerintem az a jó ebben az oldalban, hogy sokféle ember sokféle érdekes tapasztalatról tud beszámolni. Ezekből a kérdező kaphat pár jó ötletet, ami lehet, hogy neki is be fog válni, csak eddig nem is gondolt rá, mert nem a megszokott "eat less, exercise more" illetve "ne egyél zsíros ételeket, mert a zsírban van a legtöbb kalória" gondolatmeneten alapul.

(A mindenkinek 1200 kcal-t ajánló illető amúgy nekem is a bögyömben van, rendesen le is szokták pontozni, szerencsére.)

#18, 20 stb.

2020. szept. 9. 00:17
 29/32 A kérdező kommentje:
Úristen itt már a biológia legfelsőbb fokán zajlik a diskurzus :o
2020. szept. 9. 09:03
 30/32 anonim ***** válasza:
"akik nem kicsi kalóriadeficit mellett sem tudnak fogyni" Kizárólag kalóriadeficites fogyás létezik. Ha nem fogyott nem volt deficitben.
2020. szept. 9. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!