A barna cukor ugyanolyan mint a fehér cukor? Ugyanannyira hízlal?
Fehér cukor 400 kcal/10 dkg
Barna cukor 377 kcal/10 dkg
Nyírfacukor 240 kcal/10 dkg
Diétába kezdtem de nem bírom azonnal eldobni a cukrot. Az édesítőtől hányingert kapok :(
Csak a kávéba használom. Napi 6 kk kanál.
Van, aki utálja az eritrit ízét, szerintem nincs is neki semmilyen, csak kicsit édes. A xilit klasszisokkal jobb, de van, aki azt is utálja, mint én a steviát, az speciel borzalmas, bár olcsó... Azért be lehet keverni úgy, hogy ne legyen drága és ne érezzem ki a steviát, s nem mindegy, hogy mit édesít vele az ember. Kávéba pont necces.
Én leszoktam a kávé édesítéséről, pár év alatt. Tejféle azért kell bele s a legkevésbé keserű kávét használom, abból sem sokat. Kinek mi fontos, én valami híg kis izét iszom végül, de nekem megteszi.
A kalóriatöbblet hizlal, inkább az egészség szempontjából kerülöm a cukrot. A párom pedig főleg, neki nagyon kell a kalória, habár nekem is, azzal működöm... Ha kalóriaszegényebb a kávém, többet kell ennem másból, ez ilyen. De a cukor tápanyagtartalma az üres kalóriatartalmában merül ki, sokkal jobb értelmes s persze laktatóbb ételekkel kitölteni a keretet.
Annyira édesen iszom a kávét,hogy néha 3 kanál is belecsúszik. Ami már napi 9 kanál. De mivel minden mást kerülök,nem akarok pont a cukornál elvérezni. Köszönöm a tippeket,tanácsokat,kipróbálom az eritritolt,ha nem jön be az íze,akkor tovább próbálkozom:)
Köszönöm mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!