Ha eszem pl.100 kcal értékű főtt kukoricát és 100 kcal értékű lisztes ételt (pl. kenyeret), az ugyanannyira hizlal?
Figyelt kérdés
Ezt valahogy nehezen tudom elképzelni. Arra gondolok, hogy a zöldség kevésbé hizlal. De ha viszont azonos a kcal értékük, akkor mégis ugyanannyira hizlalnak? Hogy van ez?2014. nov. 4. 09:37
1/7 anonim válasza:
A kukorica, ha csemege akkor jovban fog hìzlalni, mert mgasabb a cukortartalma ès jovban dobja a vèrcukrot. Takarmánykukorica kb olyan mint a liszt, az meg frászt se befolyásol hogy mi zöldsèg is mi nem, ilyen alapona búza meg fű lenne.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, biztosan igazad van, csak nekem akkor is nehéz felfogni, hogy egy jó zsíros lángos és egy nagy adag kukorica ugyanannyira tud hizlalni (persze ha a megevett adagoknak azonos a kcal értéke).
2014. nov. 4. 10:53
3/7 anonim válasza:
A kukorica nem igazan zoldseg, magas a kemenyitotartalma, ugyanugy, mint a kenyernek. Egyel inkabb 100 kcal-nyi brokkolit (400 g), azzal jobban laksz, mint 100 kcal kenyerrel (35 g, egy vekony szelet) vagy kukoricaval (120 g).
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Sejtettem, hogy valami ilyesmi van a dolog mögött, csak reménykedtem, hogy hátha az mégse hizlal annyira :) De úgy látszik, nem lehet csalni :)
2014. nov. 4. 14:01
5/7 angelside válasza:
A kérdésed kapcsán megjegyzendő (talán nem 100%-ban vonatkozik ide, de vannak ilyen nézetek is):
Minél jobban feldolgozott egy étel, annál könnyebben szívód(hat)ik fel a bélben. És minél nyersebb, eredeti állapotában van, annál "nehezebben" (ez alatt azt értem, hogy a szervezetnek "meg kell küzdenie" a felszívódásáért, a benne lévő tápanyagok kinyerésért stb. lásd: zöldségek).
Tehát egy 100 kcal-os fehér kenyér, vagy 100 kcal-os cukor, nem ugyanaz, nem ugyanúgy "hizlal", mint egy 100 kcal-os brokkoli.
Lehet, hogy a kérdésed kapcsán is erre gondoltál.
6/7 anonim válasza:
"A kukorica nem igazan zoldseg,"
Hát botanikailag gyümölcs, szokásjogilag zöldség.:)
7/7 A kérdező kommentje:
Angelside-nak választ: köszi, igen, valami ilyesmit gyanítottam én is.
2014. nov. 4. 15:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!