Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit tehetek, hogy újra megindu...

Mit tehetek, hogy újra meginduljon a fogyásom?

Figyelt kérdés
Májusban elkezdtem diétázni és edzeni. Főként arra figyeltem, hogy kalória deficitben legyek(Amennyit megeszek egy nap, azt le is dolgozzam). 173cm vagyok és 140kg-ról indultam. Június végére eljutottam 125kg-ig. Az edzésem kerékpározásban, kardióban és súlyzós edzésekben merült ki. Most viszont azt veszem észre, hogy az elmúlt 2-3 hétben 128-130kg között ingázom. Növelnék az edzések intenzitásán, de az 5-6-ik napon már így is erős fáradságot érzek. Ilyenkor 1-2 napig visszaveszek az edzésekből, de arányosan a kalóriabevitelből is.

2020. júl. 17. 14:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Akkor dobok mindent és marad az uborka :D
2020. júl. 17. 21:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

lehet, hogy belassult az anyagcseréd, csökkent az energiaigényed és ezért már nem is vagy akkora deficitben, mint a legelején

a másik leehtőség, hogy izmosodtál. vegyél fel pár ruhát, ami régen szorosabb volt és próbáld meg a formák alapján megítélni a haladásod

egy harmadik, hogy nem iszol mellé elég fogyadékot, és azért lassult be az anyagcseréd

Nekem amit a dietetikusom ajánlott hasonló esetben, hogy tartsak egy csaló napot. Csoki, cukor, tészta stb, kalóriaszámlálás nélkül, de csak amennyi jólesik. Ezután pedig ameddig csak kibírja az ember, csak vizet fogyasztva tarts egy böjt időszakot (20-24 óra). Ilyenkor a leptin nevű hormon, ami az éhségérzetért felel és hozzászokott a kevés ételhez, újra termelődik. (Ha T3 T4 pajzsmirigyhormonokra vagy a leptinre rákeresel a cheating day vagy csaló nap kifejezés mellett, olvashatsz erről többet is). Lehet segítene a te esetedben is. Nekem 6 hónap után volt csaló napom, két hétig stagnáltam tovább, de utána olvadtak le a kilók.

2020. júl. 17. 22:43
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem itt az ideje, hogy kicsit változtass a makrókon. A fehérje ennél lehetne több, a szénhidrát kevesebb, én a helyedben a zsírt is emelném, pl. lehet, hogy így könnyebb lenne több fehérjét bevinned. A kalória szerintem túl kevés neked, nem csoda, hogy fáradt vagy, bár az lehet mástól is, pl. a túl sok edzéstől is (hogy bírod egyáltalán?), illetve ekkora túlsúlynál akár alulműködő pajzsmirigy miatt is. Mennyit és mikor szoktál aludni?

Lehet ezt még tovább cizellálni, konkrét ételek szintjén is, de most egyelőre ez is elég lehet ahhoz, hogy elinduljon lefelé a súlyod. Nem kell annyira ragaszkodni az általánosságban kikalkulált makrókhoz.

2020. júl. 17. 22:53
 14/15 A kérdező kommentje:
Utána nézek, köszönöm!
2020. júl. 17. 22:54
 15/15 A kérdező kommentje:
Hozzávagyok szokva(sajnos) a nagy lustaságból hirtelen kikeléshez. Szerintem azért tudok napi 1,5-2 órákat folyamatosan intenzíven mozogni. Az alvásommal általában nincs probléma, nagyon ritka mikor egy-két napig inszomniás vagyok. Igyekszem változtatni az étrendemen. Köszönöm a válaszokat, fáradozásokat!
2020. júl. 17. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!