Ha "egészségtelen" Ételeket eszek, úgy hogy mértékkel, úgy fogyhatok?
Le akarok adni 15kg, viszont nem tudom hogy így lehet vajon? Tulajdon képpen valós megerősítésre lenne szükségem.
Az egészségtelen alatt, arra gondolok hogy fehér liszt, rendes cukor, tehát hogy minden az ilyen hétköznapi dolgokból van. Remélem értitek.
Illetve milyen ételek azok, amik viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaznak?
A nőgyógyász azt mondta, hogy szénhidrát csökkentett diéta kéne, illetve azt hogy nem kell itt nagy dolgokra hanem pl. Krumpli helyett rizst eszek. Na szóval, lehet most ez egy ostoba kérdés de a segítséget megköszönném.
Az orvosok általában nem értenek a diétához. Ahhoz a dietetikusok értenek.
Általában jó megoldás, ha a köret fele szénhidrátos (krumpli, édesburgonya, rizs, durumtészta, kuszkusz, bulgur, köles stb.), fele zöldség. Vagy ehetsz bármilyen főzeléket, rakott, töltött zöldségeket.
Reggelire, vacsorára belefér 1-1 kis szelet kenyér. Jobb lenne teljes kiőrlésű, ha pcos, inzulinrezisztencia a probléma. Zöldség is legyen hozzá.
Ha nagyon irtózol az egészséges ételektől, akkor legalább egyél mértékletesen, inkább többször keveset. De érdemes kipróbálni néhány egészséges receptet, hátha mégis ízlik.
Nem az hogy nem szeretem őket, hanem több pénzbe kerülnek.
Illetve kérdésként: főzelék fehér liszttel helyes? Vagy hunoknál a rántott húsok?
Több pénznél a barna termékekre gondolok. Nem a zöldségekre.
A gyümölcs az jó? Tudom gyümölcs cukor de annak ellenére egészséges.
A főzeléket nyugodtan beránthatod fehér liszttel is. De lehet a saját anyagával vagy főtt krumplival is sűríteni, amit beleturmixolsz.
A gyümölcsök jók, de napi 30 dékánál több nem ajánlott. Illetve van néhány gyümölcs, ami kevésbé jó, ezeket legfeljebb ritkán, mértékkel javasolt fogyasztani pl banán, szőlő, görögdinnye, aszalt gyümölcsök.
Pedig a banán a kedvencem.. És a görögdinnye., mondjuk az csak nyáron van.
Köszönöm a választ, még jöhetnek ilyen válaszok, mi ajánlott mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!