Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Más is rosszul érzi magát ha...

Más is rosszul érzi magát ha nem egészséges ételel viszi be a kalóriát?

Figyelt kérdés

Figyelek a kalóriákra de van pár nem éppen egészségesnek mondott nasi amiről nem tudok lemondani.

Ezt úgy eszem, hogy beleszámolom a kalóriába de mégis rosszul érzem magam utána, hogy miért nem normális ételt vittem be. Pedig nem egész nap eszem így a napból csak 1 étkezés van amikor nem éppen egészségeset viszek be a kb 3 étkezésemből 2 egészséges normális étel.

2019. júl. 27. 13:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Igaz én nem kcal számolok, de 2 hónap alatt fogytam 14 kgt. És nemcsak egészséges ételeket eszem. Eleinte zavart, de rajottem, h ha ígyis fogyok, akkor miért vonjam meg magamtól azokat az ételeket, amiket szeretek. Úgyhogy mindenből eszek, csak mértékkel. Ja és a belső szerveimrol is csökkent a zsír,nemcsak a testzsirom.
2019. júl. 27. 14:05
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Mivel az ember mindenevő, minden étel egészséges. Csak a mértéket kéne tiszteletben tartani. És nem, nem vagyok rosszul, 65 évesen 62kg a súlyom 164 centihez.
2019. júl. 27. 14:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én nem szàmolgatok kalóriàkat. Tàpanyagokra figyelek, szénhidràtszegégy életmódra vàltottam lassan 5 hónapja. Havonta egyszer viszont tartok egy csalónapot tudatosan, mert azt vettem észre, a koràbbi próbàlkozàsok alkalmàval, hogy a végleges kitiltàs olyasmi esetében amit szeretek, annak rossz vége lesz. Inkàbb nem csinàlom. Mivel nincs konkrét tiltott étel, csak bizonyos esetekben szigorú mérték ezért nincs bűntudatom sem, amikor havi egyszer megeszem a kedvenc zacskó csipszemet, és kis adagot mértékkel cukros édességből. Minden falatot kiélvezek, aztàn folytatom tovàbb a diétàm. 1 hónap elteltével pedig megint csalónap jön. Bejött. Jót tesz a lelkemnek, és a diétànak is.
2019. júl. 27. 14:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudsz mértéket tartani, nem kell róla lemondani. Fogyáskor sem. A WHO ajánlás is az, hogy hozzáadott cukor (hozzászámítva a gyümölcslevek természetes cukortartalmát is) max. 10%-a a napi kalóriamennyiségnek, de lehetőleg csak 5%. Nem az, hogy 0%.

A nehézség az, hogy az édességgel nagyon nehéz mértéket tartani, és valakinek könnyebb egy kicsit sem enni, mert ha eszik egy kicsit, akkor utána nem tudja megállni, hogy még többet egyen. Másrészt főétkezéssel együtt érdemes enni, mert magában csúnya vércukorcikkcakkot okozhat (amúgy ha betartod az 5%-os korlátot, akkor az összességében annyira kevés, hogy nem feltétlen lesz bármiféle cikkcakk).

2019. júl. 27. 14:16
 5/11 anonim ***** válasza:
66%
Pont nem érdekel mit eszek, ha ízlik. Egészséges-egészségtelen nem érdekel. Mindenről kiderült már, hogy egészségtelen meg az ellenkezője is.
2019. júl. 27. 15:54
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

Az egészséges ételekre hivatkozás szerintem a fogyás elején sokakat elrettent az egésztől. Az egészséges kaják lehetnek finomak, de jóval kevesebb van belőlük, mint nem finomból, így az elején nem az egészséges kajákkal kell kezdeni, hanem a kajamennyiség csökkentéshez kell hozzászokni további megkötés nélkül. Ha ez megy, akkor előbb-utóbb fel fogod fedezni azokat a kajákat, amik egészségesek és finomak. Biztos vagyok benne, hogy finom kaják nélkül nem lehet lefogyni:) De legalábbis nagyon nehéz. Ahogy a mozgás is alapvető. Amikor én kezdtem a sztorit, akkor szinte naponta jártam a mekibe, most már havonta egyszer-kétszer, akkor sem magamtól. Pár hónapja önszántamból nem jártam a meki/kfc/burger king szentháromságban. Egyszerűen azért, mert amit ott adnak az nem finom.

Jaigen. Ez is egy fontos felfedezés: meg fog változni az izlelésed. Én pl csipszet, fagyit, most már túrórudit sem eszem. Néha lemegy egy kis olajos mag, a csokik a gyengéim (néha, mozgás után) illetve a cukros lötyik lesznek az utolsók amit feladok.

2019. júl. 27. 16:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem, hogy zavar, de ahogy elnézem nálad rossz az egész koncepció.

A testnek alapvetően tápanyagokra van szüksége, makrókra (szénhidrát, fehérje, zsír, rostok) és mikrókra (vitaminok és ásványi anyagok), nem pedig kalóriára. Tehát az étrendünket sem kalória alapján állítjuk össze, hanem tápanyagok alapján. A tápanyag-szükséglettől jutunk el a kalóriáig, és nem fordítva.

Mondok egy példát. Tegyük fel, hogy valahogy kikalkuláltad, hogy napi 1500 kalória elfogyasztásával fogynál, és ezért azt gondolod, hogy tök mindegy mit eszel, összeválogatod a kedvenc ételeid, nem érdekel miben mennyi makró van, csak az a lényeg, hogy 1500 kalória alatt maradj, és akkor minden rendben. Lehet benne pizza, somlói, gabonapehely, keksz, csirkemell, zöldség, gyümölcs. Igen, így is le fogsz fogyni valószínűleg, de egészségesebb nem leszel, mert jó eséllyel nem viszed be a megfelelő makró és mikró tápanyagokat amikre a szervezetednek szüksége van.

Épp ezért egy egészséges étrendet a tápanyagoktól kiindulva építünk fel. Kiszámoljuk/kikisérletezzük, hogy naponta mennyi fehérjét, szénhidrátot,zsírt, rostot és vitamint/ásványi anyagokat kell bevinnünk a szervezetbe, és ez alapján állítjuk össze az étrendet. Közben figyelve arra, hogy alacsony GI indekű szénhidrátokat fogyasszunk, illetve fehérjével és zsírral együtt (pl. csirkemell-rizs), hogy minél lassabb legyen a felszívódási idő, és minél kevésbé emelkedjem meg a vércukorszint és vele együtt az inzulinszint. Valamint figyelve arra, hogy kerüljük a transzzsírokat, és jóval több telítetlen zsírt fogyasszunk mint telítettet.

Ezek alapján összeállítunk egy étrendet, és jó esetben ez kalóriában is a kalóriakereted alatt marad, ha nem, akkor az ételeken lehet változtatni, de a makrók mennyiségén nem.

Aztán ha makrókban és kalóriában is stimmel a dolog, akkor lehet azzal foglalkozni, hogy melyik étel mennyire ízlik. Az ízlés egy harmadlagos dolog, alapvetően nem azért eszünk, hogy élvezzük és boldogok legyünk (arra ott a szex), hanem hogy a szervezetünk tápanyag-igényét kielégítsük.

Ezzel a módszerrel tudsz egyszerre egészségesen táplálkozni, és fogyni is.

2019. júl. 27. 16:48
 8/11 anonim ***** válasza:
58%
Kinek mi az egészséges??? Sok mindent eszem. Jól vagyok és soha nem voltam elhízva.
2019. júl. 27. 18:24
 9/11 anonim ***** válasza:
hu mintha en irtam volna ki a kerdest ..:( total aterzem kerdezo. pont napokba zavar egyre inkabb engem is ez. Pedig tenyleg annyira relativ hogy kinek mi az egeszseges.. csak a mai vilagba mar lelkiismeretfurdalasodnak kell lennie ha megeszel egy kocka csokit vagy barmi (nyilvan tulzok) ... meg bekategorizaljak az edessegeket “bunos” kajanak.. es ebbol adodik ez amit erzunk illetve az eves utani lelkiismeretfurdalas, utana a testkepzavar, anorexia stb... nevetseges. Nincs “szemet “ etel. Es szerintem is ha finom es orommel eszem es meg bele is fer akkor miert ne ehetnem?! csak bennem is ott motoszkal a gondolat... nagyon rossz
2019. júl. 29. 21:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs "szemét" él."

De van, erre találták ki a junk food kifejezést.

Mi a szemét étel? Mondjuk egy Big Mac menü nagy kólával. Rengeteg kalória, rengeteg cukor, ami alapból ad egy hatalmas lökést a vércukorszintednek, az pedig egy hatalmas lökést az inzulintermelésednek (lásd inzulinrezisztencia és cukorbetegség), mellé ott a rengeteg telített zsírsav, ami meg a keringési rendszerednek csap oda egyet.

Bravó, laboratóriumban nem tudnék ennél károsabb kaját kitalálni, kivéve persze ha tennék bele egy kis ciánt. Rengeteg kalória, rengeteg cukor, rengeteg telített zsírsav. Bár még lehetne mellé inni egy jó erős kávét, ami megnöveli az adrenalinszintet, ami miatt még több cukor áramlik a májból a véráramba, még egy pofon az inzulintermelésnek.

Persze, tudom, csak a mértékre kell odafigyelni, ha csak egy negyed big macet eszel meg, egy fél zacskó sültkrumplit, és 1 dl cukros kólát, akkor az nem nagyon káros, csak kicsit.

Javaslom még az energiaitalt is - ahogy már említettem - a gyorsan felszívódó rengeteg cukor és a koffein együtt kiváló kombináció, ha minél hamarabb inzulin rezisztenciát akarsz kapni.

Zárójeles megjegyzés: néhanapján 1-2 kocka csokoládé az nem szemét kaja, és nem a fenti kategória.

2019. júl. 29. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!