Valóban napi 1287 kalóriát kell ennem, ahhoz hogy egészségesen tudjak fogyni? 18/L
18 éves lány vagyok, nem tudom, hogy számít-e ebben a kérdésben, de sokkal fiatalabbnak nézek ki a koromnál. Jelenleg 61.3 kg vagyok és 157,5 cm. A célsúlyom 55 kg. Nem mondanám, hogy nagyon túlsúlyos vagyok, mert aktívan sportolok és azért izomtömeggel is rendelkezem. Múlt éven minden héten 3-szor kondiztam, akkor szedtem fel izmot főleg a combomra, vádlimra és enyhén a karomra. Ezt most nem csinálom, viszont heti 3-szor kosáredzésen veszek részt és 1 hónapja heti kétszer futok ált. 3-6 kmert. Sportosnak vallom magam, sokat járok túrázni is.Viszont nagyon szeretek enni, főleg édeset ezért mindig is volt rajtam pár plusz kiló. Ezeket szeretném most leadni, tónusosabban kinézni. Letöltöttem a YAZIO nevű kalóriaszámláló alkalmazást, beírtam az adataimat és az kiadta, hogy napi 1287 kalóriát kell ennem, ahhoz hogy fogyjak. Ezt már 4 napja tartom. Szerintetek ez tényleg így van? Azért teszem fel a kérdést, mert nagyon nem értek ezekhez a táplálkozási dolgokhoz, és nem teljesen tudok bízni egy alkalmazásban.
(leírom, hogy pontosan miből mennyit ír elő nekem)
Napi:
157g szénhidrát
63g fehérje
42g zsír
1287 kalória
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:)
Elég kevésnek tűnik. Szerintem amúgy kalóriàkkal nem érdemes görcsösen foglalkozni.
Inkàbb a tàpanyagok minőségén és arànyain érdemes vàltoztatni.
A szénhidràt pl elég soknak néz ki. Èn pl 175 centi vagyok és csak 80-85 grammot szoktam enni nagyrészt.
Azt a súlyt írtam be, amire le szeretnél fogyni.
Az Ön neme nő
Az Ön testmagassága 157cm
Az Ön testsúlya 55kg
Az Ön életkora 18 év
Az Ön aktivitása közepes, Heti 2-3 óra sport/könnyű fizikai munka
Eredmények
BMR (alapanyagcsere)
1381.00
Tápanyagszükséglet
I. Testsúlyának megőrzéséhez
Kalória (kcal)
2140.55 kcal
Szénhidrátok (55%) 294.33 gramm
Fehérjék (15%) 80.27 gramm
Zsírok (30%) 71.34 gramm
Szóval amit letöltöttél, az jó nagy hülyeséget írt, mert 1287 kalória az koplalás. Főleg mozgás mellett.
Amúgy a tápanyagok arányaival is játszhatsz, mint írtam fentebb:) Ha csökkented a szénhidrátot, zsírt és fehérjét emeled, azzal is lehet fogyni:)
Az az adat valószínűleg helyes, nőknek, különösen ha nem is nagydarabok, általában a férfiakhoz képest nevetségesen kevés kalóriát kell enniük, és nem ritkák az 1200-1500-as értékek sem.
A 2140 kalória valószínűleg hülyeség, hacsak nem vagy kőműves. A kalóriabecslések csak azok -- becslések. Az egyetlen, amiben viszonylag megbízhatóak, az a BMR, a többi az egy hozzávetőleges érték. A legcélszerűbb, ha egy hosszú ideig követed, hogy mit és mennyit eszel, és hogy hogy változik a súlyod. Előbb-utóbb tudni fogod, hogy személyesen >neked<, a legkisebb variánsokat is figyelembe véve, mennyit kell enned. Ennél pontosabb módszer aligha van, legalábbis laboratóriumi körülmények és 24 órás megfigyelés híjján.
Én a helyedben a laktató kajákra koncentrálnék (minden, amiben sok a rost), és annyit ennék, amennyivel nem túlzottan vagyok éhes, emellett pedig a kaja helyett a mozgást követném nyomon, lassacskán, a fogyás elakadtával fokozatosan emelve azt.
Személy szerint ezt találtam csak, ami fenntartható. A kajával hosszútávon nem nagyon tudtam bűvészkedni, mert annak mindig az lett a vége, hogy eltérek a tervtől. Amíg tudom, hogy csak/jórészt egészséges kaját eszek és nem eszem magam túl, illetve általában ugyanannyit eszek, addig biztos, hogy a kinézetemet befolyásoló tényező a mozgás lesz.
Ha valóban fogyni akarsz, elég a napi 1283,5 kalória, ne legyen még 0,2-vel sem több eltérés...
.
Ne tekintsd magad robotnak, aminek pontosan megadható a működéséhez szükséges fogyasztása!
A ch és a fehérje jó, a zsírt duplázd, úgy kb. jó lesz :)
És nem kell ennyire precízen számolgatni, ha van 100-200 kcal eltérés a nap végén, akkor sem fog leszakadni az ég ;)
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat! Mindegyikre ment a zöld kéz!
Ez az ötödik nap, hogy tartom magam az alkalmazásban kiszámolt kalóriákhoz és meg is mértem magam. Ez alatt az öt nap alatt 1.2 kgt fogytam a mérleg szerint. Tudom, hogy az egészséges fogyás heti 0.5-1 kg, szóval egy kicsit biztos fogom növelni a kcalt, ugyanis nem szeretnék koplalni, az kéne még, hogy jojo effektus alakuljon ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!