Mit tegyek, hogy ténylegesen elkezdjek fogyni?
Egy átlag emberhez képest elég sokat mozgok ugyanis fizikai munkát végzek(housekeeping). Lényegében napi 5-7 órán keresztül rohanunk és tárgyakat mozgatunk.
Reggelire majdnem mindig egy szelet vajaskenyeret eszem sajttal,ebédelni kötelezően bent ebédelünk a hotelban, amit éppen adnak, de viszonylag egésszéges ételt, igyekszem mindig csak húst és salátát enni.
Vacsorára pedig azt eszem, amit a lakótársaim vagy én éppen aznap összeütöttünk.
Nem érzem úgy, hogy sokat ennék, nem eszem sok édességet és szénhidrátot.
A munka elég megerőltető ahhoz, hogy utána ne legyen kedvem más mozgáshoz. Mit tegyek? Mit egyek? Mit ne egyek? Szedjek valami csodaszert?
180cm és 77-79 kg vagyok,nem szeretnék nagyon vékony lenni, de szeretnék 70 alá menni.
Nem eszel sokat a leírtak szerint, és mozog is.
Pajzsmirigyed rendben van?
Csodaszert? Azt semmiképp se. Mivel ha ilyen szerekkel fogysz akkor a jojóeffektus kialakulhat és több lesz rajtad mint azelőtt.
Csinálhatsz nyersnapokat, pl hogy csak gyümölcsöt és egyéb nyerseket eszel pár napig. A tejtermékeket kerüld, főleg a sajtot és persze minden más olajosat, kivéve az olívaolajat és egyéb teljes értékű olajokat, de az biztos hogy a tejtermékek nem tartoznak ide.
A finomított dolgokat is kerüld, azaz az átlagos kenyeret. Helyette hüvelyesekből készült ételeket fogyassz. Lencse, csicseriborsó stb, no és a bab, babos ételt egyél min heti 2-szer (de túl húsosat).
Ja a citrusfélék fontosak. A napot indítsd citromos vízzel vagy almás-grapefruitos lével és délelőtt lehet még zöld tea is, a mate tea is jó.
A citrusféléket (csak úgy mint minden más gyümölcsöt) érdemes szakaszosan szedni azaz nem folyamatosan, hogy ne sokalljon be a szervezet.
Természetesen ez a húsokra is igaz.
Ha ezek ellenére sem megy a fogyás akkor valszeg a hormonrendszereddel gond van, de pajzsmirigyproblémák is lehetnek a háttérben. Pl ha alaki szedett valaha fogamzásgátlót, arra biztos hogy ráférne egy méregtelenítés. Nagyon fel tudja borítani a hormonokat.
Ja amúgy reggelire nem szabad jól belakni, az tévhit.
De amúgy egyénfüggő. De ami sokaknak bevált az az hogy délelőtt csak gyümölcs, délben és a nap második részében pedig egyéb ételek, pl saláta, főzelék, kása (köles, hajdina!), zöldségek stbstb
Köszönöm a válaszokat!
Fehér kenyeret szinte soha nem eszek, cukrot is keveset. Iszom maté teát is amikor éppen megkívánom.
Kedves 3! A pajzsmirigyem nagyon nincsen rendben napi 100mikrogramm L-thiroxint szedek. És amióta szedem híztam kb 17 kgt... Voltam dietetikusnál is de kb. semmi újat vagy hasznosat nem mondott... ráadásul köverébb volt, mint én...
Miket eszel?
A fehér kenyér egy problémás élelmiszer.
És hogyan állsz más gabonákkal, tejjel, keményítővel? Pajzsmirigyeseknek még a káposztafélék az zöldségek közül nem ajánlottak.
Reggelire általában vajas kukoricás vagy barna-magvas kenyeret eszem sajttal. Tejet nagyon ritkán iszok.
Ebédre általában húst eszek és salátát. Vacsorára meg amit éppen a lakótársaimmal összeütünk(midnen nap más főz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!