Szerintetek rendben van ennyi fogyás két hét alatt?
Két hete csinálom a napi 1200 kcal bevitelt. 1200-1300 kcal között mozog a napi kalóriabevitelem. 112,5 kilóról indultam, most vagyok 111. Nem kellett volna, hogy több lemenjen? Mozogni csak úszni tudok, de el kell juton oda, ami három gyerek mellett nehézkes, de múlt héten pl. kétszer voltam, akkor szaunáztam is, ennek ellenére másnapra egy kilóval többet mutatott a mérleg...
Próbálok kitartó lenni és nem elkeseredni, hogy csak ennyit fogytam... Állítólag nagy súlyból könnyebben megy a fogyás, kivéve nekem. A közérzetem sokkal jobb, mióta elhagytam a kenyeret, lisztet, anyagcserém felgyorsult, mert van, hogy többször is járok nagy wc-re. Valamint a ruháimon érzem, hogy lazábbak, akkor, hogy lehet hogy csak 1,5 kilót fogytam két hét alatt?
Furcsa, de lehet - az emberi szervezet bonyolult.
Ha hosszabb távon kitartasz, biztosan be fog indulni a fogyás.
Nálam ez úgy volt, hogy az első 3 hétben fogytam heti 0,5-1 kg-kat, és ott hetekre megállt a dolog - és persze feladtam:(
Most azt próbáltam ki, hogy nem csak kg-ban határoztam meg a célt, hanem egy reális min. határidőt is kitűztem. Azt határoztam el, hogy most akármit is mutat a mérleg, fél évig kitartok (a cél kb. -15 kg). Eddig úgy tűnik, működik, mert elég könnyen sikerült az első stagnálós 2 héten túljutni.
A kalóriakereted jól hangzik, sőt, ennél egy kicsivel többet is ehetnél, ha az úgy könnyebb hosszabb távon.
"anyagcserém felgyorsult, mert van, hogy többször is járok nagy wc-re."
Anyagcsere sejtszintű folyamat, az egyes sejtek energiafelhasználását jelöli.
A gyakori székelés a koplalás jele is lehet, mivel a szervezet intenzívebben akar tápanyagokhoz jutni.
Kivizsgáláson voltál?
Szaunázással vizet veszítesz, amit utána újra be is viszel, ezért ne várj tőle ilyen szempontból semmit.
Ez alapján már kivizsgálásra kellene mennem?
1200-1300 kcal nem hinném, hogy koplalasnak minősül...
Nekem az a benyomásom, hogy túl kevés a kcal, az a baj.
Én is csináltam 1200 kcal-ás fogyást, mikor itthon voltam pár hónapig és semmit nem kellett tennem a házimunkán kívül.
119 kilóról indultam, és heti 2-3kg-ot fogytam.
Aztán mikor egy évvel később sajnos visszajött, és előről kezdtem de már dolgoztam mellette, hiába nyomtam az 1200 kalóriát, később a 800-at mert munka mellett a szervezetem inkább tartalékolt.
Most meg megint máshogy fogyok, alapvetően napi 1500 kalória, de igyekszem két étkezés között kicsit nagyobb szünetet tartani, reggelit és ebédet elhúzni, ezzel mindig adok egy kis lendületet a fogyásnak napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!