Elég a sok hülye divatos diétából. Ehhez mit szóltok?
Nagyon sok diéta nem jött be, sőtt egy sem igazán, de sokat kell fogynom.
Én az egészségem megörzésével akarom mindezt elérni.
A módszerem a következő:
Sok csirkehúst eszem, mellé mindig vagy savanyúságot, vagy főtt zöldséget.
Pl főtt csirkecomb + főtt sárgarépa (vagy csirkemellel mindez)
Mellőzöm a tésztákat, a kenyeret, sütiket, pogácsát, egyszóval a lisztes dolgokat.
Cukrot eszem, mert az édesítőkkel kapcsolatban negatív tapasztalataim vannak. Nálam a cukor annyi, hogy teázom. Mondjuk napi 2 liter teát iszom, ebbe összesen 8 evőkanál cukrot teszek. Ennyi a napi cukorbevitel. Bár néha nem teázok csak csapvizet iszok, ilyenkor nem jut be cukor, nme annyi.
Nem eszem édességet, semmi cukor, semmi chips vagy sültkrupli. mellőzöm a krumplit.
Lényegében sok-sok fehérjét eszem (csirkehús, tojás, tejtermékek)sok zöldséget gyümölcsöt, ezek a köreteim, néha rizs is belefér köretként.
Sport: heti 3 alkalommal dvd torna kb 1 óra
Heti 3 alkalommal futás (3 km)
Sajnos eléggé elhíztam, újra egészséges akarok lenni, ezt a táplálkozást életmóddá akarom fejleszteni.
Így a sok felesleget ledolgozhatom a fenekemről, mert az súlyosan problémás, meg a combjaim.
Adataim: 21/167/72 lány
Nem rossz diéta, de vedd figyelembe, hogy pl: egy kis kocka csokoládéban is van tápérték. Szóval az, hogy mindent megvonsz a szervezetedtől, ami eddig az étkezésed kb. 50-70 %-át tette ki, az nem igazán jó.
Paul McKEnnya szerint: Ne azt edd, amit mások mondanak, hogy enned kellene, hanem amit valóban megkívánsz. Viszont csak akkor egyél, ha éhes vagy. Mielőtt a hűtő felé vennéd az irányt, igyál meg egy pohár vizet, mert lehet, hogy csak szomjas voltál. stb.
Egyébként én húsvét óta csak üres teát vagy szénsavmentes ásványvizet iszom. A víztől már hányingerem van. Citromlevet szoktam bele önteni. A citrom egyébként fogyaszt is.
A cukorról még annyit, hogy néhány gyümölccsel vigyázni kell (banán, eper), mert rengeteg fruktózt tartalmaz.
Sok sikert hozzá!
VELED vagyok !!!
Én is saját úton indultam és sokkal jobb eredményt értem el, mint bármelyik csodadiétával. Még az ételpiramis sem az igazi. Hiába kell teljes kiörlésű kaja meg rizs, azért ezeket kihagyva meglehet élni és sokkal látványosabb a fogyás !
A fehérje nagyon jó, hogy eszed, a köritések ugyancsak. A zöldség és gyümölcs helyes. A burgonya külön pipa, hogy elhagytad ! Egyetlen tanácsom lenne : hagyd el a cukrot !
Tudom, hogy ez lenne az egyetlen és utolsó dolog amibe bele lehet kötni, de egy olyannak, mint te szerintem nem probléma ezt a lépést is megtenni. Sokkal jobb eredményt fogsz elérni, hidd el. Vagy lenne egy másik javaslatom : cukor helyett mézet ! Sokkal egészségesebb és jobban befoláysolja a fogyást.
Sok sikert !
Remek, hogy mindenki el van ájulva tőled, de ezzel kb. semmire nem fogsz menni, max. annyira, hogy 1 hét múlva elhányod magad, ha csirkére nézel.
1. Szükség van kenyérre, csak nem mindegy, milyenre és mikor. Reggelire 1 szelet teljes kiörl., természetesen sonka (jó minőségű, nem zsíros-adalékos), sajt (ha az megnyugtat, akkor sovány, bár 1 szelet sajt nem hízlal annyira, mint a 8 kanál cukor), zöldségek.
2. A főtt zöldségben kb. semmi nincs, ami hasznos lenne, vagy pároljuk (az íze is jobb), vagy nyesen esszük salátának, természetesen otthon készített, cukormentes joghurtos öntettel.
3. A tejtermék ugye nem kakaót és gyümölcsjoghurtot jelent?
4. Cukor... legalább ezt többen kifogásolták. Ha megeszel 8 kanál cukrot naponta, akár ne is fogyókúrázz. Iszonyú sok. Nemcsak kalóriára, hanem hirtelen megemeli a vércukrodat (a finomított cukor), ami aztán leesik, éhes leszel, eszel, hízol, újra kívánod a nagy mennyiségű cukrot, és kezdődik minden előlről. Inkább igyál kevesebb teát, ha nem megy cukor nélkül, és abba is használj finomítatlan nádcukrot, vagy gyümölcscukrot vagy nyírfacukrot. Vagy még a méz is jobb.
5. Minél többféleképpen készítsd el az ételeket, ha csak csirkét akarsz enni, fűszerezd sokféleképpen, süsd különböző módokon, különben abba fogsz belebukni, hogy hiányoznak a finom ízek. Egyél halat is, sőt belefér más fajta - nem zsíros - hús is.
6. Ha valóban csak annyit ennél, amennyit felsoroltál, az nem egészséges lenne, hanem baromi egyoldalú. Akkor is, ha alapvetően a csirke meg a zöldség jó.
7. Vedd figyelembe, hogy a túlzott húsfogyasztás egészségtelen, hosszú távon különböző betegségek kialakulásához vezet. (Figyelem, nem a húsfogyasztás, hanem a túlzott húsfogyasztás, ha valaki állandóan ezzel akar jóllakni!)
Ja, azt kifelejtettem, hogy a legtöbb savanyúság tele van nyomva cukorral vagy édesítővel, néha tartósítóval, kivéve ha magad csinálod, és tudod, miből van.
És a kóla is azért okoz függőséget, amit cukorral kapcsolatban írtam (vércukorszint).
Hallod kérdező, nyugodtan megehetsz hetente 1-2 kis kocka csokit,, vagy 1 pohár kólát :)
Ne kínozd magad!
tökéletesen egyetértek 09:07-es hozzászólásával, mert a fent leírt diéta azért messze van a tökéletestől. fontos például, hogy naponta 4-5x egyél, de mértékkel. a cukrot cseréld mézre, és próbáld meg nem csak teával fedezni a napi folyadékszükségleted. a 8 kanál cukor helyett ehetnél valami hasznos szénhidrátot reggel, pl zabkását gyümölccsel vagy tk. kenyérből szendvicset. én azzal sem értek egyet, hogy köretnek csak zöldséget lehet enni. szerintem heti 2-3 alkalommal nyugodtan mehet barnarizs, durumtészta vagy héjában főtt/sült krumpli, persze ez is mértékkel.
végül egy kis számolgatás az elrettentés kedvéért:
tegyük fel, hogy egy evőkanál cukor az kb 1,5 dkg. te akkor naponta 12 dkg cukrot iszol meg. 100 g kristálycukor kalóriatartalma 400(!) kcal, te 480 kcal-t viszel be csak a teával! a legrosszabbak az ilyen üres kalóriák, mert hizlalni hizlal, viszont nem laksz tőle jól. plusz még a vércukrodat is megemeli, ahogy az előttem szóló írta...
Kedves Kérdező ! 08:18 vagyok
Ne aggódj a vérig frusztrált válaszolók miatt ! Ennek a gyakori-nak a 80%-a csak azt fújja, amit az interneten olvas és EGÉSZSÉG szempontjából talán igazuk van meg abból a szempontból, hogy neked legyen könnyebb a fogyás. Csakhogy a köztudott módszerrel ( 5x étkezés, tk.-ű kenyér, mértékletesség, stb. ) ezekkel nem úgy fogysz, ahogy te szeretnéd. Én tudom ,hogy te mit szeretnél, mert valahogy felismerem magam benned.
Szeretnél fogyni, de nem csak 1 hónap múlva akarsz eredményt :-) Ezzel semmi baj nincs, nem baj, hogyha szeretsz eredményt látni akár 1 héten belül is. És tudom, hogyha sikerül lefogynod akkorsem fogsz össze-vissza zabálni később, mert nem azért dolgoztál.
És azt is tudom, hogy nem szeretnél izomból fogyni, hanem amennyire lehetséges csak zsirból. És ha ennyire leszűkited az ételopcióidat az is azért van, mert biztosra akarsz menni és minnél hamarabb szeretnél új testbe jutni, eltaláltam ezeket ? :-)
Ha úgy folytatod, ahogy a kérdésedben leirtad, akkor ez mind sikerülni fog. Tapasztalatból beszélek és ma már csak mosolyogni tudok a feldúlt válaszolókon, akiket csak az elégitene ki, ha mindenki ugyanúgy csinálná, ha senki sem jönne új ötletekkel, ha mindenki csak a régi, rozsdás módszert választana, ami NEM BIZTOS, hogy nem jó, csak ott van a tévedés, hogyha valaki nem követi a megszokottat akkor az baj. Pont, mint a kommunizmus idején
Egy határozott ember a saját útját járja és általában az ilyen ember útja EMBERTELEN. Úgyhogy nem tudom honnan mondhatná meg valaki, hogy téves-e vagy helyes-e az illető útja, ha ő mégcsak nem is ismeri azt az utat, nem is járt soha rajta.
Sokszor a sikerhez vezető út magányos, ezért ne is várd el, hogy mindenki helyesljen neked.
Viszont hogyha tudod, hogy jó úton jársz akkor ne fordulj vissza, csakhogy a többiek után menj.
A te módszered bár sokan ellenzik, de dicséretreméltó és sikerhez vezető. Az ételpiramist pedig hagyjuk , annak idején én is megváltoztattam az emeleteket és csak nyerni valóm lett belőle
Sziasztok!
Köszönöm a sok-sok hozzászólást, de kiegészíteném néhány dologgal. Nem tömöm magamba a húst, nem vagyok húsos. Azért eszem, mert szüksége lesz a szervezetemnek a fehérjére, hogy ne az izmaim tünjenek el, hanem a zsír.
Nem hiszem, hogy az bűn, ha mondjuk egy nap 2 szelet csirkemellt megeszek főzve vagy sütve, ahogy kedvem van hozzá akkor. Attól nem leszek dagad és ártani sem fog, mert töredékét nem fogyasztom el annak a húsmennyiségnek, amit az átlag magyar ember megeszik.
Tejtermékek: Valaki írta, hogy tömöm magamba a cukros gyümölcsjoghúrtot, zsíros sajtot stb.
A natúr joghúrt nyugodtan fogyasztható, mert nem agyoncukrozott. nem mondom, hogy néha nem eszek meg 1-1 meggyes joghurtot vagy citromosat vagy bármilyen ízűt, de nem rendszeres, natúrt szoktam enni, néha bele egy csepp méz, ha már unalmas az íze. Sajtok? Trapistát szoktam enni, nagyon ritkán 1-1 szelet lapsajt, de azt annyira nem kedvelem. A tejet nagyon szeretem, nagyon rég, már gyermekkorom óta rendszeres fogyasztója vagyok. 1, 5 %-os tejet iszok. Nem minden nap, olyan hetente 2-3 pohárral, de van olyan hét, amikor pl egy kortyot sem, mert nem kívánom. Ez az a dolog, amiről nem fogok letenni, a tej egészséges, számomra az is bizonyítja, hogy évekig kézilabdáztam versenyszerűen, estem, löktek, vágódtam, soha egy csontom el nem tört a sok év alatt és soha életemben nem volt nagyobb gondom a rándulásnál. A kakó nem rendszeres, nem mondom, hogy nem szeretem, de nem iszom heti, sőtt havi szinten se. Szerintem ha fél évente 1 pohár kakót megiszok, sokat mondtam.
Mindenkinek jogában áll elmondani a véleményét. Én ezt az étkezési szokásomat már megtartom, jónak látom, csupán kíváncsi vagyok, hogy mások szerint mi szól mellette és mi ellene.
A tea? Az nagy szokásom, napi teázós vagyok. Ittam már édesítővel, de nekem az a tapasztalatom, hogy az édesítő növeli az étvágyat és utálom a mű dolgokat, kihagyom inkább. Üresen nem bírnám meginni a teát.
Nem akarok 2 hónap alatt 50 kg lenni, nekem jó lesz a 6 hónap/ 1 év is, nem sürgős, a lényeg, hogy tartós legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!