Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lefogytam 42kg-t, de félek,...

Lefogytam 42kg-t, de félek, hogy visszaszedem! Lent kifejtem részletesebben. (? )

Figyelt kérdés
Szóval, elég drasztikusan adtam le, már több mint egy éve. 20 kilótól úgy szabadultam meg, hogy nem ettem zöldségen kívül semmit és mozogtam rengeteget, ez úgy 5-6 hét volt. (tudom, hogy nem így kellett volna ma már.. De el voltam keseredve.) A következő kb. 10 kiló már hónapokba telt, az utolsó 10 fél évbe. Ez mind tavaly télen kezdődött. Mondhatni, már úgy fél éve tartom a súlyom. A fogyókúra kezdetleges drasztikussága miatt van okom félni a jojó effektustól? Vagy már hozzászokhatott a szervezetem, hogy így vagyok normális? Nem lettem gebe, ideális a súlyom, 173 centihez 64 kiló. Rendszeresen edzek, de néha hihetetlen falásrohamok jönnek rám.. És épp életem egyik nagyon rossz periódusát élem, ráadásul felszedtem 3 kilót, tudom, nem sok, de így kezdődött a túlsúlyt is felszedni, és félek.. Nyugtassatok meg, vagy adjatok tanácsot, ha tudtok, légyszíves!
2010. jún. 22. 17:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

leírnád a napi étrendedet?

lehet, hogy azért jönnek rád falásrohamok, mert a szervezeted nem kap elegendő táplálékot.

ha ennyire félsz a visszahízástól, akkor számold ki a súlytartáshoz szükséges kalóriabevitelt: [link]

oszd el 5 étkezésre, és próbáld meg ahhoz tartani magad. persze időnként belefér a bűnözés, de az 1-2 szelet süti legyen, és ne egy fél tepsi. a lelki okokat meg próbáld meg magadban rendezni. mikor falásroham tör rád, gondolj arra, hogy csak még rosszabbul éreznéd magad ha visszahíznál, és ezzel 1 év munkáját tönkretennéd

2010. jún. 22. 17:08
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha legyőzöd a falásrohamokat és mozogsz eleget, nem kell félned. Két éve én is drasztikusan adtam le 13-14kg-t (ennyi volt a felesleg rajtam), szóval 67-ről mentem 53-ra, koplalással. Utána újra elkezdtem enni, de tudatosan és többet kezdtem mozogni, így csak két kiló jött vissza. De már két éve 55kg vagyok, szóval ha jól csinálod, nem kell aggódni. :)
2010. jún. 22. 17:09
 3/12 anonim ***** válasza:
a bőröd nem lóg???
2010. jún. 22. 17:15
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Nem hiszem, hogy hiányozna bármilyen tápanyag a szervezetemből, a sok zöldség és gyümölcs még mindig alap, az életmódomhoz "adódott". Nem eszem édességet sem, mert soha nem is szerettem. Egyszerűen csak az a baj, hogy nem tudok mértéket tartani.. Elkezdek enni, és nem tudom abbahagyni, csak ha már tényleg tele vagyok, de volt, hogy rosszul is lettem a végére. Nem tudom, milyen lelki okai lehetnek ennek, azt írtam, hogy elég rossz időszakot élek meg, ezt nem részletezem. De előtte kezdődtek a nagy "bezabálások", nem ennek a következménye, csak rátesz pár lapáttal. Tudom, hogy kéne csinálnom, mégse úgy csinálom.. és kikészít, hogy nincs kontrollom magam felett. :(

2010. jún. 22. 17:17
 5/12 A kérdező kommentje:
De, a hasamon lóg a bőröm. Máshol szerencsére nem.
2010. jún. 22. 17:18
 6/12 anonim ***** válasza:

írd csak le a napi étrended, mert én is kíváncsi vagyok, de azt lefogadom, hogy a szénhidrát nagyon kevés benne ;)

a bőröd ugye tudod, hogy csak plasztikai műtéttel orvosolható és sose lesz igazán szép?

2010. jún. 22. 17:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Nagyon gratulálok a kitartásodhoz.Nekem 10-et kellene leadnom, de hihetetlen akaratgyenge vagyok.Néha bűnözz, így nem jönnek a falási rohamok.
2010. jún. 22. 17:32
 8/12 A kérdező kommentje:

Pont, hogy szénhidrátban gazdag az étrendem. :) Inkább zsírban szegény. Nem eszem húst már egész kis korom óta, általános iskolásként döntöttem úgy, ma pedig 27 éves vagyok.. Mindig is a szénhidrát dominált. Edzőm tanácsára fehérjeturmixokat iszom, szóval abban sincs hiány. Ezért írtam, hogy valószínűleg nem azzal van a gond, hogy valami hiányzik. Néha még a vitaminjaim is beveszem..:)

Az edzőm mondta azt is, hogy a hasam még változhat pozitívan, de pár év és jó sok edzés, fiatal vagyok még viszonylag. Tudom, hogy bikinit már soha nem vehetek fel, úgy néz ki a hasam, mintha két gyereket szültem volna már. Legalább.. De azért bízom benne, hogy fokozatosan, de még javul a helyzet.

2010. jún. 22. 17:33
 9/12 anonim válasza:

szerintem a kitartásoddal nincs baj, ezért nem hiszem hogy vissza fogod szedni.

Amúgy megkérdezhetem, hogy az első 20kg leadása mellett mennyit tornáztál naponta?És zöldségen kivül semmi mást nem ettél? köszi:) Sok sikert a továbbiakhoz!

2010. jún. 22. 18:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Úgy csináltam, hogy reggel elmentem tornázni alakformáló órára, amikor már belejöttem, dupláztam, hazamentem, csináltam egy nagy tál salátát, megettem, elmentem dolgozni és este megint elmentem az épp aktuális órára ami volt az edzőteremben, ez is mindenféle alakformálóként volt meghirdetve. Mikor már nagyon nagyon belejöttem, spinningre is mentem. Másnap kezdődött ugyanez, és heteken át folytatódott. Nehéznek tűnik, de életem szép időszakaként emlékszem rá vissza:) Mást nem ettem, mint az a nagy tál saláta per nap. Néha főztem tojást, és a fehérjét beletettem. Nem egészséges, szóval nem akarok rá bátorítani senkit, mensesem elmaradt, a bőröm állandóan száraz volt, és sorolhatnám. Ellenben fura, de tényleg szép emlék.
2010. jún. 22. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!