Leírnátok a fogyós sikersztoritokat? Kinek, hogyan sikerült leadni a kg-at?
Nem tudom mennyit fogytam mert nincs mérlegem, de már én is látom magamon és újra beleférek a nadrágomba kényelmesen :).
A széndhidrátot és a kalória mennyiséget is csökkentettem. Igyekszem kerülni minden lisztes, cukros dolgot. Húsból halat és csirkét eszem elsősorban. A zsíros dolgokat is igyekszem kerülni. Minden reggel jógázom és hetente 3szor esténként is intenzíven tornázok itthon. Nálam ez működött.
Kevesebbet ettem, és sportoltam.
Ennyi kellett hozzá!
Szénhidrátcsökkentés (ami nálam automatikusan csökkenti a kalóriabevitelt, ha csak jóllakásig eszem, nem kellett számolnom, csak kíváncsiságból tettem meg néha), majd amikor belefutottam a jóllakáshoz szükséges kalóriakorlátomba a kalóriaigényemmel, sport. Majd még több sport. Már látom az alagút végét, amióta rákaptam a biciklizésre.
Voltak érdekes kitérők is, amik csak sokkal később és közvetve segítettek, de azok csak nekem fontosak és amúgyis túl egyéniek.
Volt kalóriaszámolás is évekig, eredménytelenül, mivel csak számoltam, de nem voltam hajlandó éhezni. Ha éhes voltam, mindig ettem, akkor is, ha már rég elhagytam a teljes napi kalóriaigényemet is. Ilyen eset persze inkább lazább, kevésbé laktató étrenden volt, jó étrenden elég a súlytartó mennyiség is... Extrém étrenden pedig nem akarok élni. Inkább mozgok.
Ketogen etrendre valtottam, majus 3 ota 15kg fogytam, de meg mindig van kb 20 kg vesztenivalom.
Remelem a nagyja meglesz karacsonyra.
Tavaly abbahagytam a dohányzást, akkor "biztattak", hogy majd 20-25 kiló fog feljönni, úgyhogy már eleve úgy mentem neki, hogy próbáltam odafigyelni, de akkor még tájékozatlan voltam étkezés terén, sajnos nem tanítják sehol a helyes táplálkozást. Így, hogy próbáltam odafigyelni, végül 8 kg jött fel.
Decembertől márciusig éltem csökkentett kalóriás étrenden, napi 1300-1400 kcal volt a bevitel, odafigyeltem a makrókra, és le is ment a 8 kg. Mozgásnak akkor még csak hosszabb séták voltak, de most már látom, hogy hiába van meg a kívánt súly, azért még van hová formásodnom, úgyhogy el kezdtem biciklizni és kocogni, és úszni is akarok, mert van a lakóhelyem közelében olyan uszoda, ahová lehet bérletet venni.
Pontosan egy éve 7.12-én jött meg az elhatározás 110kg al álltam ekkora a mérlegen, eleinte semmi nem akart történni, majd mintha kinyitották volna a "zsírcsapot" elkezdett borzasztó mód lemenni a zsír. 2018.01.01 olyan ~85kg al mérlegeltem, majd április környékén 76 volt a negtaív rekord de ez nálam már csontsovány kategória volt szinte. Szóval itt jött be az edzés, május óta rendszeresen járok edzőterembe, pár kg izom már fel is jött.
Amit én csináltam a fogyásom alatt csupán a cukrot hagytam el 100%-ban, semmi cukros üdítő, semmi nasi, a zsíros dolgok is mentek, semmi olajban sütés főzés, és nyilván kevesebb kalória. Egy fűszálat nem raktam arrébb azaz 0 mozgásom volt úgy fogytam le. De így utólag már akkor kezdenem kellett volna menni konditerembe.
Ami még hátravan az sok sok hónap vagy akár évek edzése, jelenleg félmaratonra is készülök, 7-10km-t futok kedvtől függően. És még egy fél milliós hasfelvarrás sajnos esedékes lesz, ennyit a hasbőröm már nem képes újraéledni.
Én anno 3 hónap alatt 30 kilot adtam le. Számolgatás, enyhe edzés.
5 év alatt jött vissza. Most újrakezdtem, eddig 1 hónap alatt 9 kg. Nagyon gyors fogyó vagyok, szerencsére.
Régi gatyám is rámjön ùjra. Szeptembervégére megint ott lesz a minusz 30.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!