Akiknek sikerült lefogyni! Hogyan csináltatok végig?
Az elejétől a végéig minden érdekelne, kinek hogy sikerült leadni a kilókat!
Hátha valami ötletet meríthetünk tőletek.
Az is érdekelne mit ettetek, mit sportoltatok.
Hogyan álltátok ti meg a nasizast és a sok kajálást?
Előre is köszönöm ha le írjátok!
- Legelőször fejben kell maximálisan elhatározni.
Ha tudod mit akarsz, mi a célod már "csak" végig kell csinálni.
Sokszor látjuk itt, hogy eldönti le akar fogyni, aztán délután már tele is zabálja magát. Tehát nem akarta eléggé.
- Jó étrend kell. Szerintem kevés a kalóriák számolása, a makróknak is stimmelni kell, hogy egészséges legyen a fogyás.Nem vagyok időmilliomos, mégis sok időt fordítottam az elején arra, hogy megtaláljam az alacsonyabb kalória tartalmú, mégis laktató ételeket és a saját ízlésemre formáljam.
- Meg kell mozdulni!!
Muszáj...ha lefogysz és nincs alatta izom szerintem csúnya.
Amit kapsz a mozgással: sokkal jobb erőnlét, formás, feszes test és sokkal jobb közérzet.
- Igyál sok vizet! Tényleg sokat.
- Ne akard gyorsan. Adj magadnak időt.
A hirtelen nagyon fogyni akarásnak ritkán van jó vége.
Nekem a kaloriabazis.hu abban segített, hogy betartsam a kalóriakeretem.
Nem sanyargattam magam. Ráálltam arra, hogy az egészséges ételek is finomak és tartottam magam ehhez. Ha jött egy kedvenc süti vagy éppen pici csoki simán megengedtem, ahhoz igazítottam a többi étkezésemet.
Sosem fogtam fel kényszeresen az egészet, nem éltem meg kudarcként, ha valami nem úgy sikerült az adott héten.
Tehát a titok, hogy nincs titok. Akarat+kaja+mozgás+türelem. Ennyi.😊😊
Köszönöm a válaszokat!
Neked is kedves 3# :)
Ha esetleg lenne kedved meg időd le írhatnad milyen ételek voltak ezek az alacsony kalória tartalmú laktatós ételek.
Bár még nem fejeztem be, már látom az alagút végét s a végső, sokkal trükkösebb módszert. Az elején még sokkal könnyebb volt...
Nos. Életmódváltás, mozgás, többé-kevésbé durva szénhidrátmegszorítás, durva időszakos böjt (az elején még csak sima), kemény elhatározás (ez mindig kellett. önuralom nem sok, de elhatározás nagyon, hogy letérjek a szokásos kissé túlevős útról), ízes, laktató, tápanyagdús ételek (ez is fontos nekem).
Mozgás: eleinte semmi, aztán séta, időnként súlyzózás. De nálam mindig az étkezésen múlik a dolog, csak a végén már szinte elengedhetetlen a mozgás is, ha fogyni akarok (más szempontból pedig egész életünkben szükség van rá), mivel valami emberi kalóriakeret azért kell.
Nasizás? Nincs nasizás, evés van. Vagy ha van nasizás, az az étkezés része, az utolsó fogás.
Sok evés az kell, de választhatunk. Mivel nem tudom a rengeteg edzést választani, az nekem nem megy, választhattam nagy étkezés és nagy evési ablak között, bár ez utóbbi garantáltan túlevés számomra, így könnyű volt (már maga a választás, a betartása néha könnyű, néha nem megy). Ritkán eszem, de akkor sokat, ez prímán működik nálam, mivel roppant hosszan laktat egy nagyobb étkezés, sokkal, sokkal hosszabban és jobban, mintha kettévágnám s külön enném.
Elhatároztam magam .
Ha agyban megszületett ,onnantól kezdve menni kell előre ,egy idő után már nem nehéz egyáltalán betartani a diétát ,se mozogni . Az a jó hogyha nincs kedved éppen,akkor is neki állsz.
A nasizást én legjobban úgy tudom megállni,ha egyáltalán nincs itthon ilyesmi , sok nyers zöldséget eszek,meg magas zsírtartalmú ételeket (hal ,sajtok ,a magvakat nem bírja a gyomrom ,de az is jó lehet) ,így egyáltalán nincs "farkaséhségem" . Rizs meg tk kenyér ,durumtészta mellett ez sokkal nehezebben ment,egyik pillanatról a másikra ölni tudtam volna egy tábla csokiért .. enerváltabb is voltabb,szóval nekem ez a ch szegény-zsírdús táplálkozás nagyon bejött diétához meg tömegeléshez is .
Sportolni szobabiciklit szoktam,meg súlyzós illetve saját testsúlyos edzést .
Legfontosabb talán a kitartás ,és hogy tényleg életmódot váltson az ember,ne időszakosan kiéheztesse magát aztán jól visszaszedjen mindent amit leadott .
8#,9# koszi a válaszokat!! :)
Nem vagyok kövér, túlsúlyos meg főleg nem de mégis van rajtam egy kis felesleg ami látszik.
Kedves 7#esnek meg elég megnézni a százalékát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!