Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sehogy sem sikerül leadnom az...

Timido kérdése:

Sehogy sem sikerül leadnom az utolsó 4 kg-ot. Tanácsok?

Figyelt kérdés

már 20 kilót fogytam, ma megettem kb 1300 kalóriát, és 2 órát bicikliztem, szóval elégettem kb 500 kalóriát.

mindennap mozgok, tehát 1000 alatt van az aznapi kalóriám ( sporttal együtt )

de ugyanannyi vagyok, néha még több is. a hasamról is képtelen vagyok eltüntetni a hájréteget.

2010. jún. 17. 22:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Szeva!

Szerintem a kalórabevitellel nincs gond. Ha túl kevés kalóriát eszel az sem jó, minden embernek máshogyan kell táplálkozznia. 2 óra biciklizés az nem rossz csak kevés.

Futás az többet ér. Napi 50 perc futás. Ezek az aerobikok fogyasztanak és nem a hasazás. A hasazással csak izmot növesztesz. Futni , úszni, futni ......

azt javaslom. És ne nézegesd naponta a mérleget, hogy na most mennyit fogytam. Nem azt majd havonta kell. Lassan kell fogyni az a jó.

ennyit tudtam mondani....

2010. jún. 17. 22:52
 2/24 anonim válasza:

Sajnos ez a legnehezebb. Nem tudom miből áll az étrended, de ha megoldható próbálj a szénhidrátból elvenni és több fehérjét bevinni. Ne csak biciklizz, próbálj emelkedőn sétálni, esetleg elliptikus gépen legalább alkalmanként 1 órát végig nyomni, esetleg próbálj egy kis kemény súlyzós edzést.

Amit leírsz egyébként elég hihetetlen, bár nem tudom, mennyi jelenleg a testsúlyod, magasságod és mennyi a testzsírszázalékod.

Van számítási lehetőség arra is, hogy hozzávetőlegesen, csak a napi megszokott tevékenységgel alapból mennyi kalóriát égetsz el.

2010. jún. 17. 22:55
 3/24 A kérdező kommentje:

most 61 kiló vagyok, és 167 cm. a testzsírszázalékot nem tudom.

általáben reggel megeszek egy joghurtot, és egy vajas kiflit. meg iszok egy bögre tejet, egy fél marék gabonapehellyel.

ebédre ami van, levesből eszek többet, másodikba csak egy kicsit.

vacsira pedig általában cseresznyét vagy almát, esetleg répát, paradicsomot.

2010. jún. 17. 23:06
 4/24 anonim ***** válasza:
Csökkentsd kicsit a szénhidrátot (de nehogy teljesen megszüntesd!!!!), és növeld a fehérjét. Plusz egy kanál lenmagolaj reggel és este. Meg azt nem írtad, hogy hány napot biciklizel egy héten. Remélem 6x, 1 pihenő mindenképp kell.
2010. jún. 18. 05:13
 5/24 anonim ***** válasza:
0%
Előző vagyok. Most olvastam mit eszel. Hát azért nem fogysz. Én meg itt jövök a lenmagolajjal... Pff. Ez az étrend valóban jó, hogy fogyj, egy ideig. A makacs zsírpárnákhoz viszont már nem megfelelő. Ezért nevetek azokon, akik azt tanácsolják, hogy edd ugyanazt mint eddig, csak a felét. Ja persze, egy 120 kilósnál működik, de csak egy ideig. Szóval a reggeli: gabonapehely ok, ha nem ízesített. Kiflit egyáltalán nem szabad enni. Meg kenyeret, meg pogácsát, meg bármit, amiben fehér liszt van. Reggeli és ebéd között egyél. Valami sovány húst, szárnyast vagy halat. Ebéd: ami van... hát ez nem a legjobb, de nyilván a szüleiddel élsz még. Passz, ez maradjon, de itt is sovány húst kellene enned. Ebéd és uzsonna között is kellene tolnod még egy kis sovány húst. Vagy cottage chees-t esetleg sovány túrót. Uzsonnára mehet zöldség, gyümölcs, egyébként itt is sovány húst mondanék. Vacsora zsírszegény túró. Ennyi. A kaják minősége fontosabb, mint az a fránya kalóriaszámlálás. Az egy támpontnak jó, egyébként eléggé becsapós lehet, mert semmi köze az anyagcseréd sebességéhez, azt pedig magasan kell tartani. Ja és víz víz víz!
2010. jún. 18. 05:23
 6/24 anonim ***** válasza:

Én nem érzem, hogy annyira jó étrend lenne.

Reggelire a vajas kifli abszolút szar, üres kalória, semmi tápanyag (kivéve, ha teljes kiörl., akkor nem szóltam). Nincs hozzá sajt, sonka. Reggel nincs semmi vitamin, pedig 2 marék zöldség jól laktatna, lenne benne rost is. Minek kétféle szénhidrát, kifli és gabonapehely? Tök felesleges.

Nem látom a tízórait és uzsonnát, amikor joghurtot, kefírt vagy gyümölcsöt eszel. A gyümölcs nem vacsora, legalábbis rendszeresen nem!

Az ebéd oké, bár azzal vitatkoznék, hogy levessel töltsük meg a gyomrunkat, főleg, ha rántott, habart és/vagy tésztás. Inkább ennél több másodikat, feltéve, hogy meg tudod beszélni otthon, hogy valami husi legyen párolt zöldséggel (nem húsleveskockában szarrá főzöttel!!), és/vagy rizzsel (legjobb a barna rizs, de az én anyukám is idegenkedik tőle, nem hajlandó kipróbálni sem). De tul. képpen az ebéd nagyjából mindegy is, ha nem tömény szénhidrát és elég változatos.

Vacsorára: nagy tál zöldség fehérjével. Természetesen nem kell minden nap húst vacsorázni, nem is szabad, főleg, ha ebédre is ettél, de hetete többször kell. Meg lehet virslit, sonkát, sajtot tenni a saliba.

Több attól vagy néha, hogy ha lány vagy, a ciklusodnak megfelelően több-kevesebb vizet tárolsz. Ez akár 3 kilót is jelenthet.

2010. jún. 18. 08:57
 7/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

a mai menüm : reggeli egy pohár joghurt, dobáltam bele pár gabonapelyhet

ebéd : zöldborsóleves, és valami tésztás kaja volt, abból csak egy kicsit ettem

uzsonnám egy szelet dinnye lesz

vacsira pedig 2 főtt tojást gondoltam

18 éves vagyok, így ha leírnátok pár kaját ebédre, meg tudom csinálni. Csak nem nagyon szoktam ilyesmiket főzni.

van itthon barna rizsem. milyen húst vegyek a boltba? és hogy készítsem elő? süssem?

2010. jún. 18. 12:47
 8/24 anonim ***** válasza:

Szeva!

Szerintem nagyon rossz az ahogyan most eszel!Ha fogyni akarsz akkor az úgy nem lesz jó.

Reggel a joghurt az oké meg talán a gabona pehej is de Én inkább zabkorpával enném, ha el is szeretnék érni valamit.

Zöldborsó leves az jó de csak só nélkül!A só köti a vizet szóval nem jó.A tészta azt semmiképp nem ajánlom, semmilyen formában sem.Uzsonna a dinnye sem jó, mert van benne gyümölcs cukor meg gyümölcs szénhidrát.Vacsira két főt tojás az meg csak akkor jó, ha nincs benne a sárgája.

Összeségében az egész nem jó. [link] ezen az oldalon le vannak írva, hogy melyik ételben mennyi a kalória, szénhidrát, fehérje stb...

Én azt tanácsolom, hogy napi 5-ször kell enni, keveset.

Reggelire mehet szénhidrát, de csak mondjuk hamlet felfujt rizzsel, vagy 5 tojás fehérje és egy sárgájával rántotta és 4 hamlet. Ez mondjuk hasamra ütök reggel 9 kór.

11 kor ajánlanék egy fehérje turmixot 4 hamlettel, de ha azt nem akarsz enni, venni akkor 4 hamlet és 4 szelet pulykasonka. 14:00 kor roston sült csirke mell rízsel, só nélkül. 16:00 kor roston sült csirke párolt zöldséggel.

de hal is lehet helyette. Ha vegetáriánus vagy akkor szója. 21:00 kor vagy spenót 3 főt tojás fehérje, vagy zöldség saláta, vagy sóska 3 főt tojás fehérje.

ez így megy 6 napon át h-szo - ig. majd vasárnap. 9 kor ehetsz bármit, és 2 kor bármit, de a többi a 11:00, 16:00 és a 21:00 azokat ugyan úgy be kell tartani.

Ha ezt betartod akkor szépen le fog jönni az összes fölösleg.Ajánlok edzést valamilyen sportot. Sok szerencsét.

2010. jún. 19. 01:28
 9/24 anonim ***** válasza:

Még annyit akartam csak kimaradt, hogy semmilyen cukros italt, édességet és semmi ilyesmit nem ajánlok.

vasárnap a bármien étrendben max.

A cukor az azért kis gonosz dolog, mert ha megeszel egy csokit, vagy megiszol egy kólát, mondjuk ha éhes vagy, akkor amit bevittél csokit vagy kólát vagy bármien ételt amiben cukor van, az egyből átalakúl zsírrá.

Szóval a lényeg hogy bármilyen cukros étel a cukor, egyből átalakúl zsírrá. Ami nem túl jó ebben az esetben.

Én már 5 hónapja eszem azt az étrendet amit leírtam neked és nekem is hiányzik a csoki meg dobos torta, de amikor belenézek a tükörbe az mindíg kárpótol és motivál.

És elég egy héten egyszer enni szemetet.

Ágyő

2010. jún. 19. 01:35
 10/24 anonim ***** válasza:
Csirkemellet, pulykamellet, halat egyél. Párolva a legjobb vagy kevés olívaolajon megpirítva. Az étrended még mindig rossz. Ötször kellene enned, egy szelet dinnye nem étkezés, mint ahogy két db főtt tojás sem.
2010. jún. 19. 05:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!