Mi éget el több kalóriát,10 km futás vagy 10 km séta?
Milyen kérdés ez?
4 óra fekvés vagy 4 óra séta éget el több kalóriát? :D
10 km séta több kalóriát éget el, mert ugye mozgás során a test felületére kicsapódó kalóriák séta közben az adott helyükön folyamatosan tudnak égni, míg futás közben ezek lerázódnak. Le a földre.
Tény, hogy a futással jobban dolgoztatod a szervezeted, és jobban izzadsz, de a hasznos kalória atomok eltűnnek, mielőtt eléghetnéd azokat.
Én inkább a gyors sétát javasolnám.
#3: remélem ez legalább annyira komoly, mint az én (#4) válaszom :DDD
Nem a távolság, meg az idő a mérvadó, hanem a belefektetett energia.
"Valójában közel ugyanannyit, kb. 10%-kal többet éget a futás. Ami mellette szól, hogy gyorsabban megvan és jobban edzi az izmokat meg a szívet, ami ellene, hogy inkább megterheli az ízületeket."
Miről beszélsz? Sétálhatsz 4 km/h-val, és futhatsz 10 km/h-val de 13 km/h-val is. Szerinted ezek lényegtelenek?
Jézuskám mennyi buta van itt :D
Igen, attól függ, milyen gyors a futás vagy a gyaloglás. De ha átlag adatokkal számolunk, akkor valóban közel azonosak.
10 km/h futás = 1 óra futás
3,6 km/h gyaloglás = kb. 2 óra 45 perc gyaloglás
Nekem az jött ki (az én adataimmal), hogy a futás 588 kcal-t, a gyaloglás 529 kcal-t égetne el. Vagyis a futás valamivel jobb, de nem sokkal.
"10 km séta több kalóriát éget el, mert ugye mozgás során a test felületére kicsapódó kalóriák séta közben az adott helyükön folyamatosan tudnak égni, míg futás közben ezek lerázódnak. Le a földre."
Nagyon remélem, hogy ezt csak viccnek szántad:D
Tegyük már félre egy percre a trollkodást és a hülyéskedést.
Mi a válasz a kérdésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!