Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi éget el több kalóriát,10...

Mi éget el több kalóriát,10 km futás vagy 10 km séta?

Figyelt kérdés
2018. jún. 12. 07:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
58%

Milyen kérdés ez?

4 óra fekvés vagy 4 óra séta éget el több kalóriát? :D

2018. jún. 12. 07:49
 2/23 hollófernyiges ***** válasza:
83%
Valójában közel ugyanannyit, kb. 10%-kal többet éget a futás. Ami mellette szól, hogy gyorsabban megvan és jobban edzi az izmokat meg a szívet, ami ellene, hogy inkább megterheli az ízületeket.
2018. jún. 12. 08:24
 3/23 A kérdező kommentje:
Szerintem közel egyenlőt kellene, hisz sokkal hosszabb ideig tart legyalogolni mint lefutni 10 kmt. Szóval el tudom képzelni hogy 1 óra futás körülbelül annyi kalóriát éget el, mint 3 óra gyalogás.
2018. jún. 12. 08:26
 4/23 anonim ***** válasza:
14%

10 km séta több kalóriát éget el, mert ugye mozgás során a test felületére kicsapódó kalóriák séta közben az adott helyükön folyamatosan tudnak égni, míg futás közben ezek lerázódnak. Le a földre.

Tény, hogy a futással jobban dolgoztatod a szervezeted, és jobban izzadsz, de a hasznos kalória atomok eltűnnek, mielőtt eléghetnéd azokat.

Én inkább a gyors sétát javasolnám.

2018. jún. 12. 08:26
 5/23 anonim ***** válasza:
0%

#3: remélem ez legalább annyira komoly, mint az én (#4) válaszom :DDD

Nem a távolság, meg az idő a mérvadó, hanem a belefektetett energia.

2018. jún. 12. 08:30
 6/23 anonim ***** válasza:
20%

"Valójában közel ugyanannyit, kb. 10%-kal többet éget a futás. Ami mellette szól, hogy gyorsabban megvan és jobban edzi az izmokat meg a szívet, ami ellene, hogy inkább megterheli az ízületeket."

Miről beszélsz? Sétálhatsz 4 km/h-val, és futhatsz 10 km/h-val de 13 km/h-val is. Szerinted ezek lényegtelenek?

Jézuskám mennyi buta van itt :D

2018. jún. 12. 08:33
 7/23 anonim ***** válasza:
80%

Igen, attól függ, milyen gyors a futás vagy a gyaloglás. De ha átlag adatokkal számolunk, akkor valóban közel azonosak.

10 km/h futás = 1 óra futás

3,6 km/h gyaloglás = kb. 2 óra 45 perc gyaloglás

Nekem az jött ki (az én adataimmal), hogy a futás 588 kcal-t, a gyaloglás 529 kcal-t égetne el. Vagyis a futás valamivel jobb, de nem sokkal.

2018. jún. 12. 09:55
 8/23 anonim ***** válasza:

"10 km séta több kalóriát éget el, mert ugye mozgás során a test felületére kicsapódó kalóriák séta közben az adott helyükön folyamatosan tudnak égni, míg futás közben ezek lerázódnak. Le a földre."

Nagyon remélem, hogy ezt csak viccnek szántad:D

2018. jún. 12. 10:31
 9/23 anonim ***** válasza:
#8: nagyon remélem, hogy ez az egész kérdés a válaszokkal együtt csak egy vicc.
2018. jún. 12. 11:20
 10/23 A kérdező kommentje:

Tegyük már félre egy percre a trollkodást és a hülyéskedést.

Mi a válasz a kérdésre?

2018. jún. 12. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!