Miért nem fogyok semmit?
168 cmhez 108 kg vagyok, tehát nagyon sokat kéne fogynom.
Sokféle diétát, "életmódváltást" próbáltam már: kalóriaszámlálást, ketogén étrendet, cukorbetegeknek való étrendet (nem vagyok diabéteszes), de egyiket sem tudtam hosszútávon tartani.
Most arra jutottam, hogy nincs értelme olyan diétáknak, amiket nem lehet élethosszig fenntartani, ezért ehelyett eljárok heti 2-3-szor edzeni és emellé reggelire eszem pl tojásrántottát/fehérje palacsintát kávéval, tízóraira almát, vagy epret, ebédre egy rendelős oldalról fittnes ételt, uzsonnára szendvicset/teljes kiőrlésű ropit, vacsorára meg pl purpur kenyeret, tojássalátát light majonézből.
Régebben volt, hogy rengeteg édességet, meg egészségtelen ételt ettem, most ugyan nem számolom már a kalóriát, de nem eszem semmiből nagy adagot és odafigyelek, hogy ha szénhidrátot eszem, az lassan felszívódó legyen.
Mégsem fogyok semmit...
Voltam már orvosnál, nem vavyok cukorbeteg és elvileg nincs hormonális problémám. Fogamzásgátlót szedek, de nem a szedés óta alakult ki ez a túlsúly.
Nagyon elkeserítőnek érzem, hogy hiába igyekszem hosszútávon máshogy élni, nem látok változást magamon, miközben a barátaim simán esznek amit megkívánnak és mégis vékonyak.
De vmit mégis rosszul csinálsz, mert ha kalória deficitben vagy, akkor fogynod kell.
Ami a kaját illeti:
1. A palacsintát és a kávét teljesen elhagynám. Nem csoda, hogy nem fogysz ilyen kajákkal.
2. Fitness étel mit jelent? Mit tartalmaz?
3. Teljes kiőrlésű ropit is hagyd el, csak káros anyagokat tartalmaz.
4. Purpur kenyeret nem ismerem, de inkább egyél teljes kiőrlésű magvas zsemlét.
5. Édességeket, szénsavas cukros löttyöket ne igyál.
6. Az is fontos, hogy ezekből mennyit eszel, ez nem derült ki az írásodból.
7. Sokkal több zöldséget tessék enni, nagyon kevés amit leírtál.
Én napi 5-ször eszek normális kajákat és így fogytam 10 kg-ot, illetve még sportolok. Heti 2-3 edzés az milyen edzés? Mit sportolsz pontosan? Én minimum a heti 4 edzést javaslom.
Már megint egy ilyen eset... Akadnak ilyen emberek, akik szinte semmiből megvannak, ezt nehéz értelmeznem, orvosnál voltál már? Elvileg fogynod kéne, de van, hogy valakinek hihetetlenül belassul az anyagcseréje.
Megjegyzem, a minimális ch-tól nem teszi, a koplalástól szokott belassulni. Hacsak nem vagy ebben is valami különleges eset (ezt komolyan írom, nem gúnyosan, hihetetlen dolgok vannak az embereknél, hiába hasonló a felépítésünk s valamelyest a működésünk is).
Éltem 30g ch-n, sok ember pedig évtizedek óta él jóval alatta és az anyagcseréjük köszöni, remek. Soha nem hallottam még anyagcserelassulásról ilyen esetben. Persze ha valaki nem eszik elég zsírt, akkor koplal, az már más.
Nos. Akkor első körben talán egy jó orvos... S ha bírsz, próbálhatsz jelentősen többet edzeni, mert akkor nem tudod elkerülni a kalóriadeficitet. Hogy a szervezeted erre mit lép és mit bont s bírod-e...
Részvétem, szörnyű lehet. De ami a többieket illeti: aki "ehet mindent és vékony marad", az nem mindig, de szinte mindig keveset eszik. Látod mindennap egyfolytában, hogy mennyit eszik, mennyit mozog? Mert ha nem, az, hogy látod egész pizzákat betolni vasárnaponként, semmit nem árul el a kalóriaegyenlegéről.
De lehet, hogy neked tényleg vannak olyan ismerőseid, akik vékonyak maradnak duplaannyi étellel, mint te. Nos, akkor sincs értelme azon keseregni, hogy ők mások. Az élet nem fair. Van, aki gazdagabban született, jobb génekkel, nem szoktatták rá az édességre gyerekkorában, lelkileg jobb közegben nevelkedett... Annyi mindenben érezhetjük magunknak szerencsétlenebbnek, de ezzel nincs értelme foglalkozni. Tedd meg, amit tudsz, azokkal a lapokkal, amit neked osztott az élet.
1. A palacsintát és a kávét teljesen elhagynám. Nem csoda, hogy nem fogysz ilyen kajákkal- a palacsinta csak a nevében palacsinta, a BiotechUsában kapható fehérjepalacsintár van szó. A kávét cukor nélkül iszom sovány tejjel
2. Fitness étel mit jelent? Mit tartalmaz? Czanik Balázs étrendje, hozzáadott cukor nélkül, többnyire fehérhús és zöldség
3. Teljes kiőrlésű ropit is hagyd el, csak káros anyagokat tartalmaz- délután kell valami minimális szénhidrátot ennem
4. Purpur kenyeret nem ismerem, de inkább egyél teljes kiőrlésű magvas zsemlét- a purpur kenyér pont egy teljes kiőrlésü kenyér...
5. Édességeket, szénsavas cukros löttyöket ne igyál- nem szoktam
6. Az is fontos, hogy ezekből mennyit eszel, ez nem derült ki az írásodból- leírtam, kb 1509-1700 kcalt
7. Sokkal több zöldséget tessék enni, nagyon kevés amit leírtál- minimum két étkezésemben van zöldség
Kérdezőnek:
a szalonnát nem bántásból írtam, hanem a fogyási számítás miatt..ha újra elolvasod, akkor ott a víz is. Az utóbbi könnyebben leadható, de a háj-zsír-zsalonna(mindegy is minek nevezem) az nem ,főleg ha megnézed mennyi a kalóriatartalma..tehát vebből következik, hogy nem lehet napi fél kilót fogyni.
már elment a kedvem, mégis megemlítem, hogy én csak huszonöt kilót fogytam az elégedettségemért, de a bőröm itt-ott lóg..
mégegyszer...nem bántásból, mert miért is, hanem pusztán a számolás miatt... sértődés nélkül nézd meg a háj 100 grammjának kalóriáját...nos így számolj..
nem kell megköszönni. csak ha örömteli.
Kérdezőnek:
az 1700 kcal sok lesz. Én fogyás után súlytartásra 1300kcalt eszem. Persze azt is beosztva. Legnehezebb az, hogy este hattól reggel hatig semmit nem eszem.
"Legnehezebb az, hogy este hattól reggel hatig semmit nem eszem."
Jah, jó nagy hülyeség is, hogy este 6-tól már nem eszel. Semmi értelme. Lehet enni, csak nem mindegy, hogy mit és mennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!