Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Honnan lehet sok motivációt...

Honnan lehet sok motivációt szerezni fogyoúráhot, mikor nagy súlyt szeretnék leadni?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok és cukrász, a barátom szakács, 3 nyarat dolgoztam étteremben korábban és ez meg is látszik rajtam. Persze nem hazudok, elötte sem voltam vékony, de ezek csak tetézték a bajt.

Borzasztó válogatós vagyok és kb gyerek korom óta olyan kajákat eszem ami tocsog a zsirban stb. Ráadásul nagyon sok helyzetben szorongok, stresszelek és sajnos ezt a kajéba folytom. Sokszor kezdtem fogyókúrákba sikeresen, de eltűnt a motivációm, mit tegyek?

#fogyás #életmódváltás #motiváció #nagy súlygelesleg #di(ta
2018. febr. 12. 18:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Motivációt nehéz szerezni. Én nem foglalkozom vele, motiváció nélkül is fogytam, mondjuk most a végén már lehet, hogy hiányzik az ilyesmi, de attól még nem lesz.

Zsírban tocsogó étellel is le lehet fogyni, attól függ, milyen és mennyi... Bár nem tudom, mi neked a zsírban tocsogó, mert azért ez tényleg rosszul tud kijönni kisebb kalóriaigénynél... Már nekem se fér bele sok hozzáadott zsír, akkor sem, ha brutális leviszem a szénhidrátot és mozgok napi 1-2 órát s nekem még egész gyors az anyagcserém... Viszont annyi jó étel van s az ember ízlése változhat is, elég könnyen. Ha tudsz sokat mozogni, a kalória is lehet sok... Vannak lehetőségek. Ha olyan életmódot választasz, ami neked passzol, akkor azért nem kell nagy önfegyelem. De valamicske azért igen, ez elkerülhetetlen.

Belegondolhatsz, mennyire fontos neked a jó kinézet, jó közérzet, erőnlét, egészség... Szeretnéd-e, hogy évtizedek múlva fittebb, nem pedig lerobbant testben élj. Nekem ezek nagyon fontos gondolatok, nem mintha az alkalmi éjjel 2-4-kor történő evésekkor ez érdekelne, de talán általánosan áthatja a napjaimat. Jó, inkább az étrendemet befolyásolja, azt tudom, hogy ha többet eszem, max. nem fogyok le, de beteggé éppenséggel nem válok. Már nem vagyok kövér, akkor azért fontosabb volt a fogyás az egészségem szempontjából, bár most sem mellékes, a sok hasi háj nem jó s van olyanom.

Úgyhogy gondolj bele, mennyire akarsz rendesen bánni a saját testeddel, s legalább apró lépéseket téve válts egy jobb életmódra. Nem kell önsanyargatnod, én se tettem soha. Nem kell drasztikusan váltanod meg semmi. De pár rossz pontot bizonyára ki tudsz iktatni nagy nehézségek nélkül s az már egy jó kezdet. Nagyon jókat lehet enni fogyáskor is és éhezni sem kell.

2018. febr. 12. 19:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tudok tanácsolni ha szorongsz és stresszelsz akkor ne a kaját válaszd én is ettől híztam meg. Rájöttem hogy a sport nagyon jól levezeti a feszültséget. Lenyomsz egy kiadós tornát és utána megnyugszol és a kaját sem kívánod. Ha az évek alatt mikor rámjött a feszültség nem zabálok hanem tornázok nem így néznék ki.
2018. febr. 12. 20:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Én Youtube-on szoktam videósokat nézni. Vannak fent olyan lányok akik 140 kilóról fogytak le 60-ra és nagyon megszépültek. Megnézek minden nap 3 ilyen videót és egyre motiváltabbnak érzem magam.
2018. febr. 13. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!