Most nagyon elkezdtem fogyókúrázni de valahogy nem megy. Mit kéne máshogy csinálnom?
Nem is fogyókúra inkább életmódváltás. Nagyon sok salátát és gyümölcsöt eszek, leszoktam a kenyérről helyette inkább extrudált vagy rizskenyeret eszek. Hétvégente eszek egy 2 szelet pizzát vagy egy szelet tortát, hogy normális módon is be tudjak vinni a szervezetembe egy kis zsiradékot is. Heti háromszor általában elmegyek és egy intenzívebb testmozgást végzek. Min kéne változtatnom?
(mindig eszek 1-2 falat valamit, hogy ne legyek éhes, gyakorlatilag átverem a szervezetem, hogy van elég tápanyag és nincs semmi baj)
Mi nem megy? Ha a fogyás, akkor túl sokat eszel.
A szervezetet nem kell átverni, illetve nem így, ha nem koplalsz, akkor nem lassítja be az anyagcserét, akárhányszor eszel.
A mozgás jó, az étrendedről keveset írtál (azt igen, hogy szénhidrátban nem szegény s van benne zsír valamikor, de ez elég kevés infó s a fontos tápanyagokról nem sok szó esett).
"Hétvégente eszek egy 2 szelet pizzát vagy egy szelet tortát, hogy normális módon is be tudjak vinni a szervezetembe egy kis zsiradékot is."
Nincs több kérdésem.
Zsírt nem pizzával kell bevinni!
Egy hamburgerhúsban (zsemle nélkül) is van zsír, avokádóban, magvakban, de még a főtt tojásban is van valamennyi zsír. Szerintem olvasgasd az ételek tápanyagösszetételét, meg fogsz lepődni. Az extrudált kenyér sem olyan hú, de egészséges, főleg, ha többet eszel belőle egy szeletnél.
Ez sajnos nagyon kevés információ.
Viszont ha nem fogysz akkor nagyon egyszerű a helyzet, túl sokat eszel.
A gyümölcs egészséges, de az a "nagyon sok gyümölcs" lehet,hogy nem kellene.
A normális zsír pedig legkevésbé sem a pizza és a sütemény. Ahogy mondták, ha zsírt akarsz bevinni ott vannak az olajos magvak,a tojás, a túró, avokádó. Plusz azt gondolom,hogy ha főtt ételt eszel azt sem minden esetben párolod tehát biztosan azzal is viszel be zsiradékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!