Mi lesz a kárácsonyi menü? Ti félbeszakítjátok a fogyókúrátaz ünnepekre?
Ez a hónap nekem nem a diétáról fog szólni.Így is napi szinten vagyok kísértésnek kitéve hiszen a család eszik mindent, hagyományosan főzök, mindig van itthon nasi stb.
A december pedig triplázza mindezt a rengeteg ünneppel.
Amúgy sem vagyok fanatikus meg hát nem olyan sok az amit majd le kell dolgozzak.
Bőven elég lesz majd januártól sok sok hónapig tartóztatni magam és csak néha néha bűnözni.
Legyen ez a boldogság hónapja😂
Nem, mivel januar elejen/kozepen erem el azt a celom amiert nyar eleje ota kuzdok.
Szerencsere nalam barmilyen kaja belefer, mert kaloriaszamlalassal fogyok, plusz edzes.
Annyi csalast tervezek, hogy karacsonykor majd abba a 3 napba tobbet fogok edzeni, igy tobb kaja fog beleferni a keretembe.
De nem akarok pihenot hagyni magamnak, mikor csak 2-3 kilo valaszt el a sikertol.
Én már elkezdtem a készülődést, ma is sütök háromféle mézest (miért kell nekem elbonyolítani, nem tudom :D), de ez nem kifejezetten kell, hogy bekavarjon. Mostanában úgyis szénhidrátosabban eszem, viszont a napi egy evést ilyenkor is könnyű tartani.
Mivel sok éve kezdtem el fogyni s amúgyis hedonista vagyok, nem szorítom meg magam ilyenkor, értelme úgyse lenne semmi. Viszont karácsonykor is nehezen fogok többletben enni (eleve nem volt jellemző rám az extrém zabálás ilyenkor. ettem én bőséggel mindig, de egyszer megtelik az ember és utána sokáig nem nézek rá ételre), az pedig egy családi vacsora és kész, utána itthon leszek és csak a kapott 2 rúd bejgli kavarhat be, de igyekszem a páromnak hagyni a zömét, annyira nem lesz nehéz, mert nem akarok cukormérgezést kapni.
Aztán karácsony után jöhet a totális szigorúság, már amennyire nálam az van, én mindig jókat eszem és sosem hagyom magam éhesen.
Karácsonykor mindig ugyanaz van a családi vacsorán, ami nem nálam van. A levesre nem emlékszem, rántott dolgok rizzsel és franciasalátával (a rizst hanyagolom), mákos és diós kalács, én mézest és idén lehet, hogy krumplis pogácsát is viszek, pont szénhidrátbombákat (a szénhidrátszegényebb mézesem is jó, de nem olyan s ez alkalmi étel)... Lesz két férfiú, akinek semmi baja a szénhidráttal, de mi többiek is meg tudunk enni pár sütit :) De a házi mogyorókrém és a szaloncukrok alaposan szénhidrátszegények lesznek.
Aztán ha elfogy a bejgli, szigorítok, egész nyaram és őszöm túl laza volt, de most már látom az alagút végét, el is kezdtem fogyni.
Szeptemberben kezdtem a fogyókúrát, mostanra 12kg-ot fogytam úgy, hogy 3 hetente max egy 500kalóriás bűnözést engedtem meg magamnak, azon kívül szénhidrátszegényen, kevés kenyér, semmi cukor csak méz meg édesítő és sok zöldség, gyümölcs meg fehérje. Most úgy döntöttem, még ha vissza is jön a fele annak, ami lement, januártól úgyis a szokásos szürke hétköznapok, ráérek diétázni, nyárig (5 hónap alatt) tuti lemegy csomó, ha úgy csinálom, mint eddig. A decembert meghagyom a partyknak, szeretet ümnepe meg minden, én itt nem sz@rakodok, hogy jaaaj nm ehetek csak egy fél szelet sütit stb, persze nem fogok reggeltől estig sütit zabálni, meg a reggeli az mindig könnyű lesz, de ebédkor is igenis eszek normálisan, meg este is tea-süti meg lesz, nem fogok kilógni, jól szeretném érezni magam.
Eleve nem fog ez mindent felborítani, néha kellenek ilyen felfüggesztett időszakok, a szervezetnek is jól esik a felfrissülés:)
Mindenesetre mindenkinek előre is szeretetben, boldogságban gazdag, kellemes ünnepeket kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!