Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » IR és Norbi Update Alakreform...

IR és Norbi Update Alakreform menü?

Figyelt kérdés
Inzulinrezisztenciám van, ezért diétáznom kell. Szeretnék ebédet rendelni, a Norbi Update Alakreform menüje jó lenne a számomra? Ha nem, akkor honnan tudnék olyan ételeket rendelni, ami beilleszthető a diétába? Köszi.
2016. ápr. 2. 15:47
 1/7 anonim ***** válasza:

én a teletáltól rendelek.ha megnézed a rendelési oldalt,az alján vannak kaják cukorbetegeknek,van súlycsökkentő és még sok rajta.mindnél le van írva a kalória,ch,zsír,fehérje összetétel.ki tudod számolni,hogy belefér -e

nekem a norbis kaják nem jöttek be,nem ízlettek

mennyi ch-t kell egyél?

2016. ápr. 2. 17:07
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál, 160-at kellene. Megnéztem, hát a cukorbeteg részlegtől nem vagyok elájulva, a szerdai ebéd konkrétan 100 g feletti, de mindegyik ebéd 50 g+, én pedig fogyni szeretnék. Ráadásul olyan ételek vannak a menüben, amit elvileg IR-esként nem nagyon kéne enni, pl. jázmin rizs. A többi szekcióban is elég nagy ch tartalmakat látok, rántást, tésztákat, csupa olyan dolgot, amit kerülni kéne. Elég problémás így összeválogatni az ételeket, nem tudom neked hogy sikerül.

Még nem kóstoltam Norbis ételeket (mármint ilyen készételeket), szóval nem tudok véleményt alkotni. Az ő ételeiben szénhidrátcsökkentett liszt, kenyér, stb. van, nem tudom, hogy az megengedett-e. Tudnál ebben segíteni? Még új vagyok ebben az IR dologban.

2016. ápr. 2. 21:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Én nem csak a cukorbeteg menüt eszem,hanem össze-vissza,amelyiket szeretem,és alacsony a kalória és ch tartalma.A kalóriabázist használom ezen felül.Ott előre is meg tudod tervezni a kajádat,én is úgy szoktam.Nekem a napom úgy néz ki,hogy reggel rántotta vagy magas (93 %-os) hústartalmú virsli kenyér nélkül.Ebéd amit rendelek.Általában kétfelé osztom,és uzsonnára eszem meg a másik felét vagy vacsorára.Kenyeret ne eszek egyátalán.A lidl-ben szoktam venni szénhidrát csökkentett kiflit,de nem eszek minden nap.Gyümölcsöt is keveset eszek,max. egy alma,de azt se minden nap.vacsorára sonka zöldségekkel,vagy tojás,ha reggel nem az volt,vagy virsli,vagy saláta.Én még meg sem eszek sokszor 160-at.Kalóriában 1500-at eszek.Tejterméket nem nagyon eszek,néha joghurt vagy kefír vagy light sajt.van,amikor főzök zöldség levest,és azt eszek vacsorára.ma olyat csináltam,hogy jó húsos csontleves sok zökdséggel.Aztán wokban pirítottam csirkemellet,hozzá 40 dkg frosta zöldségkeveréket,amiben van fűszer is.Durum tésztát főztem hozzá,de kb 30 grammot ettem meg jó sok husival,zöldséggel.

Szerintem kipróbálhatod a Norbi kaját,azt is a teletál viszi,lehet neked ízleni fog.Nekem nagyon nem jött be.De más Norbis cuccot sem szeretek.Vettem már tésztát,szörpöt meg még pár dolgot.

2016. ápr. 3. 02:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Ó, értem. Ezt így egy komoly feladatnak tűnik összevadászni. :D Ezt a szénhidrát csökkentett kiflit hol találom? Rendszeresen járok a Lidlbe, de még sose láttam. Csak a sima fehér lisztes zsemlét és kiflit szokták kitenni. Az Aldiban tk termékekben nagyobb kínálat van, de ott sincs pl. tk zsemle, azt csak a Sparban látom. Fogalmam sincs, hogy pl. a szénhidrátcsökkentett pogácsát megehetem-e, ha sima lisztből van, és ez az aggályom a Norbis cuccokkal is. Szép és jó, hogy cukormentes meg szénhidrátcsökkentett, ha sima fehér lisztből van. Vagy ez nem baj az IR diétában?

Sima Norbis cuccokat már próbáltam, a túró rudit pl. nagyon szeretem és szerintem a szörp se rossz. A müzlik elég édesek, a ketchup borzasztó, de ha egyszer nem nagyon van más, akkor ezt kell szeretni. Vadászok a boltokban a tk, cukormentes dolgokra, de úgy néz ki nincs rá igény. Diabetikus cuccokból kevés van, és azok nem tk-k vagy szénhidrátcsökkentettek. Hihetetlen, hogy állítólag a cukorbetegség népbetegség, mégsem lehet pl. egy cukormentes joghurtot találni sehol a natúron kívül.

2016. ápr. 3. 12:25
 5/7 anonim ***** válasza:
én mindig előre megtervezem a napom.nem bonyolult összeválogatni.én ma is voltam a lidl-ben,és volt ez a szénhidrát csökkentett kifli.a rendes péksütiknél van.fitt & well a neve
2016. ápr. 6. 14:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Meg fogom nézni, ha legközelebb a Lidlben járok. Mennyire követed amúgy a diétát? Nagyon számolgatsz vagy csak kábéra?
2016. ápr. 9. 21:59
 7/7 anonim ***** válasza:
mérek mindent mérlegen,viszont nem koplalok,nem éhezem.ez a menü sokat segít,mert így minden nap változatos meleg ételt eszek.Hat hete csinálom,egyszer tartottam egy nap csalónapot Húsvétkor,de az sem volt komoly,akkor 2000-et ettem 1500 helyett,mondjuk a szénhidrát több volt,mint 150.Most legközelebb vasárnap lesz csalónap,mert akkor tartjuk a szülinapom,akkor tortát fogok enni.De a kaja házi gyros lesz,azt én úgyis krumpli nélkül fogom enni,tehát az nem lesz sok ch.
2016. ápr. 11. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!