Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexia után mit tehetek?

Anorexia után mit tehetek?

Figyelt kérdés
Jelenleg gyógyulok az anorexiából. Még 14 évesen határoztam el, hogy lefogyok mert 98 kiló voltam. Eleinte 1200 kalóriával majd már csak 100 kalóriát fogyasztottam és most 3 hete szőlőcukron és teán kívül nem ettem. Természetesen rosszul lettem. Ez volt a pont amikor elhatároztam, hogy meggyógyulok. Nem 100%-ban de elhatároztam. Nagyon félek, hogy ha most egészségesen is fogok táplálkozni (péksütik meg csokik, tészták stb. kizárva) akkor is visszahízok. A héten már 200 kalóriát ettem és így is ugrálnak a dekák a mérlegen. Jelenleg 58 kg vagyok és úgy kilóban nem híztam csak fel le ugrál a súlyom. A kérdésem tehát annyi, hogy mindent visszafogok hízni vagy tudom tartani egészségesen a súlyomat?

2017. okt. 6. 14:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%

Na, én is pont 57-58 kg vagyok a 170 cm-hez, tavaly ilyenkor még 80 kiló voltam.

Nekem az vált be a súlytartásban, hogy csináltam egy grafikont, amire rendszeresen vezettem a súlyomat (excell tökéletesen alkalmas) heti 1-2 alkalommal mérek, tudom, hogy menstruáció előtt a vízvisszatartás miatt akár 2 kg-al több pluszt is mutathat a mérleg. Ha 3 egymás utáni mérésnél is közelíti az 59 kilót, akkor 2 hétig fokozottan odafigyelek arra, hogy ne egyek sütit-kenyeret-rizst-tésztát-krumplit, és minden kaja 70-80%-a főtt/nyers saláta/zöldség/főzelék legyen. És hetente 3-4 alkalommal 10 km-es normál gyaloglás.

Így a szervezet túlzott megterhelése nélkül szépen visszaáll az 57-58 kilóra.

2017. okt. 6. 22:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Szerencsére megint 57 lettem. Abonetet, sovány csirkemellsonkát, félzsíros kicsi sajtot eszem salátával. Így a 0 kalóriáról már 230-nál járok.
2017. okt. 7. 09:22
 13/17 anonim ***** válasza:
Ezzel a kalóriaszámitással vmi nem stimmel, 200 kalóriával hamar meghalsz...
2017. okt. 7. 09:32
 14/17 anonim ***** válasza:
Napi 230 kalória az nem gyógyulás. Így tovább fogsz fogyni de ezt te is tudod. Minimum 1200-al kéne kezdeni a gyógyulást.
2017. okt. 7. 11:03
 15/17 A kérdező kommentje:
Érdekes, 3 hétig eléltem vízen és pár szem szőlőcukron, tehát nem lehetetlen. Azonban még a víztől is félek,mert megittam 1,5 litert addig oké, csak alig járok wc-re így nagyon félek, hogy nem ürül ki belőlem és hízok. És azért csak 230 kalória mert hirtelen nem ehetek 1000-1500 kcalt mert az megterheli a még gyenge gyomromat.
2017. okt. 7. 12:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha minél előbb bekerülnél a kórházba....
2017. okt. 7. 16:05
 17/17 anonim válasza:
100%

Lia!

Nagyon örülök hogy megjött az eszed! Csak így tovább! Ha eldöntötted menni fog. Fordulj orvoshoz ők tudnak segíteni. És ne add fel mert az egészséged mindennél fontosabb.

2017. okt. 7. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!