Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyás helyett miért hízok?

Fogyás helyett miért hízok?

Figyelt kérdés
Pontosan 1 hónapja kezdtem el edzeni heti 3-4szer súlyzós edzést némi kardióval kombinálva. 53.5 kg voltam előtte, ebben az 1 hónapban 2 kilót híztam! De ez a súly már az első héten feljött rám, és azóta sem tűnt el. Étkezésemre odafigyelek, igyekszem minőségieket enni, bár már gondolkodtam hogy a ch bevitelem sok (van hogy napi 100 gramm)... átlagban pedig 1000-1200 kcalt fogyasztok. egyszerűen elkeserítő, hogy mindössze 3-4 kgot szeretnék leadni, és annak ellenére hogy előtte abszolút nem mozogtam, és többet is ettem, most vagyok súlyosabb. Centikben sem fogytam, lemértem magam, ugyanaz a méret mint a diéta/edzés előtt. Hol rontom el? Többnyire halat, zabkását, mozzarella sajtot, magvas zsemlét eszem, ma pl a csirkemell sonkát ettem mozzarellával és egy kis tofuval. De hiába ez, mert a chm sztem nagyon magas... dehát máskor is vittem már be ennyit mégsem híztam :/ Kezdek elkeseredni, az edzőterembe egyre kevesebb kedvem van lemenni, a kajálással már úgy vagyok h enni se merek, mert a levegőtől is hízom...
2017. szept. 13. 22:30
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

168 cm vagyok, ehhez társult az 53.5 kg, amit ha diétáztam, egró kevés cht vittem be, keveset ettem, könnyen lejebb is kúszott, akár pár pörgősebb nap után is. Akkor voltam utoljára 55 kg mikor csokit ettem csokival és tésztát tésztával. Gondoltam én kis naívan, hogyha elkezdek fehérjedús ételeket enni minimális szinten, pl pulyka, csirke, csirkemell sonka, tofu, hal és még mellette kínzom magam az edzőteremben kardióval és erősítő edzéssel, elérhetem 1 hónap alatt a számomra álomsúlyt...hát óriásit csalódtam, kevesebbet eszem mint a diéta és mozgás előtt, ráadásul még keményen edzem is. Írtam, hogy a vízvisszatartásra gondoltam, amiatt mert ugye ez a súlytöbblet nálam már az első héten megjelent, azóta rajtam van, dehát közben szedek gyógynövényes vízhajtót, megis jött a menstruációm, mégsem csökkent a súlyom, azért ennyi idő alatt csökkennie kellett volna. Nem is edzem minden nap, mert valahol olvastam, hogy edzés után lehet súlygyarapodás, ami nálam be is következett, igen ám, csak hagytam időt, hogy regenerálódjon a mozgás után a szervezetem, mégsem ment vissza a súlyom. Egyébként van miből fogynom, atletikus testalkatom van, az edzőm szerint ez a legjobb alkat amivel hamar lehet elérni változást nálam semmi nem jelentkezett, azon kívül hogy itt-ott körvonalazódott egy pici izom. Felül szó szerint gebe vagyok, a fenekem és a combom a felső testemhez képest nagy, aránytalan és plöttyedt, mindössze az edzéssel és a diétával azt szerettem volna véknyítani. Olyan szinten plötyi és nagy h a bőröm is striássá vált, narancsbőröm van, combjaim összeérnek. Az alsó testem abszolút nem illik a felsőtestemhez.

A minőségire váltott étkezést pedig úgy értettem, hogy pl kiiktattam már a lisztes dolgokat, csokit, csipszet, helyette zsírszegény joghurt, tojás, ch csökkentett termékek stb... Ami még érdekes, hogy mikor dolgoztam nem volt időm enni, de reggel 8tól du 4ig rohangáltam az irodák közt. A napi kaja kimerült nekem egy norbi updates szendvicsbe, alig vittem be kalóriát és ch-t, ennek ellenére 52 kgnal sohasem voltam kevesebb... más ilyen kajaszokással lement volna akkor 40 kg-ra. és ez az elkeserítő, h én 52nél soha nem voltam kevesebb. Ne értsetek féle, nem akarok anorexiás lenni, de más nő olyan gebe, simán lemegy a súlya pl 46-47 kgra én ha agyonkoplalnám magam sem fogynék, hanem ugyanúgy formátlan hassal és nagy combokkal rendelkeznék... Idős sem vagyok, 28 éves, és végig ezzel a problémával küzdöttem. Egyszer volt sikerem, 60 kg voltam, bár akkor sem ettem túl sokat, mindössze annyit amennyi egy felnőtt nő napi kcal szükséglete! aztán a norbis kajákkal lementem 2 hónap alatt 54-re, az ekörüli súlyt azóta is sikerült tartanom, csak most keseredtem el, h mindent megteszek, mégis csak hízok meg hízok... szerintem felfüggesztem az intenzív edzést, már csak kiváncsiságból is, és figyelek a kalóriabevitelre mégjobban, kiváncsi vagyok így mennyit változok...

Az a gáz, ha ennyit ennék mint egy normális ember, pillanatok alatt meghíznék, nem jók az adottságaim.

2017. szept. 14. 13:23
 12/29 A kérdező kommentje:
Vagy arra gondoltam még, hogy futni kezdek napi szinten egy órát mondjuk... és az erőnléti mozgást egyelőre felfüggesztem
2017. szept. 14. 13:26
 13/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm egyébként a válaszokat! egy dologra gondoltam még, mégpedig a reggeli 2 db 3az1benes Nescafem, ahhozképest marha sok benne a ch, elmondtam az edzőmnek, ő aztmondta ennyi kell, és biztos h az nincs az egészre hatással...
2017. szept. 14. 13:28
 14/29 A kérdező kommentje:
az a bosszantó h kb ölni tudnék hetek óta egy tábla milka csokiért, vagy valami kis édességért, és végigszenvedtem alacsony kcallal és intenzív edzéssel ezt az időszakot, és semmi... legalább a súlyom maradt volna a régi! :(
2017. szept. 14. 13:30
 15/29 A kérdező kommentje:
még azt is hozzátenném, hogy bármit megeszek, legyen az egy kis falat, ugy nézek ki utána mint egy etióp... az arcom is bezsírosodik, látszik rajtam ha sok ch-t fogyasztottam, egyik oldalam pufókabb lesz (a sok nálam 100-120 gramm :/) azon is gondolkodtam kikellene vizsgálni nincs e vmi ételallergiám ami esetleg gátolhatja a fogyást, mert az sem igaz, hogy 3 db tojástól reggelire meg délben fehérjedús kajától hízni lehet ... hm... most beszerzek pár ch csökkentett alapanyagot, diétás instant kávét, aztán elkezdek magammal kisérletezgetni. itthon végzek nyújtó gyakorlatokat, és kezdek a diétával vmit. Nézek többféle csoportot és egy csomó diétás csopit, mindenki fogy, senki nem számol be hízásról :(
2017. szept. 14. 13:54
 16/29 anonim ***** válasza:

Az allergia sem tud a semmiből energiát képezni, szóval az sem lenne magyarázat.

A gondolkodásunk hasonló, szépen körbejártad a témát, ugyanúgy nem értem, mint te, viszont az ötleteid (tényleg kevés ch, ha egyszer neked az látszik jobban működni, futás) jók, csak éppen 1 óra futás mellé ne egyél 1000-1200 kcalt szerintem. De ezt már írtam korábban.

Lehet, hogy a szendvicses koplaláskor a tested bemutatta, mennyire iszonyúan takarékos tud lenni s azóta is nagyon kevéssel elvagy.

Én kicsit lazítanék (nekem kellene s jót tenne, téged nem ismerlek), édességeznék (azt röhejesen könnyű szénhidrátszegényen, ha igazán le akarok menni a ch-val, kvázi nem tudom kikerülni a sok édes krémet és sütit, mert ahhoz nem kell sok zöldséget ennem, ami sok ch-t hoz), aztán újra nekilátnék, kicsit több evéssel és sok mozgással, ha lehet.

2017. szept. 14. 17:06
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell fogynod. Azért nem megy le, mert már nincs miből.
2017. szept. 14. 18:22
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Első körben meg kéne állapítani, hogy egyáltalán szükséged van-e arra hogy idegeskedj, vagy kűzdj. Persze a sportolás jó dolog, és nem is érdemes abbahagyni. Bár a súlyzós edzés csajnál ilyen esetben nem a legjobb választás. Mutathatnál 1-2 képet privátba, lehet hogy így is csini vagy.

2017. szept. 14. 19:00
 19/29 anonim ***** válasza:
Úgy mégis hány kiló akarsz lenni a 168 centidhez?! 60 kiló az ideális! Hova akarsz még fogyni 55-ről? Azért nem fogsz - hál'istennek -,mert a testednek több esze van, mint a tulajdonosának! Anorexia? Hány éves vagy?
2017. szept. 14. 19:40
 20/29 A kérdező kommentje:
Voltam 60 kiló... ne tudjátok meg h néztem ki, szószerint vaskos és duci voltam. Leírtam mindent, széles a csípőm és a combom, hosszúak a karjaim és a felsőtestem, de tömzsi a lábam. Az összes súlytöbblet a combomra és a fenekemre megy... Amikor 60 kiló voltam, konkrétan szétrepedt rajtam a bőr, tiszta stria lettem. Szóval nem, hiába BMI nekem nem 60 kiló az ideális, hanem 50.
2017. szept. 14. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!