Fogyás helyett miért hízok?
168 cm vagyok, ehhez társult az 53.5 kg, amit ha diétáztam, egró kevés cht vittem be, keveset ettem, könnyen lejebb is kúszott, akár pár pörgősebb nap után is. Akkor voltam utoljára 55 kg mikor csokit ettem csokival és tésztát tésztával. Gondoltam én kis naívan, hogyha elkezdek fehérjedús ételeket enni minimális szinten, pl pulyka, csirke, csirkemell sonka, tofu, hal és még mellette kínzom magam az edzőteremben kardióval és erősítő edzéssel, elérhetem 1 hónap alatt a számomra álomsúlyt...hát óriásit csalódtam, kevesebbet eszem mint a diéta és mozgás előtt, ráadásul még keményen edzem is. Írtam, hogy a vízvisszatartásra gondoltam, amiatt mert ugye ez a súlytöbblet nálam már az első héten megjelent, azóta rajtam van, dehát közben szedek gyógynövényes vízhajtót, megis jött a menstruációm, mégsem csökkent a súlyom, azért ennyi idő alatt csökkennie kellett volna. Nem is edzem minden nap, mert valahol olvastam, hogy edzés után lehet súlygyarapodás, ami nálam be is következett, igen ám, csak hagytam időt, hogy regenerálódjon a mozgás után a szervezetem, mégsem ment vissza a súlyom. Egyébként van miből fogynom, atletikus testalkatom van, az edzőm szerint ez a legjobb alkat amivel hamar lehet elérni változást nálam semmi nem jelentkezett, azon kívül hogy itt-ott körvonalazódott egy pici izom. Felül szó szerint gebe vagyok, a fenekem és a combom a felső testemhez képest nagy, aránytalan és plöttyedt, mindössze az edzéssel és a diétával azt szerettem volna véknyítani. Olyan szinten plötyi és nagy h a bőröm is striássá vált, narancsbőröm van, combjaim összeérnek. Az alsó testem abszolút nem illik a felsőtestemhez.
A minőségire váltott étkezést pedig úgy értettem, hogy pl kiiktattam már a lisztes dolgokat, csokit, csipszet, helyette zsírszegény joghurt, tojás, ch csökkentett termékek stb... Ami még érdekes, hogy mikor dolgoztam nem volt időm enni, de reggel 8tól du 4ig rohangáltam az irodák közt. A napi kaja kimerült nekem egy norbi updates szendvicsbe, alig vittem be kalóriát és ch-t, ennek ellenére 52 kgnal sohasem voltam kevesebb... más ilyen kajaszokással lement volna akkor 40 kg-ra. és ez az elkeserítő, h én 52nél soha nem voltam kevesebb. Ne értsetek féle, nem akarok anorexiás lenni, de más nő olyan gebe, simán lemegy a súlya pl 46-47 kgra én ha agyonkoplalnám magam sem fogynék, hanem ugyanúgy formátlan hassal és nagy combokkal rendelkeznék... Idős sem vagyok, 28 éves, és végig ezzel a problémával küzdöttem. Egyszer volt sikerem, 60 kg voltam, bár akkor sem ettem túl sokat, mindössze annyit amennyi egy felnőtt nő napi kcal szükséglete! aztán a norbis kajákkal lementem 2 hónap alatt 54-re, az ekörüli súlyt azóta is sikerült tartanom, csak most keseredtem el, h mindent megteszek, mégis csak hízok meg hízok... szerintem felfüggesztem az intenzív edzést, már csak kiváncsiságból is, és figyelek a kalóriabevitelre mégjobban, kiváncsi vagyok így mennyit változok...
Az a gáz, ha ennyit ennék mint egy normális ember, pillanatok alatt meghíznék, nem jók az adottságaim.
Az allergia sem tud a semmiből energiát képezni, szóval az sem lenne magyarázat.
A gondolkodásunk hasonló, szépen körbejártad a témát, ugyanúgy nem értem, mint te, viszont az ötleteid (tényleg kevés ch, ha egyszer neked az látszik jobban működni, futás) jók, csak éppen 1 óra futás mellé ne egyél 1000-1200 kcalt szerintem. De ezt már írtam korábban.
Lehet, hogy a szendvicses koplaláskor a tested bemutatta, mennyire iszonyúan takarékos tud lenni s azóta is nagyon kevéssel elvagy.
Én kicsit lazítanék (nekem kellene s jót tenne, téged nem ismerlek), édességeznék (azt röhejesen könnyű szénhidrátszegényen, ha igazán le akarok menni a ch-val, kvázi nem tudom kikerülni a sok édes krémet és sütit, mert ahhoz nem kell sok zöldséget ennem, ami sok ch-t hoz), aztán újra nekilátnék, kicsit több evéssel és sok mozgással, ha lehet.
Szia!
Első körben meg kéne állapítani, hogy egyáltalán szükséged van-e arra hogy idegeskedj, vagy kűzdj. Persze a sportolás jó dolog, és nem is érdemes abbahagyni. Bár a súlyzós edzés csajnál ilyen esetben nem a legjobb választás. Mutathatnál 1-2 képet privátba, lehet hogy így is csini vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!