Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyás helyett miért hízok?

Fogyás helyett miért hízok?

Figyelt kérdés
Pontosan 1 hónapja kezdtem el edzeni heti 3-4szer súlyzós edzést némi kardióval kombinálva. 53.5 kg voltam előtte, ebben az 1 hónapban 2 kilót híztam! De ez a súly már az első héten feljött rám, és azóta sem tűnt el. Étkezésemre odafigyelek, igyekszem minőségieket enni, bár már gondolkodtam hogy a ch bevitelem sok (van hogy napi 100 gramm)... átlagban pedig 1000-1200 kcalt fogyasztok. egyszerűen elkeserítő, hogy mindössze 3-4 kgot szeretnék leadni, és annak ellenére hogy előtte abszolút nem mozogtam, és többet is ettem, most vagyok súlyosabb. Centikben sem fogytam, lemértem magam, ugyanaz a méret mint a diéta/edzés előtt. Hol rontom el? Többnyire halat, zabkását, mozzarella sajtot, magvas zsemlét eszem, ma pl a csirkemell sonkát ettem mozzarellával és egy kis tofuval. De hiába ez, mert a chm sztem nagyon magas... dehát máskor is vittem már be ennyit mégsem híztam :/ Kezdek elkeseredni, az edzőterembe egyre kevesebb kedvem van lemenni, a kajálással már úgy vagyok h enni se merek, mert a levegőtől is hízom...
2017. szept. 13. 22:30
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem a levegőtől hízol, hanem az izomtól. Nehezebb, mint a zsír. Ilyen egyszerű.
2017. szept. 13. 22:35
 2/29 A kérdező kommentje:
1 hónap alatt kétlem hogy ennyi izom jött volna rám, pláne, hogy az első héten már jelentkezett a súlynövekedés! :( de én fogyni szeretnék, nem azt látni, hogy a mérleg egyre többet és többet mutat...
2017. szept. 13. 22:36
 3/29 A kérdező kommentje:
még az elején a vízvisszatartásra gondoltam, mert menstruáció előtt álltam, csakhogy azóta megjött, és azóta sem csökkent a testsúlyom
2017. szept. 13. 22:37
 4/29 Heko válasza:
100%

Az elsőnek igaza van. Az izom nehezebb mint a zsír. A mérleg tök jó találmány csak rengeteg dolgot nem vesz figyelembe. Ha valakinek egyáltalán nincsen izma de van rajta 20kg zsír az már nem is számít túlsúlyosnak. Ellenben akin akad zsír de főleg izom van, lehet hogy a mérleg szerint túlsúlyos. Szerintem hagyd el a mérleget és magadnak akarj megfelelni.

Sok sikert! :)

2017. szept. 14. 00:34
 5/29 Heko válasza:
100%

Az előző vagyok. És találtam neked valamit :)

A nőknek nem ajánlott 1200 kalória alá menniük, mert ezzel nő bizonyos egészségügyi problémák kockázata, ráadásul csökkenhet az izomtömeg és lelassulhat az anyagcsere. Ha nagyon kemény és szigorú diétára fogja magát, akkor több kortizol kerül a vérébe, és ennek hatásra a szervezet több zsírt raktároz el.

2017. szept. 14. 00:38
 6/29 anonim válasza:
67%
Szarás uután kell mérni nem előtte. ...
2017. szept. 14. 02:16
 7/29 anonim ***** válasza:
35%

Az is kérdéses hogy te mit nevezel "minőségi" kajának.

Mert azt nem kell elképzelni hogy a csirkemell az az.

Meg a boltban te nem veszel minőségit. Minden amit lehet kapni tápszerrel van felnyomatva, ami nem tud a húsból maradéktalanul távozni. Tele vannak hizlaló, húsfokozó szerekkel. És ez szépen megy át az emberbe.

2017. szept. 14. 10:05
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad eddig nem sportoltál ennyit, szerintem a hirtelen igénybevételtől bevizesedtél.

Igyál sokat és folytasd amit elkezdtél, gyorsan helyre fogsz billenni.

2017. szept. 14. 10:34
 9/29 anonim ***** válasza:

2 kg még simán benne van a hibahatárban. Ha nő vagy, akkor pedig a ciklusod is befolyásolja. Én mensi előtt 1 héttel 2 kg-val több vagyok, mint egyébként. De egy napon belül is változik simán 1 kg-t a súlyom.

Szerintem még kevés idő telt el ahhoz, hogy az igazi változást lásd. Folytasd és majd jön az eredmény.

Egyébként ha nagyon alacsony már a súlyod, akkor nem is igazán fogsz tudni fogyni. 53 kg nem sok, ha nem vagy alacsony.

2017. szept. 14. 12:01
 10/29 anonim ***** válasza:
45%

Az teljsen egyértelmű, hogy nem izom, jó lenne, ha aki nem ért hozzá, az nem beszélne butaságokat.

De senki sem hízik a levegőtől. Misztikus extrém eseteket kivéve, ha vannak, ennyivel muszáj fogynod. Gondolom, víz jött fel, az a fő jelölt indokolatlan súlynövekedésnél, a testnek meg se kottyan 2 kiló akár egyik napról a másikra vízből. Némi plusz salakanyag is lehet, ha érdekesen változott az étrended.

Ha eddig kevés ch-t ettél (neked keveset, szóval jelentősen 100g alatt), akkor természetes, hogy vízsúly jött fel a sok ch-tól.

Az aggasztó inkább az, hogy nem fogysz, bár pár hét az még nem olyan sok, viszont oly keveset eszel, hogy azért már várnék látható változást, a víz már az elejét eljátszotta azt, hogy miatta érthető legyen a súly stagnálása (bár több vízsúly is feljöhet, de szerintem nincs neked annyi izmod, hogy hatalmas glikogénraktáraid legyenek, amiket nem is tudom, fel tudsz-e rendesen tölteni ennyi ch-val)...

Mondjuk a súlyod nagyon kevés, úgyhogy lehet, hogy a kalóriaigényed is kicsi, még edzéssel is s igen lassan fogysz, mondjunk nincs miből s a tested inkább belassítja az anyagcserét, minthogy egészségtelen szintre kerülj...? Vagy csak szereti ezt a zsírmennyiséget, ha beleférne pici fogyás is, én kinézek belőlük mindent. Vagy kevesli a kalóriát, azért húzza be a fékeket... Csak tippelni tudok.

Részvétem, engem is irritálna a dolog, de valamit változtatni kéne, hátha.

Én tuti kipróbálnám, mi történik, ha többet eszem egy ideig, bár rövidtávon úgyse látszik, a csudába.

Több mozgással s ugyanennyi evéssel garantáltan fogynod kell, csak ezzel az a baj, hogy az már kőkemény koplalás lenne, nem kezdhetsz nagy aktivitásba ilyen semmi kalóriával, az nem egészséges és bizonyára nem is bírnád.

Miért sokallod a ch-t? Végülis leviheted, csak akkor a zsír menjen fel, természetesen. Ki tudja, nálad mi kavar be, akár logikátlanul is, de más okból is jó lehet a kevés ch, ha te az a fajta vagy.

2017. szept. 14. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!