Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Étel függőségből, kényszer...

Étel függőségből, kényszer evésből hogyan lehet kitörni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogyan kellene fogynom szülés után 75 kg-ről sikeresen lefogytam 57 kg-ra. Ennek négy éve, azóta az új munkahelyek, a stressz megtette hatását. Jelenleg 80 kg vagyok, soha nem voltam ennyi.

S-es, 36-os méretű ruhákat hordtam. Most már 40-42-eset viselek. Nagyon elkeserítő.

A napjaim kb úgy álltak össze, hogy gyomor ideggel mentem dolgozni és nem bírtam itthon enni, bent a stressz és hajtás miatt nem volt időm enni, bekaptam egy szelet sütit vagy csokit. Majd délután 8 körül hazaértem, leültem vagy még állva és rosszul levésig faltam és faltam.

Most jelenleg ott tartok, hogy próbálom kezelni a helyzetet. De nagyon sokáig étkeztem így, több mint 2 évig. Szeretnék kilábalni ebből. De nem tudom hogyan.

2017. jún. 22. 08:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Terápiával. A legkomolyabban mondom. Pszichológus.
2017. jún. 22. 09:14
 2/11 anonim ***** válasza:
A stresszes munkahely megvan még?
2017. jún. 22. 09:15
 3/11 A kérdező kommentje:

Az nincs, de van másik, ami ugyanaz csak pepitában.

Sőt itt még teakonyha sincs, ahol ételt tudnék melegíteni, így marad a hideg koszt.

Dolgozom rajta, hogy munkahelyet váltsak csak ez egy ördögi kör, mivel nem érzem magam jól a bőrömben, nem tudok magabiztos lenni, nem tudom magam jól eladni, ezért nehéz a helyzet. Másrészről pedig itt a világvégén nem sok lehetőség van. Havonta tudok kb 2-3 helyre pályázni, 2 hónapja eddig 0 helyre hívtak be interjúra.

2017. jún. 22. 09:36
 4/11 anonim válasza:
Ne vásároljatok be otthon.
2017. jún. 22. 11:54
 5/11 A kérdező kommentje:

Hogy micsoda?

Ha koplalok az még rosszabb. Attól csak erősödik a falási roham.

Ráadásul van férjem és gyermekem akiknek enni kell adnom.

2017. jún. 22. 12:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Még egyszer: ez egy betegség. Szakember kell.
2017. jún. 22. 12:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Azon túl, hogy ehhez valószínűleg tényleg szakember kell:

- nem kell ahhoz kiterjedt melegítőkonyha, hogy egészségesen étkezz. Akár az egész hetet meg lehet úgy oldani, hogy nem melegítesz odabent kaját.

- hideg sült, keménytojás, túró, cottage cheese, alacsonyabb kalóriatartalmú sajtok, minőségi főtt sonkaszeletek, nem olajos tonhalkonzerv, előre megpucolt zöldségek és salátafélék, teljes kiőrlésű kenyér, némi gyümölcs és olajos mag - ezekből minden áldott napra tudsz változatosan csomagolni mondjuk három kis műanyag szilkébe kiporciózott ételt. Egy reggelivel és egy kisebb vacsorával mindez tökéletesen alkalmas fogyáshoz, már csak az adagokat kell jól belőnöd, hogy megfelelő kcal és makrotápanyagok jussanak a szervezetedbe.

2017. jún. 22. 13:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem sokat segítene, ha munkaidő alatt tudnál enni vagy inni valami egészségesebbet. Én régebben készítettem otthon egy gyorsan ehető "koktélt" melóhoz: 1 natúr joghurtba bekevertem pár kanál cukormentes müzlit (lehet helyette zabpehely + diófélék + lenmag/szezámmag + pár szem aszalt gyümölcs v. mazsola), ez reggelre jól összeállt. Jól záródó ételtartóban vittem, csak egy kanál kellett hozzá, pár perc alatt nyugodtan be lehet kanalazni, és nem romlik meg könnyen, ha nincs hűtő. De vannak még hasonló egyszerűen elfogyasztható ételek/italok (tudok még adni tippeket).

Vagy ha lehet valamilyen egészséges menüt rendelni, az is megoldás lehet. Olyan nincs, hogy egy munkahelyen 8 órás munkaidőben ne lehessen ebédszünetet tartani, és tízóraira/uzsonnára bekapni munka közben valamit.

A lényeg, hogy ha napközben nem koplalsz/cukros vackokat eszel, hanem beiktatsz 1, 2 vagy akár 3 kisebb étkezést, jó eséllyel estére nem lesz falásrohamod. És ha jobban elosztod a kalóriákat jobb ételekből (több fehérje, zöldségek, gyümölcs, kevesebb ch, műkaják), fogyni is tudsz majd.

2017. jún. 22. 13:53
 9/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Írnál tippeket?

Gondoltam, hogy veszek egy kis termo táskát amibe teszek egy jégakkut és abban viszek kaját, hogy hűtő nélkül is elálljon.

2017. jún. 22. 16:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Rám is este jön a roham csak nekem még okom sincs rá. Jó munkahely jó családi élet. Kb 3 hete beláttam hogy egyedül ez nem megy. Nem tudom kezelni, de nem akarok idegent bevonni , nem akarok ilyen dolog miatt terápiára járni. Szóval megkértem a férjem segítsen. Ne engedjen este zabálni, szóljon rám még akkor is ha megsértődök. Segítsen ésszerű keretek között tartani. Hiszen ő is látja hogy nem normális amit csinálok. Az első napok nehezek voltak, mert nem voltam éhes viszont az agyam állandóan arra buzdított egyek. Mikor ilyen nagyon nehéz nap van akkor meg is beszéljük hogy ma iszonyatosan kívánok ezt vagy azt. Ha az rendes étel akkor egy minimálisat eszem belőle inkább csipegetek hogy elmúljon de nem enged bezabálni. Csokit csipszet direkt nem is veszünk ne legyen otthon. Sütit nem sütök , rokonoktól nem hozok. Már egész jól megy a dolog hiszen régóta nem telt el ennyi idö zabálás nélkül nálam. Ha nehéz nap van vagy nagyon jó kaja akkor külön még jobban figyel hogy ne legyen gond. Kirakja a normális adagot. Rengeteget segít ezzel az egyszerű figyelmeztetéssel. Ha vendégségbe kezdenék túlzásba esni megbeszéltük hogy kér az ételemből így én is észreveszem hogy kezdek túlzásbaesni a rokonok meg nem tudják mi van. Szóval szerintem le fogok fogyni.
2017. jún. 23. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!