Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehet az evéskényszert...

Hogyan lehet az evéskényszert megtörni?

Figyelt kérdés

Az evés körül forog minden nálam, csak azon jár az eszem, hiába foglalom le magam mással, akkor is csak arra gondolok mikor ehetek már megint. És ha elkezdem addig eszem amíg le nem fekszem aludni. Sőt, van hogy álmos vagyok, de nem fekszem le, azért hogy még ehessek. Nagyon keményen edzek, ezért lassan hízok. Ha nem edzenék már valószínű nagyon kövér lennék. De így is zavar a hízás, vékonyabb szeretnék lenni, de így sosem fogok lefogyni. És ráadásul folyton fáj a hasam, rossz a közérzetem. Mindig elhatározom, hogy most, ettől a pillanattól kezdve leállok, de nagyon hamar megszegem. Nem tudom mit csináljak, teljesen kivagyok. Egyszerűen nem tudom abba hagyni, muszáj ennem. Hogy vethetnék ennek véget? Úgy érzem emiatt megy tönkre az életem:( Tud valaki segíteni?

25/L

2014. júl. 10. 18:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Minek kevesebbet enni.? Inkább olyanból egyél sokat amitől fogysz. Hús és sok párolt zöldség még jót is teszel magadnak a falánkságoddal. A sok sok zöldség tisztán tartja a szervezeted és még jó le is szálkásodsz cserébe, főleg ha még edzel is :)

Napi 8x eszek :D Tényleg, egész nap csak eszek, szeretek enni :) és még sincs túlsúlyom :)

2014. júl. 10. 18:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Én ha csak zöldséget meg húst eszek éhesnek érzem magam. Meg az a baj, hogy azért is eszek mert imádom az ízeket és persze egy saláta is finom, de nekem hiányzik a gabona és az édesség:(
2014. júl. 10. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is eszek, rizst meg teljes kiőrlésű kenyeret is, mézzel iszom a kávét és szeretem a lekváros kenyeret is, meg az almás pitét meg a meg a meg a :D Nagyjából tudom mennyi szénhidrát van egyes kajákba. Testsúly kilogrammonként 3 grammnál nem eszek több szénhidrátot.

A sok zöldség meg lassítja a szénhidrát felszívódását. És eszek egy bomba erős multivitamint komplexet is. Ez az olaj a gépezetben.

2014. júl. 10. 19:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyél minőségi lassan felszivodó ételeket és nem lesznek falás rohamaid.
2014. júl. 10. 19:49
 5/10 A kérdező kommentje:
De én nem csak akkor eszek amikor éhes vagyok:(
2014. júl. 10. 20:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Eléggé úgy tűnik, hogy szénhidrátfüggő vagy, és a folyamatosan magasra ugró majd mélyre eső inzulinszinted miatt van sokszor ehetnéked.

Megoldás egy van: ki kell törni ebből az ördögi körből. Rossz hír: ez akár két-három hétig is tarthat. Jó hír: vannak olyan ételek, amik sokáig eltelítenek.

A terv a következő: döntsd el most és mindenkorra, hogy nem akarsz többé szénhidrátfüggő lenni és megteszel mindent ennek érdekében. Kezd el vezetni, hogy mit eszel és számold a makrótápanyag értékeket. Figyelj, hogy ne egyél túl sok szénhidrátot, gyorsan felszívódóból semennyit, lassan felszívódóból is csak mértékkel. Az, hogy vezeted, mit eszel segít az önuralomban. Kezdj el sok-sok rostot enni és mellé megfelelő mennyiségű zsiradékot (lehetőleg jó zsírokat, mint pl. ami az avokádóban van vagy az olajos magvakban). A rost és a zsír nagyon sokáig eltelít, stabilan lent tartja az inzulinszintet. Ha éhes lennél, de még nincs ideje a következő étkezésnek, akkor igyál meg egy pohár vizet, cukormentes teát, kezdj el zöldségeket rágcsálni, ha nagyon nem múlik a vágy, akkor néhány szem kesudiót vagy mandulát.

Ezt csináld kb. két hétig: sok önuralom is kell majd hozzá, már csak a megszokás miatt is. Két hét után várhatóan visszatér a normál állapot és nem függsz továbbra a szénhidrátoktól, ekkor visszavezetheted a lassan felszívódóakat az étrendedbe, persze túlzásba továbbra sem kell esni.

Javaslom, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátokról mondj le a mindnennapokra, és hagyd meg különleges alkalmakra, mint pl. egy szülinap vagy ballagási ünnepség.

2014. júl. 10. 21:19
 7/10 A kérdező kommentje:
De nem fogom tudni megállni:/ Én ezt már sokszor eldöntöttem, hogy nem eszek annyi szénhidrátot, de nem bírom megállni. Tényleg függő vagyok. 2 napot sem bírok, nemhogy 2 hetet. Úgy tűnik szimplán akaratgyenge vagyok és nem lehet mit tenni?
2014. júl. 10. 21:30
 8/10 anonim ***** válasza:
A dohányzásról sem lehet addig leszokni, amíg fejben nem döntöd el és nem vagy elég erős, ez is hasonló. Amíg nem vagy rá készen, addig evéskényszered lesz. Talán majd plusz 20-30 kiló múlva rájössz, hogy ezzel már korábban kezdened kellett volna valamit... Na de te tudod. Az utat már tudod kifelé, de neked kell rajta végigmenned.
2014. júl. 10. 22:04
 9/10 A kérdező kommentje:

Tudom:( Megpróbálom, mondjuk minden nap így kezdek neki.

Köszönöm a tanácsokat!

2014. júl. 10. 22:08
 10/10 anonim ***** válasza:
És ha eleve nem is vennél? Nem tartanál otthon? Mire eljutsz a boltba addig meg átgondolod mit szeretnél.
2014. júl. 10. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!