Lehetséges megkeresztelést megtőrni?
Tényleg, miért foglalkozol vele?
Én is ateista vagyok, és megkereszteltek. Az én szemszögemből lelocsoltak némi vízzel, meg egy régi könyvből mondtak szöveget.
Ergo nem történt semmi. Nem kötöttem szövetséget szerintem nem létező lénnyel, mivel, nem létezik :D
Életemet nem befolyásolja, a döntés nem az enyém volt, ergo a felelősség sem az enyém, nem tettem semmiféle esküt, ergo az erkölcsömet se bántja a téma.
Számomra meg sem történt, csak mesélték, hogy volt ilyen.
Nem tudtad, hogy megtörtént dolgokat csak isten törölhet el? Nem tudom hogy csinálja, sőt azt se, van-e, de tudtommal másnak ilyen felhatalmazása nincs.
És mit tennél, ha a tegnapi vajaskifli, amit reggeliztél, hasonlóan idegesítene? Én például elégedetten arra gondolnék, mit teszek a jövőben.
Szia !
Igen lehetséges a valódi szellemi újjászületésben megtörik, ez a úgynevezett negatív hatás és innentől kezdve nincsen jelentősége.
János Evangéliuma 1,12-13:
12.Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;
13.A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.
Üdv: Alex
Szervusz
Érdekes kérdést vetettél föl.
Ha egy gyermeket megerőszakolnak, elítélik, jogosan.
Ha egy embert megkeresztelnek, amit nem akart(volna), az nem bűntény. Pedig ez is az erőszak egyik formája.
Tebenned is negatív élményt hagyott az, hogy azt tették veled, amit (ma) nem akarnál.
Ezért érdekes a kérdésed.
Nem lehet.
Bár igazából ez egy nagy ellentmondás. Nem hiszed, hogy bármi jelentősége lenne, de mégis zavar, hogy meg vagy keresztelve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!