Lehetséges megkeresztelést megtőrni?
Szerintem ne foglalkozz vele.
Én is meg vagyok keresztelve, én is ateista vagyok, de nem bánom. Ezzel nekem semmi hátrányom nem származott, a katolikus vallást sem gyalázom. Nem járok templomba, nem gyakorlom, nem én tehetek róla, hogy kiskoromban megkereszteltek, és felnőtt koromra nem lett belőlem hívő.
Pont ilyenek miatt én hagynám, hogy a gyerekem nagy korában eldöntse, milyen vallást akar magának, és ha meg akar keresztelkedni, akkor csinálja, de én rá nem erőltetném kiskorában.
13. Én másfajta keresztény vagyok, és nem támogatom a csecsemőkeresztséget, sőt hibának tartom. Pont amiatt, amiért a Biblia is a tudatos hitre tanít.
Aki komolyan akarja venni a Bibliát és általában a hitet, az el is határolja magát a csecsemőkori keresztségtől, és saját maga, saját döntéséből bemerítkezik. Az ilyen hívő tudatosan határolódik el a sátánista dolgoktól. Bocsánatot kér Istentől mind a saját bűnei miatt, mind az ősei bűnei miatt. Így az ősei olyan bűne miatt is bocsánatot kér, hogy megkeresztelték. Ezt megtagadja, és saját döntéséből, saját akaratából él nem vallásos, hanem hívő életet. Jézus oldoz fel minket a csecsemőkori keresztségek átkaiból.
Mivel Te ateista vagy, neked ezen belül kell megtalálnod azt, amivel fel tudod oldozni/oldoztatni magad, ebben nem tudok segíteni.
Sajnálatos kötekedő ember próbál oktatni vas taps :D
Ilyen embereket mint te mindig Hitlerhez/Sztálinhoz tudom hasonlítani...
Sajnálatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!