Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elegendő ez fogyáshoz?

Elegendő ez fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Próbáltam utánanézni néhány dolognak, kb 110kg vagyok és nagyon szeretnék fogyni. Mozgásból mivel bicajozni nincs lehetőségem így a sétát találtam megfelelőnek, igyekszem több nap legalább 1-1 órát beiktatni majd. Ezek mellett milyen mozgás ajánlott még? Focizgatni szoktam még ott ugye futás stb, vagy esetleg heti 2 kettlebell edzésre van lehetőségem a koliba :)

Emellett étrendet valaki tudna mutatni? Vagy az is jó lenne ha valaki leirni mi az amit egyek mi az amit kerüljek. Csirkemell tudom hogy mehet, minél változatosabban emellett zöldségek igen, gyümölcs kicsit kevesebb, de ilyen változatos alapanyagok érdekelnének amikből ügyeskedhetek. Főzelék szabad példáúl? Köszönöm előre is a válaszokat :)

2017. jan. 7. 01:19
 1/5 anonim válasza:
Fiú vagy lány és hány éves vagy????
2017. jan. 7. 01:47
 2/5 anonim válasza:

A fociból gondolom,hogy fiú vagy és a koliból pedig hogy 15-20 közötti korban.Bár anélkül,hogy ezt tudnánk elég nehéz,de megpróbálok azért kicsit segíteni.A legfontosabb a mozgás,de ilyen súlyal fontos megválogatnod a mozgásformát. Futni vagy lépcsőzni gyors tempóban semmiképp nem ajánlott mert a térded nem fogja birni. Jót tenne ha segítséget kérnél egy szakembertől személyiedzőtől hidd el egy alkalom nem drága és sokat fog abban segíteni,hogyan tudod jól csinálni anélkül hogy az izületeid tropára mennének. Érdemes kezdetben napi rutinként beiktatni a mozgást,hogy örömödet leld benne. Heti 2 kardio mozgás és 3 súlyzós edzés szerintem jó kezdés a hétvégén pedig tarts szünetet hogy az izmaid is kellőképp megpihenhessenek.első körben a tempós séta kardioként is megteszi (csak egy picit emelje meg a pulzusod) a sulyzós edzésnek pedig a kettlebel is tökéletes. Párezer forintért be szerezhetsz egyet és a youtub-on nagyon jo 20 perc körüli edzéseket találsz. De mindenképp melegítsd be előtte.

Kaja: Rostban gazdag vitamindús táplálék fogyasztása elengedhetetlen ahoz,hogy fogyni tudj és bird a mindennapokat is az edzésekkel együtt. Napi 5-6 szor egyél keveset az adagok kimérésében segítségedre lehet egy 2dl bögre és egy 3dles műzlistál. A fő étkezések adagja a műzlistál,a köztes étkezéseké pedig a bögre. Tehát az egy adag ami belefér(préselés nélkül persze,és nem is púposan) Ha eddig naponta 1x-2x ettél ez hirtelen soknak tűnik majd de peregni fognak a kilók lefelé amint a szervezeted megszokja azt hogy nem éhezteted ki így tartalékolásra sincsen szüksége.Az étrendbeli életmódváltás lényege,hogy ne tiltsd magad el mindentől. Nem kell ezentúl számolgatni a kalóriákat és nem is kell életed végéig rizst és csirkemellet enned. A tiltó lista persze él:

Cukros üdìtők

Édesítőszerek(erre majd kitérek)

Gyorséttermi kaják

Az utolsó étkezéseket ki tudod váltani fehérje sékekkel. Ami csilapítani fogja az édesség utánni vágyadat is. Az édességet direkt nem tettem tilto listára ahogy a fehér kenyeret is. Van olyan hogy elkapja az embert az ezek utáni vágya heti max 1x tarthatsz egy csaló napot ahol az adagjaidon felül egy kocka (nem tábla) csoki vagy egy fél vékonyra szelt kenyér nyugodtan belefér.És utóljára pedig egy mondat az édesítőszerekről: Éhségérzetet generál még akkor is ha épp jól laktál,vagy csillapíthatatlan vágyat az édességhez. Az eredetileg ezzel gyártot üdítők lighet változata pont annyira hízlal mint a rendes.Használj inkább nádcukrot,gyülölcs cukrot vagy a gyógyszertárban kaphato dietetikus cukrot amit a cukrosoknak készítenek. Sok sikert és kitartást. Sikerülni fog!

2017. jan. 7. 02:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat egyébként 21 éves fiú :)
2017. jan. 7. 02:38
 4/5 anonim ***** válasza:
A nádcukor ugyanolyan rossz, mint a normál kristály cukor. A gyümölcscukor még rosszabb, mivel csak a máj képes azt felvenni, az izmok nem és elég kevés is elég belőle, hogy zsírként raktározódjon. Én az eritritet ajánlom.
2017. jan. 7. 08:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Én a kettlebellt mindenképpen javaslom!
2017. márc. 8. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!