Gyorskaja függő vagyok. Aki volt már hasonló helyzetben, hogyan birkózott meg vele?
Soha nem voltam semminek a függője, se alkoholnak, se ciginek, a koffeinnek, a drogot ki se próbáltam, de rájöttem, hogy rászoktam a gyorskajára. Nem mindre, vannak kedvenceim, de azt rosszullétig tudom enni. A rendes ételek közül csak párat szeretek, ha nincs lehetőségem ahhoz a párhoz, elmegyek és veszek gyorskaját. Ha nincs semmi kaja, amit el tudok magammal vinni, akkor reggel 7-kor beugrok a KFC-be vagy a mekibe, megeszek egy menüt és hozzá még 2-3 szendvicset és délután kettőig nem is vagyok éhes.
A pénzem is gyorsan fogy és meg is híztam, 60 kiló voltam kb, most 72 (163 cm-hez).
Fogyni is szeretnék, meg az egészségem is jobb lenne, ha nem ennék ennyi gyorskaját, na meg spórolnék is vele. Max egy hét telik el, hogy nem eszem ilyeneket, akkor szokott lenni itthon olyan étel, amit szeretek, de ha egyszer nincs, kapva kapok az alkalmon és megyek is a legközelebbi áruház étterem részlegéhez...
Ráadásul a majonézért is odavagyok, 4 longer szendvicset kérek elvitelre és telenyomom itthon majonézzel annyira, hogy közben ki is potyog, mint egy gyrosnál, ami jól meg van pakolva.
Hogy tudnék ezzel leállni? Még semmi függőségemet nem kellett leküzdeni, így nem tudom, hogy tudnám ezt.
Vagy egyél kínai kajákat, az is gyors, nagyon finom, olcsó, és rendkívül egészséges is.
De szerintem nem kell leszoknod a gyorskajáról, nem annyira egészségtelen, inkább csak aránytalanul drága.
Elárulok egy titkot: a mekis húspogácsa attól olyan jó, hogy nincs benne semmi. Csak marhadarált, jó sok sóval, hidd el nekem már egy hónapja ezt eszem, jobb hambikat készítek már mint ők. Kis gyakorlattal jókat lehet alkotni.
Ha az alakodra aggódsz, menj el konditerembe! Hidd el nagyon jól fogod érezni magad és amíg jókat eszel vagy van rajtad egy kis zsír, gyorsan fog épülni az izmod, és nem kell 10-20ezreket elköteni proteinporra és tömegnövelőkre.
A kondizás olyan mint egy drog, nagyon jó érzés és szépülsz is tőle. pár hónapig eljársz és a lányok is egész más szemmel néznek majd rád. nem hagynak majd időt kfc-be járni :)
Menj el vegyél egy kondibérletet és kérd meg az izmosabb srácokat hogy mutassák meg a gyakorlatokat, hidd el családias társaság és mindenki segíteni fog. De ha nem vagy biztos a legtöbb helyen van ingyenes próbanap ahol egy edzővel kipróbálhatod mégis milyen gyúrni 1-2 órát.
Jó lesz, hidd el. Próbáld ki, ha sporttal ötvözöd, akkor nem kell a jó kajákról lemondani.
Köszi a válaszokat, tök hasznosak voltak. :) Utolsónak mondom, lány vagyok :D de jókat mondasz, a sport az kéne... :)
Kínait is szeretem, főleg az illatos omlós csirkét :D Na de abból a menüadag éri meg, ami elég sok, megeszem, és hirtelen megérzem a telítettséget, na aznap akkor ettem utoljára és lefekszem inkább pihenni :D
A filmeket majd megnézem. :) A Supersize Me-t már láttam (mondjuk azt nem linkelted be :D) és az tényleg nem volt valami szép látvány, de olyat nem is csinálnék, hogy napi 3x mekizem és kipróbálok mindent :D
nem kell 2 főtt tojásnál több, elveszi az is éhséget, telít. A #2-t azért írtam:mert a függőségnél így kell: egy konkrét időtartamot kitűzni: pl 8-2-ig nem eszem, ÉS azt viszont szigorúan betartani. És növelni naponta. Az nagyon nehéz a szervezetnek: pl hogy soha többet! - azt nem bírja rendszerint ez dohányzásnál is így.
1 hamburger: abban benne van, ami függővé tett, az elég. ÉS nem drága. Próbáld meg HOLNAPTÓL!
Hirtelen úgy értelmeztem a választ, hogy 8tól 2ig semmit nem eszem :D De akkor csak hambira vonatkozik igaz?
Főtt tojást nem szívesen ennék szerintem rossz íze van, én nem szeretem :/ De egy rántottát bevágok reggelire szívesen. :D
igen, a függőségre vonatkozik!!! - azt tűzd ki határozott időtartamra, hogy meddig nem. Vigyél magaddal valami egyszerű de egészséges dolgot enni.
És fokozatosan növeld. Egy nap érezni fogod, hogy nem érdekel. de csak hambit 250.- ért
a menü alapvetően még pluszban rossz,mert a gabona és krumpli együtt nem teljesen emészthető. Meg iszonyat kalória
Egyszerűen többet ne menj be ilyen helyekre!!
Biztositsd magad úgy, hogy soha ne legyél éhes ha kint vagy a városban, vagy mindig legyen nálad valami ami egészséges és elnyomja az éhséged, pl. egy banán.
Döntsd el magadban, hogy többet nem mész be!
Tudsz főzni? Akkor gondoskodj róla, hogy mindig legyen otthon olyan étel, amit szeretsz, és állj le teljesen a műkajákról. Tervezd meg előre pár napra, miket szeretnél enni. Este készítsd össze a másnapi reggelidet. Én is olyan magas vagyok, mint te, de ezzel a súllyal már baromira nem érezném jól magam. Nekem ez elég motivációt adna a változtatáshoz, meg persze az anyagiak is.
A bolti majonéz túlzott mennyiségben nem túl jó kaja, de a light majonéz még rosszabb... De írtad a zero üdítőket is, hát, ne hidd, hogy azok nem károsak. Minden étel és ital, ami tele van mesterséges adalékanyagokkal, hozzájárul a betegségek kialakulásához, és végső soron a hízáshoz is, függetlenül attól, mennyi kalória van bennük.
Korábban én is ilyen voltam, nem számított mit eszek, nem foglalkoztam vele hogy mennyi a súlyom. 140 kiló voltam, ma már csak 110, több izommal és jóval kevesebb zsírral.
Nagy eltökéltség kell, és kitartás, de nem lehetetlen életmódot váltani.
Elolvastam a Sárga Kapszula könyvet, lejártam terembe edzeni, és a kajákra is odafigyeltem.
Ma már természetes hogy nem eszek cukros, lisztes dolgokat, illetve olyan ételeket amik hirtelen megemelik a vércukor szintjét.
Ugyanis pont ez a függés alapja, a vércukor hirtelen ingadozása. Ördögi kör, ugyanis ha hirtelen emelkedés után csökken a vércukor éhes leszel és kívánós, így még több hasonló ízes, egészségtelen kaját kívánsz, és a folyamat kezdődik elölről.
Néha még én is majdnem visszakerülök az ördögi körbe, de már ismerem a határt mikor kell megállni.
És a trükk az az egészben, hogy ha 1-2 hétig alacsony glikémiás indexű ételeket eszel amelyek nem emelik hirtelen a vércukrot, nem is fogod kívánni a gyorskajákat. Nem leszel éhes, könnyűnek érzed magad, jobb lesz a közérzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!